Tippe på friidrett

Sist oppdatert:
Odds på friidrett

På denne siden

  Anført av nasjonale helter som Jakob Ingebrigtsen og Karsten Warholm har friidretten fått et voldsomt løft her i Norge i løpet av de siste årene. Vi samler oss foran TV-en i hopetall når de store stevnene går av stabelen, og klart vi kan tippe på friidrett også. Da gir du seeropplevelsen en ekstra spiss mens du følger våre favoritter i kampen om gull og heder på friidrettsbanen.

  I denne artikkelen kan du lære mer om å tippe på friidrett. Vi tar med praktisk info om hvordan du går frem, oppsummerer de mest populære friidrettsoddsen og inkluderer noen nyttige tippetips. Noen ord om de mest populære friidrettsstevnene å tippe på blir det også plass til.

  Beste bettingsider for friidrett

  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på friidrett 

  Å tippe på friidrett er svært enkelt. Som regel kan du utelukkende tippe på hvem som vinner en gitt øvelse i et stevne. Det vil si at alt du behøver å gjøre er å klikke på utøveren du tror tar seieren for å legge vedkommende til kupongen, deretter fastsette ønsket innsats og så klikke «gjennomfør spill», eller lignende. 

  Tipping på friidrett er meget populært internasjonalt, ikke kun her til lands. Det medfører at odds på denne sporten er å finne hos alle gode og velrennomerte bettingselskaper på nettet. 

  Merk at odds på friidrett ikke gjøres tilgjengelig lang tid før et stevne avholdes. Det skyldes at oddssetterne vil vente så lenge som mulig for å ta hensyn til faktorer som skader, form og lignende. 

  For å tippe på friidrett, må du aller først åpne en konto hos et bettingselskap.

  Det gjør du ved å følge denne oppskriften: 

  1. Finn en bettingside med godt med friidrett på menyen
  2. Registrer deg via nettsiden
  3. Sett inn penger
  4. Finn frem til ønsket stevne og øvelse på menyen
  5. Klikk på utøveren du tror vil vinne
  6. Fastsett innsats og fullfør spill

  Odds på friidrett: vanligste oddsobjekter 

  For friidrett er det stort sett kun spill på hvem som vinner en gitt øvelse under et bestemt stevne som er tilgjengelig. Dette gjør det enkelt å tippe på friidrett. 

  Siden dette er et typisk vinneroddsspill, vil det normalt sett ikke være mulig å kombinere objektet med andre spill som del av en akkumulator eller et system. Det kan dog foreligge unntak, særlig i anledning svært populære stevner, sånn som OL og VM.

  Odds på kvalik

  I all hovedsak er det kun mulig å tippe på finalen i øvelser som også har kvalifiseringsheat. Da må du bestemme deg for om du ønsker å tippe før eller etter at finaleutøverne er klare. Du kan få noe høyere odds hvis du tipper så tidlig som mulig, før kvaliken er ferdig. Til gjengjeld er risikoen høyere siden din favoritt jo kan floppe i kvaliken og gå glipp av finaleplass.

  Når det er sagt kan det også foreligge odds på kvalikløp. Dette gjelder nesten utelukkende for store stevner. Det gjelder også kun for de mest populære øvelsene, sånn som 100m og lignende. Bettingselskaper som satser hardt i Norge, vil også i noen tilfeller by på odds på kvalikløp med norske utøvere.  

  Spesialer

  Foran VM og OL vil bettingselskpene gjerne varte opp med en del morsomme spesialspill. Det kan for eksempel gå ut på at du kan tippe på om en bestemt utøver setter verdensrekord eller lignende. 

  Selskaper som retter seg mot det norske markedet vil gjerne by på spesialer som innbefatter norske utøvere. Denne typen tilbud burde du helt klart være på utkikk etter neste gang et stort stevne står for døren hvis du er glad i å tippe på friidrett.

  Tippetips om friidrett 

  Friidrett er et bredt begrep som inkluderer svært mange, svært så forskjellige øvelser. Det gjør det selvsagt litt vrient å by på så mange spesifikke tippetips. For eksempel er det stor forskjell på å tippe på sleggekast og maraton. Men noen generelle pekepinner som kan være til nytte, har vi klart å samle. Vi håper de kan hjelpe deg få større utbytte av å tippe på friidrett.

  Form

  Dette er svært avgjørende innen alle friidrettsgrener. Form kan komme og gå, og utøvere som herjet i fjor kan være helt ute av det i år. Det dukker selvsagt også opp unge, nye talenter innen friidrett. De kan fort gå under radaren i media. 

  Derfor bør du sjekke nøye på hva slags prestasjoner ubeskrevne blader har levert i ungdomsstevner, nasjonale kvalikløp og lignende. Plutselig dukker det opp en fremtidig stjerne som er i toppform og banker forhåndsfavorittene. Da er det stas å ha vedkommende på kupongen.

