Tippe på håndball

Sist oppdatert:
Odds på håndball

På denne siden

  Håndball er en kjempepopulær idrett her i Norge. Vi har utøvere på høyt nivå, og svært mange av oss spilte idretten som unge. Det er også snakk om en ledende TV-idrett her til lands. Du kan dessuten tippe på håndball hos alle gode bettingsider på nettet. 

  Tipping på håndball byr på mange spennende muligheter, men dette er også noe det er svært enkelt å spille på. Håndball passer altså som tippeidrett både for eksperter og nybegynnere. 

  I denne artikkelen har vi samlet en hel del nyttig informasjon for alle som har lyst til å finne ut litt mer om odds på håndball. Det inkluderer praktisk veiledning om hvordan du kommer i gang, samt en oppsummering av hvilke muligheter som foreligger på menyen. Noen relevante tippetips og en del fakta om de største håndball-eventene blir det også plass til.

  Beste håndball bettingsider

  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Norske nettsider
  Oddsbonus
  300 NOK
  + ukentlig gratisspill
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Cashback
  • Free bet
  ODDSBONUS
  100% comboboost + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • God oddsbonus
  • Betal med Visa
  • Raske uttak
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + Rewards Club
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Bredt oddsutvalg
  • Døgnåpen support
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 5000 kr ukentlig cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Stor sportsbook
  ODDSBONUS
  1000 NOK + 50% reload bonus opptil 500 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på håndball 

  Å tippe på håndball kan gjøres svært så enkelt. Som for mange populære tippeidretter, foreligger det mange forskjellige oddsobjekter å velge blant, men det blir ikke komplisert av den årsak. Du finner lett frem på oddsmenyen, og kan fullføre dine oddsspill på håndball så kjapt som bare det. 

  For å tippe på håndball må du aller først ha en aktiv konto hos et bettingselskap som inkluderer idretten på sin meny. Det gjelder alle de operatørene som er å finne i det norske markedet.

  For å komme i gang nå med en gang, følger du denne fremgangsmåten:

  1. Besøk en bettingside du har sansen for
  2. Fyll inn kort skjema for å registrere deg
  3. Gjør et innskudd
  4. Finn frem til håndball-menyen
  5. Klikk på ønsket oddsobjekt og fastsett innsats
  6. Klikk «Fullfør spill», e.l.

  Håndball-odds: vanligste oddsobjekter 

  Her i Norge er vi svært glade i håndball, og vårt landslag er blant de beste i verden på kvinnesiden. Det betyr ikke at dette eren særnorsk idrett. På nettet finner du odds på håndballkamper og turneringer over hele verden. Utvalget av oddsobjekter er digert. Du kan tippe på flere dusin forskjellige objekter på de store kampene. 

  Det aller enkleste er selvsagt å tippe på utfallet av en gitt håndballkamp, altså om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. For å gjøre det, trenger du bare å klikke på det du ønsker å tippe på, så legger du objektet til kupongen din. Punktum. 

  La oss nå se på en del andre alternativer når det gjelder bettingselskapenes utvalg av oddsobjekter for håndball.

  Vinnerodds på håndball

  Innenfor håndball finnes det en lang rekke spennende ligaer, turneringer og mesterskap både for menn og kvinner. Hos bettingselskaper på nettet, kan du tippe på hvilket lag som vil vinne hvert av dem. 

  Det vil si at du for eksempel kan sette noen kroner på at håndballjentene skal vinne neste håndball-VM. Da bare setter du Norge på kupongen, og velger ønsket innsats. 

  Dette er et typisk vinneroddsspill som betyr at det normalt sett ikke kan kombineres med andre objekter på samme kupong. Med andre ord er ikke systemer eller akkumulatorer aktuelt her.

  Antall mål

  Du kan velge og vrake blant spennende oddsobjekter for hver enkelt håndballkamp innen større turneringer. Mange av dem dreier seg om hvor mange mål som scores.

  Det inkluderer for eksempel alternativer som:

  • Hvor mange mål scores til sammen i løpet av kampen?
  • Hvor mange mål scorer ett lag?
  • Scores det mer eller mindre enn et bestemt antall mål?

  Merk at disse objektene ofte kommer i under/over format. Altså scorer hjemmelaget mer eller mindre enn 20 mål, 30 mål, osv. Det kan også foreligge sjansen til å tippe på denne måten for hver omgang, eller hele kampen. 

  Først til et visst antall mål

  På oddsmenyen kan du også finne sjansen til å spille på hvilket lag som først kommer til 3 mål, 5 mål og 10 mål. Dette gjør begynnelsen på kampen uhyre spennende.

  Du kan også tippe på hvilket lag som scorer kampens siste mål, og hvem som scorer det siste målet. I det hele tatt er mulighetene svært mange når du skal tippe på håndball.

  Håndballakkumulator

  Hvis du har sansen for å satse på akkumulatorer eller systemer, finnes det mange muligheter innen håndball. Først og fremst kan du plassere spill på utfallet av håndballkamper på denne typen kuponger. 

  Altså kan du tippe på for eksempel om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier i 4 seriekamper i håndball i helgen. Eller du kan samle ukas kamper i mesterligaen på en kupong. Du kan selvsagt også inkludere oppgjør fra andre idretter som del av et slikt spill.

  Tippetips for håndball 

  Når du skal tippe på håndball gjelder å være litt forberedt. Er du interessert i idretten, og følger kamper på TV og dekning ellers i media stiller du i utgangspunktet sterkt. Det vil jo medføre at har en oversikt over hvilke lag som er de sterkeste, og hvilke spillere som har mest å by på. 

