Tippe på vinteridrett

Sist oppdatert:
Odds på vinteridrett

På denne siden

  Her i Norge er vi svært glade i mange forskjellige typer vintersport. Vi benker oss i hopetall foran TV-en når det vinter-OL og ski-VM, og ikke rent få av oss trives godt ute i løype og bakker selv også. Da er det ikke rart at det har blitt meget populært å tippe på vintersport her til lands.

  Du finner odds på øvelser som hopp, langrenn, alpint, skiskyting, hopp, skøyter og mer til online. Les videre for å finne ut mer.

  Beste bettingsider for vintersport

  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • God oddsbonus
  • Betal med Visa
  • Raske uttak
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + Rewards Club
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på vintersport 

  Det er slettes ikke komplisert å tippe på vintersport. Bettingsselskapene sørger for å by på svært ryddige menyer som det er enkelt å finne frem på. Det foreligger som regel også ganske få oddsobjekter for de fleste vintersports-arrangement, så dette er ikke kompliserte saker. 

  For å kunne tippe på vintersport må du først av alt ha en aktiv konto hos et bettingselskap som satser på denne tippeidretten. Det ordner du svært enkelt ved å registrere deg på selskapets nettside. All den tid odds på vintersport er ekstra populært her i Norden, lønner det seg forresten å velge en bettingside som satser hardt på norske tippere som marked.

  Med konto på plass, følger du denne oppskriften for å tippe på vintersport: 

  1. Åpne menyen for vintersport
  2. Velg ønsket gren (f.eks. langrenn, skiskyting, alpint, hopp, skøyter)
  3. Velg ønsket event (f.eks. VM)
  4. Velg ønsket øvelse (f.eks. utfor, 30 km fristil)
  5. Klikk på ønsket oddsobjekt (f.eks. navn på utøveren du tror vil vinne)
  6. Fastsett ønsket innsats og klikk «Fullfør spill», e.l.

  Vintersport odds: vanligste oddsobjekter 

  Det finnes en lang rekke forskjellige vintersporter du kan tippe på online. Det inkluderer vanligvis langrenn, skiskyting, alpint, hopp og skøyter. For større mesterskap, da særling vinter-OL, vil det foreligger odds på en rekke ytterligere idretter. 

  Men mangfoldet vil ikke si at det finnes så mange forskjellige oddsobjekter å vurdere. Stort sett kan du tippe på de samme objektene uansett hvilken vinteridrett du tipper på.

  Det inkluderer følgende populære alternativer:

  • Tippe på hvem som vinner et løp eller et mesterskap
  • Hvorvidt en utøver kommer blant de 3-beste
  • Parspill
  • Spesialspill

  Tippe på vinner eller 3-beste

  Å tippe på hvem som vinner, er jo særdeles enkelt. Tror du en bestemt utøver kommer til å vinne neste verdenscuprenn, legger du vedkommende på kupongen og satser noen kroner på det. Tror du en utøver vinner verdenscupen sammenlagt spiller du på det. Siden vi har med et vinneroddsspill å gjøre kan dette objektet ikke inngå som del av et system eller en akkumulator.

  Du kan også tippe på at utøveren kommer blant de tre beste. Da får du altså gevinst bare det blir pallplass på vedkommende. Også dette objektet er tilgjengelig både for individuelle løp, og for sammenlagtseier. Heller ikke et spill som dette kan kombineres med andre objekter.

  Når du tipper på at en utøver kommer blant de 3 beste blir oddsen betraktelig lavere enn når du tipper på at vedkommende skal vinne. Altså, er dette et spill som passer best hvis du ønsker å tippe på en outsider med høye odds i utgangspunktet.

  Parspill innen vintersport

  Et parspill går ut på at oddsselskapene setter deltakerne i et løp eller sammenlagt i en turnering, sånn som verdenscupen, opp i par. Du kan så tippe på hvem av de to som vil gjøre det skarpest. Disse objektene skiller seg fra de to forannevnte siden de kan inngå som del av systemer og akkumulatorer. Liker du å legge flere spill på samme kupong, er altså parspill ditt valg når det gjelder tipping på vintersport.  

  Spesialspill 

  For store mesterskap, sånn som VM og OL, kan det i tillegg hende at oddsselskapene byr på spesialspill på vintersport. Dette er altså unike oddsobjekter laget for anledningen. Vanligvis vil spesialer dreie seg om norsk innsats.

  Eksempler kan være å tippe på hvor mange medaljer Norge tar sammenlagt. Hvor mange medaljer en bestemt norsk utøver sanker. Hvorvidt en norsk utøver vinner den og den øvelsen, og lignende. 

  Vintersport tippetips 

  Siden du kan tippe på vintersport av mange forskjellige slag, er det en hel del å ta hensyn til hvis du ønsker å tippe med et godt utgangspunkt. Her gir vi deg noen av de vurderingene det kan lønne seg å gjøre når du skal vurdere odds på vintersport. 

  For enhver vintersport, gjelder å følge nøye med på utøvernes formkurve. Du bør ikke kun legge vekt på tidligere meritter og store navn – å treffe med toppformen til akkurat riktig tid kan ha svært mye å si. Også skader kan virke inn innenfor enhver vintersport. Husk at det kan ta lang tid å komme tilbake i toppslag etter et lengre avbrekk. Dette gjelder særlig for kirurgiske inngrep.

