Tippe på ishockey

Sist oppdatert:
Odds på ishockey

På denne siden

  Ishockey er en meget populær idrett i Norge. Det gjelder både på deltakersiden og som publikumsmagnet. Selvsagt kan du også tippe på ishockey. Dette er noe som har slått meget godt an her til lands, og mulighetene er svært mange. 

  I denne artikkelen samler vi en del informasjon som vi håper skal være til nytte for alle som ønsker å lære mer om tipping på ishockey. Det inkluderer en enkel guide som forklarer hvordan man kommer i gang, samt en innføring i noen av de mest spennende oddsobjektene. I tillegg kommer en del tippetips, samt en introduksjon til de mest populære turneringene innen hockeysporten.

  Beste ishockey bettingsider

  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  5000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • 3 + 1 freebet
  • 10% ubegrenset cashback
  • Raske uttak
  Oddsbonus
  500 EUR
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Norske nettsider
  Oddsbonus
  300 NOK
  + ukentlig gratisspill
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Kombinasjonsspill
  • Virtuell sport
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + combo Booster
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på ishockey 

  Å tippe på ishockey er alt annet enn komplisert. Siden dette er en stor idrett med internasjonal appell, er den å finne hos alle gode bettingsider på nettet. Hockey fra både Europa og Nord-Amerika dekkes grundig, og du kan også tippe på vår hjemlige Eliteserie i ishockey. 

  For å kunne tippe på ishockey må du aller først ha en aktiv konto hos en bettingside. Det fikser du kjapt ved å besøke siden og registrere deg. Så snart du har gjort første innskudd, er du klar for å komme i gang med å tippe på ishockey.

  Slik går du frem: 

  1. Logg inn hos din bettingside
  2. Velg ishockey på menyen
  3. Velg den serien eller det mesterskapet du ønsker å tippe på
  4. Klikk på ønsket kamp for å se utvalg av oddsobjekter
  5. Klikk på ønskede objekter
  6. Fastsett innsats og klikk «Fullfør spill», e.l.

  Ishockeyodds: vanligste oddsobjekter 

  Det kryr av forskjellige objekter å velge blant når du skal tippe på ishockey. For de store kampene er utvalget rett og slett gedigent. Du kan også velge og vrake blant interessante vinneroddsobjekter for større serier og internasjonale turneringer. 

  Den aller mest lettvinte formen for å tippe på ishockey går enkelt og greit ut på å tippe på utfallet av en gitt kamp. For eksempel at VIF skal slå Oilers i neste møte. Bare merk at det finnes to måter å gjøre det på. 

  Du kan nemlig tippe på at VIF skal vinne med eller uten mulighet for uavgjort. Altså er det mulig å tippe enten med tre alternative utfall: hjemmeseier, uavgjort, borteseier; eller kun to: hjemmeseier eller borteseier.

  Fordelen med å tippe med 3 mulige utfall er noe høyere odds. Fordelen med å tippe med 2 utfall er lavere risiko. Lenger ned i artikkelen diskuterer vi dette nærmere. 

  Merk for øvrig at du kan kombinere utfall av en rekke forskjellige hockeykamper på en kupong som en akkumulator eller et system. For eksempel kan du tippe på at også Stjernen og Lillehammer vinner neste match, i tillegg til VIF. På den måten får du høye odds, og kan følge neste runde i Eliteserien med stor interesse og spenning.

  Oddsobjekter for ishockeykamper

  En spennende ting med å odds på ishockey er at det foreligger særs mange objekter per kamp. For store kamper, sånn som i NHL, kan du velge mellom flere dusin forskjellige ting å tippe på.

  Noen av de mest populære alternativene inkluderer:

  • Riktig sluttresultat
  • Antall mål i kampen
  • Antall mål per lag
  • Første eller siste målscorer
  • Antall skudd i kampen
  • Antall skudd per lag
  • Osv., osv., osv. …

  Merk for øvrig at mange av disse objektene også er tilgjengelige for hver omgang. Du kan også spille på en rekke slike spill som live odds, altså mens kampen pågår. 

  Det er også mulig å spille på en rekke av disse objektene som handicap. Svært mange av dem er for øvrig såkalte under/spill. Det vil si at du kan spille på at for eksempel VIF scorer færre eller flere enn 1 mål i første omgang, o.l.

  Draw, no bet

  En hel del objekter for ishockeykamper er tilgjengelige som Draw no bet-spill. Det vil si at du kan tippe på at VIF vinner første omgang mot Oilers, men om omgangen ender uavgjort så får du pengene dine tilbake.

  Vinneroddsobjekter innen ishockey

  Foruten å kunne spille på enkeltkamper, kan du også hygge deg med en lang rekke vinneroddsspill innenfor ishockey.

  Det inkluderer blant annet å spille på hvem som vinner: 

  • NHL
  • Hver divisjon i NHL
  • Eliteserien i ishockey
  • SHL
  • Champions hockey League
  • OL
  • VM

  I tillegg, kan du tippe på en lang liste med individuelle utmerkelser. Dette gjelder særlig i NHL, hvor alt fra årets nykommer og forsvarsspiller, til beste målvakt og toppscorer er tilgjengelig, foruten MVP. 

