Kryptovaluta

Sist oppdatert:
Betting med kryptovaluta

På denne siden

  Når du skal gjøre innskudd hos en bettingside på nett, kan du velge mellom mange ulike betalingsløsninger. Nå kan du også gjøre innskudd med kryptovaluta hos en rekke bettingsider på nett.

  Betting med kryptovaluta kan ha en rekke fordeler sammenlignet med andre innskuddsmetoder. I denne artikkelen tar vi en nærmere titt på hvordan kryptovaluta betting fungerer, og hvilke fordeler og ulemper som finnes.

  Bettingsider som godtar innskudd med kryptovaluta:

  • Betal med Visa
  • Gode bonusvilkår
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Hyppige kampanjer
  • Cashback
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Hyppige kampanjer
  • Lisens fra Curaçao
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + VIP-program
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Hyppige kampanjer
  • Live betting
  Oddsbonus
  2100 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Mobilvennlig
  • Norske nettsider
  • Virtuell sport
  Oddsbonus
  1200 NOK
  + 22 Bet-poeng
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Hvordan fungerer kryptovaluta som betalingsmetode?

  Kryptovaluta har de siste årene fått mye oppmerksomhet, og kan blant annet brukes som betalingsmetode på mange bettingsider. Kryptovaluta kan betegnes som en digital betalingsmetode der transaksjonene sikres gjennom kryptografi.

  Kryptovaluta bruker desentralisert kontroll, noe som står i motsetning til ordinær valuta der statlige banker regulerer betalinger. Med kryptovaluta er du enkelt og greit din egen bank. Betalingene er anonyme, og kan ikke spores av din norske bank.

  Kontroll av kryptovaluta skjer gjennom distribuerte databaser, og da som regel en form for blokkjede. Dette kan betraktes som en offentlig database der alle finansielle transaksjoner finner sted.

  Det finnes mange ulike former for kryptovaluta, og blant de mest kjente finner vi Bitcoin, Dogecoin, Ethereum og Litecoin.

  Hvorfor bruke kryptovaluta til betting?

  Fordelen med å bruke kryptovaluta er at du ikke trenger å dele sensitive betalingsopplysninger med bettingsiden du spiller hos. Du er som nevnt din egen bank, og har full kontroll over alle transaksjoner selv.

  Dette betyr også at verken myndigheter eller andre statlige autoriteter ikke kan påvirke verdien av pengene. Kryptovaluta påvirkes ikke av inflasjon og lignende, slik penger du har i tradisjonelle banker gjør. Det er etterspørsel og tilgjengelighet som styrer prisen.

  Du vil heller ikke oppleve at betalingene du gjør til eller fra en bettingside vil registreres i en bankutskrift eller lignende. Et annet pluss er at du slipper å registrere deg hos et mellomledd, noe som vanligvis kan innebære økt risiko med tanke på personvern.

  Kryptovaluta er også en velegnet betalingsmetode for betting siden betalingene er lynraske. Penger du setter inn eller tar ut vises normalt sett på konto etter få sekunder eller minutter.

  Fordeler ved å gjør innskudd med kryptovaluta:

  • Økt sikkerhet
  • Påvirkes ikke av inflasjon eller myndigheter
  • Full kontroll på hva slag opplysninger du deler
  • Raske overføringer

  Slik bruker du kryptovaluta til betting

  Hvordan bruke kryptovaluta til odds og betting? Det første du må gjøre er å opprette en brukerkonto hos en kryptobørs, der du kan handle kryptovaluta. Et eksempel på en slik side er eToro eller MiraiEx. Her kan du for eksempel kjøpe Bitcoin med Visa eller lignende.

  Under registreringsprosessen må du verifisere e-postadressen din og opprette en brukerprofil. Du setter deretter inn penger, og kjøper kryptovaluta for disse.

  Kryptovaluta fungerer på lignende vis som e-lommebøker, siden du må opprette en digital lommebok eller wallet-fil. Via denne lommeboken kan du overføre penger til bettingsider som aksepterer kryptovaluta.

  Du velger kryptovaluta-lommebok på betalingssidene til bettingsiden. Deretter fyller du inn din kryptovaluta-adresse, bettingsidens kryptovaluta-adresse og spesifiserer beløp. Pass på at du sender pengene til riktig adresse, siden betalingen ikke kan reverseres.

