Betalingsmetoder

Dersom du vil spille hos de norske bettingsidene på nett må du først sette inn penger å spille for. For deg som er spiller er det viktig at det er enkelt å gjøre både innskudd og uttak hos bettingsidene. Derfor lar bettingsidene deg gjerne velge mellom en rekke forskjellige betalingsmetoder når du skal sette inn penger eller ta ut gevinster.

betalingsmetoder norske bettingsider

I denne artikkelen har vi sett nærmere på de mest vanlige betalingsmetodene som fungerer for deg som er nordmann og som vil spille på oddsen på nett.

logo
 • Anerkjent norsk aktør
 • Flotte bonuser og kampanjer
 • Stort oddsutvalg
Oddsbonus 600 NOK + vervebonus
logo
 • Spillselskap med lang historie
 • Omfattende utvalg av sporter
 • Flere faste ukentlige kampanjer
Oddsbonus 1000 NOK + Rewards Club
logo
 • Helnorsk spillselskap
 • Norske ligaer i fokus
 • 500 % bonus
Oddsbonus 500 NOK + hyppige gratisspill
logo
 • Stort fokus på norske ligaer
 • Prisvinnende spillselskap
 • Kontinuerlige kampanjer
Oddsbonus 1000 NOK + kombiforsikring
logo
 • Utrolig stort utvalg av oddsobjekter
 • 100% spillforsikring
 • Ukentlige kampanjer for sport
Oddsbonus 0 SEK

Ulike typer betalingsmetoder

Det finnes hundrevis av ulike betalingsmetoder tilgjengelig hos de ulike bettingsidene på nett, men ikke alle fungerer for deg som en norsk spiller.

Norske myndigheter har innført en rekke restriksjoner overfor nordmenn som ønsker å gjøre pengeoverføringer til bettingsider som driftes fra utlandet. Dette betyr at du må velge betalingsmetoder med omhu når du skal gjøre innskudd og uttak hos bettingsider på nett.

De ulike betalingsmetodene som du finner hos bettingsidene kan deles opp i forskjellige kategorier.

I den ene kategorien finner du betalingsmetoder der du overfører penger fra banken din. Dette kan enten være via bankoverføring eller med kredittkort eller debetkort som Visa eller Mastercard. Bankoverføring vil som regel ikke fungere som innskuddsmetode for norske spillere, men overføring med bankkort vil vanligvis fungere.

En annen kategori med betalingsmetoder er e-lommebøker eller e-wallets. Dette er elektroniske lommebøker på nett som du kan bruke til å oppbevare penger og overføre til andre. E-lommebøker er en svært populær betalingsmetode blant norske spillere.

En tredje kategori er forhåndsbetalte kort eller vouchere, som du kan kjøpe på nett eller i fysiske butikker. Også dette er en populær betalingsmetode som fungerer gode for norske spillere som vil sette inn penger på bettingsider.

I tillegg finnes det betalingsmetoder som lar deg betale med faktura eller med mobilen din. Vi går ikke nærmere inn på denne typen betalingsmetoder i denne artikkelen, da disse som hovedregel ikke vil fungere for norske spillere på grunn av restriksjonene fra norske myndigheter.

Hvilken betalingsmetode bør du bruke?

Før vi ser nærmere på hvilke betalingsmetoder norske spillere stort sett pleier å bruke så vet vi at mange spillere er usikre på hvilke betalingsmetode man bør bruke.

Her er det ingen fasit. Aktive oddsspillere veksler gjerne mellom de ulike betalingsmetodene avhengig av hva som er praktisk. Det er også slik at hvilke betalingsmetoder du bruker kan påvirke om du får velkomstbonus hos casinoene eller om du må betale gebyr. Noen betalingsmetoder fungerer kun for innskudd, mens andre fungerer både til innskudd og uttak.

Generelt sett mener vi at det er vanskelig å rangere en betalingsmetode over en annen. Den beste betalingsmetoden er etter vår oppfatning den betalingsmetoden som faktisk fungerer best for deg.

Om dette er bankkort, e-lommebøker eller forhåndsbetalte kort er mindre viktig, så sant du faktisk får til å gjøre innskudd og uttak . Det viktigste er tross alt å kunne ha muligheten til å spille hos bettingsidene på en rask og enkel måte.

Bankoverføring og betalingskort

Vi har valgt å slå sammen bankoverføring og betaling med betalingskort i en kategori med betalingsmetoder.

Dette er alle metoder der betalingen skjer direkte fra banken din til bettingsiden.

Lotteritilsynet har dessverre pålagt norske banker å sperre for overføringer til spillselskaper som holder til i utlandet. Dette gjør det tidvis problematisk for norske spillere som skal gjøre overføringer fra bank til norske bettingsider på nett.

Bankoverføring fra banken din til bettingsiden vil ikke fungere. Her vil overføringen som regel sperres av banken. Uttak til norsk bankkonto, der bettingsiden overfører gevinster til kontoen din, vil imidlertid som regel fungere fint.

Betaling med norske bankkort og kredittkort vil imidlertid vanligvis fungere greit for norske spillere. Dette krever imidlertid at bettingsiden bruker en betalingsleverandør som lar betalingen gå via en tredjepart og ikke direkte til bettingsiden. Bruker man slike tredjepartsløsninger oppdager ikke bankene at betalingen går til en bettingside, og transaksjonene vil gå igjennom.