  Tippetips for ishockey

  Det er morsomt å tippe på ishockey hvis man vet litt om idretten, og følger den mer eller mindre tett. Man får en mer intenst opplevelse, for eksempel, hvis man tipper på lag man kjenner, og på kamper man selv har tenkt å se på TV. 

  Men det å vite litt om ishockey, hvilke lag som er gode for tida, og hvilke spillere som er i slag, er ikke nok til at man kan tippe som en ekspert. For å ha litt bedre utgangspunkt når du skal spille på oddsen, er det for eksempel en del spesifikke hensyn du bør vurdere før du tar dine valg. Her tar vi for oss noen av de viktigste.

  Formkurve

  Du bør sjekke statistikken før du tipper på en ishockeykamp. Hvordan har lagenes form vært nylig? Vinner hjemmelaget mange hjemmekamper, er bortelaget sterkt på fremmed is? 

  Det er også lurt å ta en titt på de viktigste spillernes prestasjoner. Scorer toppscoreren mye? Har keeperen stengt buret i de siste kampene? Du kan lære mye på denne måten.

  Skader og suspensjoner

  Ishockey er som kjent en tøff, fysisk sport og skader forekommer jevnlig. Det gjør også suspensjoner. Du bør alltid sjekke hvilke spillere som er tilgjengelig til neste kamp for å unngå leie overraskelser. 

  Det er også klokt å ta hensyn til at det kan ta en stund å komme seg etter en lengre skade – for ikke å snakke om et kirurgisk inngrep. Er den store stjerna på vei tilbake etter et lengre avbrekk er dette noe du bør ta hensyn til når du vurderer let hockeylags vinnersjanser.

  Hjemmebane/bortebane

  Som i mange andre lagidretter gjelder det også for ishockey at det er en fordel å spille hjemme. Dette kan gjelde i stor grad i serier med betydelige avstander, sånn som NHL. 

  Når det er sagt, skjer det også at lag har perioder der de spiller ekstra godt borte, men sliter hjemme. Den slags fenomener bør du ha i tankene når du sjekker formen til et hockeylag.

  De nordamerikanske lagene er på reise lange strekk av gangen, og kan møte ganske utmattede til kamp. I det hele tatt er kampprogrammet så tøft at lag ikke alltid stiller med de beste spillerne på isen for å unngå utmattelse. Dermed er også kampprogram noe du bør følge nøye med på.  

  Tippe med eller uten tilleggstid? 

  Det store spørsmålet når du skal tippe på utfallet av en ishockeykamp er hvorvidt du skal tippe med eller uten tilleggstid. Tipper du uten, kan kampen ha 3 mulige utfall: hjemmeseier, uavgjort, borteseier. Tipper du med tilleggstid finnes kun 2 utfall: hjemmeseier eller borteseier.

  Grunnen til å velge å tippe uten tilleggstid er at oddsen både på hjemme- og borteseier blir noe høyere, da det jo er mulig at kampen ender uavgjort. Men er det verdt risikoen?

  Generelt sett er det kun tilrådelig å tippe uten tilleggstid hvis du har lyst til å spille på en storfavoritt, og du er bombesikker på at de vinner uten behov for tilleggstid. Da kan oddsen være så lav på spill med tilleggstid at det nesten ikke er verdt det. Ellers er vårt tips å alltid tippe med tilleggstid, slik at du får lavest mulig risiko. 

  Mest populære ishockey-begivenheter å tippe på 

  Siden ishockey er en idrett som er meget populær i mange land, finnes det en rekke spennende turneringer og mesterskap å tippe på. La oss ta en titt på noen av de mest interessante, sett med norske øyne. 

  NHL

  NHL (National Hockey League) er utvilsomt den mest prestisjetunge ligaen innen ishockey. Lag fra USA og Canada konkurrerer hvert år om Stanley Cup. Nivået er svært høyt, og den nordamerikanske hockeyen er fartsfylt og hakket mer fysisk enn den europeiske. 

  Spillere fra alle de store hockeynasjonene flokker til lag i NHL. Så foruten stjerner fra USA og Canada, florerer det også med svenske, tsjekkiske og finske spillere, for eksempel. Flere nordmenn har også hatt gode karrierer i NHL. 

  Eliteserien i ishockey

  Den norske eliteserien i ishockey er veletablert og trekker godt med tilskuere. Særlig er det på Østlandet hockey-sporten står sterkt, men de siste årene er det Stavanger Oilers som har regjert på den norske isen. Du kan tippe på samtlige kamper i eliteserien, og også på hvem som blir seriemester. 

  SHL

  Den sterkeste ligaen utenfor Nord-Amerika finner vi nok på andre siden av Kjølen. Svenska Hockeyligan (SHL) holder meget høyt nivå, og tilskuertallene er imponerende. En rekke spilleres som har slått gjennom i SHL har siden gjort karriere i NHL. 

  Siden mange bettingsider som er populære i Norge, også satser svært hardt på Sverige som marked, kan du gjerne finne meget god dekning av SHL hos disse selskapene. Det vil si at for tippere er det mye å hente på følge denne ligaen grundig.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.