  I tillegg kan det være lurt å ha en del mer spesifikk kunnskap som kan hjelpe deg tippe med større innsikt. Under tar vi for oss noen eksempler.

  Skader og suspensjoner

  Du bør alltid sjekke hvilke spillere som faktisk er tilgjengelige for hvert lag før du tipper på håndball. Det er jo unektelig stor forskjell når førstevalget på keeperplass, eller den store toppscoreren mangler i oppstillingen. 

  Skader er alt annet enn en sjeldenhet i håndball, så her gjelder det å følge nøye med. Spillere kan også fort bli suspenderte for å samle kort gjennom sesongen. Dette er det også viktig å holde oversikt over.

  Formkurve

  Vel så avgjørende som tabellplassering eller omdømme er form. I håndball kan gode lag komme inn i skuffende perioder, og antatt svake lag plutselig finne vinneroppskriften. 

  Dermed bør du alltid sjekke nylige resultater før du tipper på håndball. Hvis det butter imot for et storlag kan det godt hende at de vil skuffe selv når de er favoritter. Du bør også huske å sjekke nivået på nylige motstandere. Det er jo ikke direkte sammenlignbart å ha tapt mot verdensmesterne, versus å ha banket en miniputt i forrige kamp.

  Hjemmefordel 

  Også innen håndballen har hjemmebane mye å si. Dette gjelder i særlig stor grad for kamper med mange tilskuere og intens stemning på tribunen, men også ellers trives lag gjerne bedre hjemme enn borte. 

  For internasjonale turneringer som Mesterligaen er dette et desto større moment, siden lange reiser kan virke inn på prestasjonene. Når vi snakker om mesterskap som EM og VM, er også hjemmefordelen betydelig. Nesten alltid vil vertsnasjonen(e) prestere ekstra godt ute på banen.

  Merk for øvrig at det ikke alltid, for alle lag, er en fordel å spille hjemme og en ulempe å spille borte. Det finnes lag som trives bedre borte, men dette er nesten uten unntak en kortvarig situasjon ikke en permanent tilstand. 

  Tidligere oppgjør

  Det kan være lurt å sjekke hvordan to lag har gjort det i tidligere oppgjør når du skal tippe på håndball. Av og til kan et lag ha et visst grep over en bestemt motstander, og dette er det greit å vite på forhånd. 

  Innenfor landslagshåndball spilles det jo færre kamper, og nivået kan være svært ujevnt. For eksempel spiller gode lag ofte mot underlegen motstand i kvalifiseringen til mesterskap. 

  De store kanonen møtes dermed relativt sjeldent. Da blir tidligere møter mellom, for eksempel, Norge og Frankrike på kvinnesiden, nyttige pekepinner når de skal spille neste gang. Du kan lære mer av å se på hvordan det gikk sist gang de spilte mot hverandre enn å se på de siste 3 kampene mot svakere lag.

  Mest populære håndball-begivenheter å tippe på 

  Det finnes mange populære serier og turneringer innen klubbhåndballen. Når det gjelder landslag finnes det flere store mesterskap som mange nordmenn liker å tippe på. La oss nå se litt nærmere på de største eventene innen håndballsporten.  

  Sommer-OL

  OL-gull er det gjeveste du kan vinne som håndballspiller. Her i Norge følger vi særlig med når kvinnelandslaget er i aksjon, og dette er utvilsomt et av høydepunktene under sommer-OL sett med norske øyne. 

  Så langt har vi kapret 2 OL-gull innen denne idretten på kvinnesiden, og har 7 medaljer i alt. Det er mer enn noen andre. Mestvinnende håndballnasjon på herresiden er Frankrike med 3 gull.

  Hos bettingselskapene finner du komplette oddsmenyer for både herre- og kvinnehåndball når det er OL.

  Håndball-VM 

  Håndball-VM avholdes hvert andre år, i motsetning til OL som arrangeres hvert fjerde år. Også for disse mesterskapene nyter du godt av store oddsmenyer hos bettingselskapene. 

  Vårt kvinnelandslag har gjort det meget skarpt innen VM. Ingen har vunnet flere enn deres 4 VM-gull. Herrene på sin side har så langt kapret to sølvmedaljer i håndball-VM.

  EM

  EM er meget prestisjetungt innenfor håndball. Det skyldes jo i stor grad at Europa historisk sett har vært dominerende innen idretten. 

  Interessen er stor også her i Norge, og bettingselskapene gjør det mulig å tippe på håndball-EM også. Norge har etablert seg som den dominerende EM-nasjonen på kvinnesiden, med hele 8 gull i skrivende stund. På herresiden kan vi vise til en bronsemedalje.

  Mesterligaen i håndball

  Mesterligaen er den mest prestisjetunge turneringen innen klubbhåndballen. Her møtes de beste lagene til dyst, og nivået er meget høyt. Svært mange av verdens beste spillere konkurrerer i Mesterligaen.

  Siden turneringen spilles hvert år og består av mange kamper er dette et svært spennende tilbud for de som liker å tippe på håndball. Alle kampene er tilgjengelige på oddsmenyene. 

  På kvinnesiden har norske lag vunnet 3 gull i Mesterligaen. Ingen norske herrelag har nådd finalen, men 3 herrespillere har vunnet Mesterligaen på utenlandske lag.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.