De vanligste betalingskortene som aksepteres hos bettingsidene er Visa og Mastercard, men også American Express og Maestro aksepteres hos noen bettingsider.

Både kredittkort og debetkort fungerer hos bettingsidene, men vi vil oppfordre våre lesere til å være oppmerksom på at spilling på kreditt ikke anbefales med mindre man er sikker på at man har stålkontroll på spillingen, og ikke bruker mer penger enn man har råd til å tape.

Det er mange fordeler ved å bruke betalingskort hos bettingsidene. Dette er en betalingsmetode som de fleste kjenner til fra før, og som man er vant til å betale med på nett.

E-lommebøker / e-wallets

En veldig populær betalingsmetode blant norske spillere er e-lommebøker eller e-wallets.

Dette er digitale lommebøker på nett der du kan fylle opp lommeboken og bruke saldoen til å overføre penger til andre lommebøker eller nettbutikker og bettingsider. Det er også mulig å motta penger fra andre til lommeboken din.

De mest kjente e-lommebøkene som aksepteres som betalingsmetoder hos bettingsidene er

Dette er e-wallets som du finner som betalingsmetoder hos de fleste bettingsider og som også fungerer fint for norske spillere, både til innskudd og uttak.

Du kan fylle opp din digitale lommebok på en rekke måter, men det vanligste er å bruke Visa eller Mastercard.

At de elektroniske lommebøkene også fungerer som uttaksmetode hos de fleste bettingsider gjør at mange foretrekker denne betalingsmetode, sa den gir deg en komplett løsning for både innskudd og uttak.

Det er imidlertid greit å være klar over at du ofte går glipp av innskuddsbonusene hos bettingsidene når du bruker e-wallets som betalingsmetode.

Forhåndsbetalte kort / vouchere

En annen populær betalingsmetode blant norske spillere er forhåndsbetalte kort. Her er det Paysafecard som er kongen på haugen, og dette er en betalingsmetode som aksepteres hos de fleste bettingsider.

Paysafecard fungerer som et slags gavekort som du kjøper i fysiske butikker over hele Norge. Kortet er forhåndsoppfylt med et bestemt beløp på mellom 100 kroner og 1000 kroner, og når du skal bruke kortet til innskudd hos en bettingside taster du bare inn koden på kortet og en egen pinkode.

Du kan kjøpe Paysafecard hos en rekke norske utsalgssteder, som f.eks. Narvesen, Joker, Kiwi, Coop og 7Eleven.

Bruker du Paysafecard slipper du å legge igjen sensitive kortopplysninger på nett.

Muchbetter

MuchBetter er en e-lommebok som fungerer glimrende som betalingsmetode hos bettingsider og andre steder du betaler på nett. Dette er en elektronisk lommebok som du kan bruke til å gjøre både innskudd og uttak hos bettingsidene. Du har også muligheten til å bestille et eget Mastercard som kobles direkte mot saldoen på din MuchBetter-lommebok. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan MuchBetter fungerer, og om den kan brukes som betalingsmetode hos norske bettingsider

Revolut

Revolut er en populær betalingsmetode som dukket opp i 2015. Revolut kan egentlig best sammenlignes med en internettbank, der du som kunde får tilgang til et internasjonalt Visa-kort som du blant annet kan bruke som betalingsmetode hos bettingsider på nett. Løsningen er perfekt for deg som er norsk spiller, og som ønsker til gang til både et fysisk og virtuelt bankkort som kan brukes som betalingsmetode hos de fleste spillselskapene.

Community Payments

Har du noen gang irritert deg over at bankoverføringer til bettingsidene både er kronglete og tar lang tid? Si hei til Community Payments, en helt ny og unik betalingsmetode som revolusjonerer måten norske bankkontoer kan brukes til innskudd og uttak hos bettingselskaper på nett. Community Payments lar deg overføre penger fra din norske bankkonto til din bettingkonto på sekunder, og kan også bruke løsningen til enklere og raskere uttak.

Skrill

Skrill er en svært praktisk betalingsmetode for deg som spiller hos bettingsider på nett. Skrill fungerer som en elektronisk lommebok (e-wallet), og denne betalingsmetoden aksepteres hos de fleste norske bettingsider.

Paysafecard

Paysafcard er et forhåndsbetalt kort som er tilgjengelig som betalingsmetode hos en rekke nettbutikker og nettsider. Dette er også en svært populær betalingsmetode hos bettingsidene på nett, og brukes særlig av norske spillere som ønsker en enkel måte å gjøre innskudd på hos spillselskapene. Du kan kjøpe Paysafecard hos mange ulike utsalgssteder rundt om i Norge.

Neteller

Neteller er en av de mest populære e-lommebøkene du finner på nett, og dette er også en populær betalingsmetode hos både nettbutikker og spillselskaper. De fleste norske bettingsider på nett tilbyr Neteller som betalingsmetode, og dette er også en vanlig metode for innskudd og uttak blant norske spillere.

Bambora

Bambora er en betalingsplattform som gir deg tilgang til en rekke forskjellige betalingsmetoder når du skal betale eller overføre penger på nett. Bambora er særlig populær som betalingsmetode hos bettingsidene, da plattformen gir spillerne stor valgfrihet når de skal gjøre innskudd eller uttak.