  La oss nå se på noen litt mer spesifikke tippetips for forskjellige grener innen vintersport: 

  Tippetips for langrenn

  Langrenn er en idrett hvor vær og føre kan ha stor innvirkning. Merk deg derfor hvilke utøvere som trives best under hvilke vær- og føreforhold og tipp deretter. Generelt sett vil dårlig føre være et minus for favorittene, siden de ikke vil kunne distansere konkurrentene hvis det ikke er mulig å gå så fort som de er i stand til under normale forhold. Dårlig føre vil altså kunne jevne ut konkurransen og øke sjansene for at en outsider kan slå til og gjøre det godt.

  Tippetips for skiskyting

  Det samme poenget angående vær og føre gjelder for skiskyting så vel som langrenn. Altså bør du sjekke værmeldingen før du tipper på skiskyting. Da bør du legge særlig vekt på kulda. Er det virkelig kaldt med mange minusgrader blir det desto mer krevende å skyte godt. Dermed får de aller beste skytterne en fordel under slike forhold.

  Tippetips for alpint

  Innen alpint er det alltid lurt å legge stor vekt på bakken. Forskjellige utøvere trives gjerne best i ulike bakker. Noen foretrekker brattest mulige heng, andre trives best med mest mulig kuperte løyper. Dette bør du ta hensyn til. For etablerte alpinister kan du gå tilbake og se på tidligere meritter. Mange utøvere har bakker hvor de gjør det godt og andre hvor de ikke yter på topp. Dette er det lurt å ha i tankene når du skal tippe på alpint.

  Tippetips for hopp

  Også innen hopp har det mye å si hvor arrangementet avholdes. Mange hoppere har bakker hvor de trives aller best, og bakker hvor de ikke lykkes fullt så godt. Også her lønner det seg å se på resultater fra foregående renn i samme bakke. 

  Innen hopp kan også hjemmefordel ha en del å si. Det vil si at tyske og østerrikske hoppere kan få et løft under hoppuka, mens de norske hopperne kan yte litt ekstra i Holmenkollen eller Granåsen. 

  Ellers har form utrolig mye å si innenfor hoppidretten. Plutselig kan et ubeskrevet blad hoppe seg opp i eliten, mens en gammel helt kan dabbe kraftig av. Følg dermed formkurve ekstra nært. 

  Det skal også sies at hopp er noe mer uforutsigbart enn øvrige vinteridretter. Vindforhold og kvalitet på sporet kan slå voldsomt ut, og små marginer har utrolig mye å si. Det kan føre til at i enkeltrenn kan vi få svært overraskende vinnere. Mens sånt jevner seg ut i konkurranser som verdenscup og hoppuka, skjer det ikke sjeldent at en outsider kan vinne gull i VM og OL. 

  Tippetips for skøyteløp

  Siden skøyteløp nå til dags arrangeres innendørs, har ikke vær og føre lenger noe å si. Derimot kan hjemmefordel virke inn. Særlig for løp som går av stabelen i skøyte-gale Nederland. Der kan et entusiastisk hjemmepublikum virkelig bidra til å heie sine helter til seier.

  Mest populære vintersport-begivenheter å tippe på 

  Det kryr av populære vintersport-begivenheter innen en rekke forskjellige grener. La oss nå ta en titt på de aller gjeveste. 

  Populære mesterskap innen langrenn

  Innen langrenn, er det helt klart vinter-OL som henger høyest. Mange utøvere trener med OL i tankene svært lang tid i forveien for å klaffe best mulig med formen. For mange er det snakk om det store karrierehøydepunktet. 

  VM er den nest gjeveste for langrennsløpere. Mesterskapet avholdes hvert andre år, ikke hvert fjerde, sånn som OL. Verdenscupen avholdes årlig med arrangementer gjennom hele vinteren. Holmenkollen Skifestival er nok det gjeveste verdenscuparrangementet i løpet av sesongen.  

  Populære mesterskap innen skiskyting

  Også innen skiskyting er det vinter-OL som er viktigst, med VM på en klar andreplass. Skiskytingens verdenscup er meget populær, med store seertall i flere land. Særlig er det godt med folk på tribunene for løp som avholdes i Tyskland.

  Populære mesterskap innen alpint

  Alpint er nok den største vintersporten på verdensbasis. Med utøvere fra mange forskjellige land, og store TV-publikum globalt har alpint høy status. Det største mesterskapet er utvilsomt vinter-OL også for alpinistene. Deretter kommer VM. 

  Innenfor verdenscupen i alpint foreligger en rekke berømte arrangementer med ekstra mye prestisje. Det gjelder løp i bakkene til legendariske vintersportssteder som Kitzbühel, Wengen, Val d’Isere og Val Gardena.

  Populære mesterskap innen hopp

  Også innen hoppsporten er det vinter-OL og VM som henger høyest. Hoppsporten har også en populære verdenscup. Høydepunktet der er utvilsomt hoppuka. Den består av fire konkurranser som avholdes i bakker i Tyskland og Østerrike rundt nyttårshelgen. Publikumstallene er meget høye, og festivalen er blant de klart mest populære innen vintersport.

  Populære mesterskap og øvelser innen skøyteløp

  For skøyer er det OL og VM som dominerer. Verdenscupen henger også høyt. Sesongens høydepunkt er gjerne når det avholdes verdenscupløp i Nederlands største ishall i Heerenveen.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.