  Skader

  Friidrettsutøvere kan være meget skadeutsatte. Innen mange grener er særlig muskelstrekk og andre belastningsskader utbredt. Å komme tilbake fra skade kan ta lang tid. 

  En del utøvere kan stresse og gjøre comeback for tidlig. Særlig når det er et stort stevne som står for døren. Dette bør du være obs på. 

  En verdensrekordholder som er stor favoritt kan fort floppe stygt hvis vedkommende ikke helt har kommet seg etter forrige skadeavbrekk. Du bør alltid sjekke nylige skader, og hvor lang tid en utøver vanligvis bruker på å gjenvinne toppformen etter skader.

  Klima

  Vær og vind kan påvirke en rekke friidrettsgrener. Dette kan slå ut på mange måter. Er forholdene ekstra dårlige, med mye nedbør, for eksempel, kan dette gjøre det vanskeligere for de beste utøverne å prestere på topp. Dermed kan en outsider fort ha en bedre sjanse når været er ille.

  Skal du tippe på at noen setter verdensrekord, må du også ta hensyn til været. Pøser det ned med regn er det vanskelig å sette rekorder. Husk også at hvis det er mye medvind vil det være umulig å sette verdensrekord innen løpsøvelser.

  Forestående mesterskap

  I forkant av VM og OL vil utøverne gjøre alt for å unngå skader. Dette kan gi seg utslag i at de beste ikke yter maks i stevner som avholdes i oppkjøringen til den typen mesterskap. Du bør selvsagt ta hensyn til dette når du skal tippe på friidrett. 

  Mest populære friidretts-begivenheter å tippe på

  Det er soleklart mest populært å tippe på friidrett i anledning store mesterskap og stevner. Det er jo da seerinteressen er størst, og det samme gjelder for tippere. Bettingselskapene er selvsagt klare over dette, og sørger for å by på velfylte oddsmenyer for friidrett for anledningen. La oss nå ta for oss noen av de store høydepunktene innen denne sporten.  

  Sommer-OL

  Ingenting overgår olympiske leker når det gjelder friidrett. Et olympisk gull er det som henger aller høyest innen alle grener. Siden OL som kjent kun avholdes hvert fjerde år er det enormt press og vanvittig trykk på utøverne. Det blir ikke mer intenst enn dette. 

  Mange utøvere har blitt verdensstjerner basert nesten utelukkende på innsats i OL. Det skyldes blant annet at også de som normalt sett ikke bryr seg om friidrett allikevel følger med når det er OL.   

  VM

  Verdensmesterskapet i friidrett er rangert som det nest gjeveste innen samtlige grener. Siden det er VM annet hvert år, får de beste sjansen til å sanke flere medaljer og mer heder. Også vi tippere får jo kose oss med odds på friidrett desto oftere.

  VM i friidrett dekkes meget grundig av norske media, og vi kan følge det som skjer på TV og online. Oddsselskapene følger opp, og det foreligger som regel et like godt utvalg av spilleobjekter for VM som for OL

  Diamond League

  Diamond League er den mest prestisjetunge serien med friidrettsstevner hvert år. Det nøyaktige antallet har variert litt opp gjennom årene, men er som regel på om lag 14. Dette medfører at dette er det nærmeste vi har en slags liga for friidrett. 

  Siden stevnene avholdes jevnt og trutt gjennom vår og sommer hvert år kan man enkelt følge med på formen til utøverne. Du kan få med deg unge utøvere som er på vei opp, og holde utkikk etter formsvikt hos de etablerte favorittene. 

  Dette medfører at det er i Diamond League de som virkelig er glade i å tippe på friidrett finner det beste tilbudet. Bettingselskapene byr ikke på fullt så store menyer for stevner i denne serien som for de store mesterskapene, men tilbudet er like fullt solid. 

  Du finner alltid odds på de mest populære øvelsene, og holder du deg til norske bookmakere vil du alltid kunne tippe på grener med norske deltakere. Planlegger du å tippe på OL eller VM til sommeren, bør du også følge nøye med i sesongens Diamond League, slik at du vet hvem de beste utøverne er.

  Bislett Games

  Det kanskje aller mest prestisjetunge arrangementet innen Diamond League er Bislett Games. Dette er et av de klart mest populære idrettsstevnene i Norge. Hele den internasjonale eliten samler seg hvert år i Oslo for å kjempe om heder og ære. Ekstra stas er det selvsagt når favorittsjiktet inkluderer norske utøvere.

  Bislett Games har blitt avholdt årlig siden 1966. En rekke verdensrekorder har blitt satt i løpet av stevnet. Det inkluderer norske utøvere som Grete Waitz, Ingrid Kristiansen og Trine Hattestad. Også Karsten Warholm har prestert denne bragden. Han satte verdensrekord på 400m hekk under Bislett Games i 2021.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.