  Slik gjør du innskudd hos et bettingselskap ved hjelp av kryptovaluta:

  • Opprett brukerkonto hos kryptobørs
  • Kjøp kryptovaluta
  • Registrer deg hos en bettingside som aksepterer kryptovaluta
  • Overfør penger til bettingsiden, anonymt og sikkert!

  Kan man bruke kryptovaluta hos norske bettingselskaper?

  Ja, det finnes en rekke bettingselskaper som tilbyr betalinger med kryptovaluta. Ingen av bettingsidene er norske i ordets rette forstand, siden de reguleres av utenlandske myndigheter.

  Det finnes imidlertid mange «norske» bettingsider som kan kalles norske siden de er tilrettelagt for norske spillere. Det betyr for eksempel at nettsiden er på norsk, eller at bettingsiden har norskspråklig kundeservice.

  Det er ikke alle bettingsider som tilbyr kryptovaluta. En grei hovedregel er at bettingsider med lisens fra Malta Gaming Authority ikke tilbyr kryptovaluta. Spiller du imidlertid på bettingsider med lisens fra Curaçao, er sjansen stor for at kryptovaluta tilbys.

  Beste kryptovaluta i bettingsammenheng

  Det finnes mange ulike former for kryptovaluta. Hvilken av dem er mest velegnet for betting? For mange vil Bitcoin være det mest naturlige valget. Denne valutaen er velkjent og utprøvd av mange nordmenn.

  Betalingsmetoden tilbys dessuten som betalingsmiddel hos mange bettingsider. Dette gjør løsningen lett tilgjengelig. Av andre kryptovaluta-former vi kan anbefale, kan vi nevne Litecoin og Ethereum, samt Dogecoin.

  Er kryptovaluta trygt?

  Ja, kryptovaluta som Bitcoin er en av de tryggeste betalingsmetodene du kan velge. Dette skyldes at betalingsmetoden er helt anonym, og du slipper å gi fra den sensitive opplysninger til bettingsider eller mellomledd.

  Med full anonymitet får du økt sikkerhet. Samtidig er betalingsløsninger i kategorien kryptovaluta trygge fordi du ikke etterlater spor. Du føler deg dermed ikke overvåket på samme måte som du gjør når du bruker ordinære betalingsmetoder.

  Kryptovaluta som Bitcoin er også sikre mot hackerangrep. Systemet er rett og slett veldig trygt. Dette i seg selv bidrar til å gjøre kryptovaluta på bettingsider til et godt valg!

  Avgifter

  Det er som regel veldig lave gebyrer og avgifter involvert i betalinger med Bitcoin og annen kryptovaluta. Betalingsløsningen Bitcoin krever i snitt et gebyr på 45 øre dersom overføringen valideres innen fire timer (24 blokker).

  Dette gebyret er, som du kanskje ser, mye lavere enn gebyrer som forekommer ved bruk av tradisjonelle betalingsmetoder. Du kan med andre ord få mer penger til betting, og bruke mindre penger på irriterende avgifter.

  Konklusjon – anbefaler vi betalingsmetoden?

  Kryptovaluta kan virke som en nymotens betalingsmetode dersom du er vant til å bruke løsninger som Visa. Det finnes imidlertid mange gode grunner til å bruke kryptovaluta som betalingsmetode på norske bettingsider.

  Enten du velger Bitcoin, Ethereum, Dogecoin eller andre former for kryptovaluta, er løsningen trygg, rask og effektiv. Du er din egen bank når du bruker kryptovaluta, og kan dermed utføre 100% anonyme transaksjoner.

  Dette fører til økt grad av sikkerhet, siden du ikke trenger å dele sensitive betalingsopplysninger som kortinformasjon med bettingsiden. Betalinger med kryptovaluta på bettingsider er også veldig raske, og det er kun minimale gebyrer involvert.

  Dersom du ønsker å kunne spille på odds på en trygg og anonym måte, er kryptovaluta et godt valg. Betalingsløsningen tilbys hos mange bettingsider med lisens fra Curaçao. Finn ut hvilke bettingsider med kryptovaluta vi anbefaler, og gjør et trygt valg!

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.