Tippe på langrenn

Sist oppdatert:
Odds på langrenn

På denne siden

  Skisport er fenomenalt populært her i Norge, hvor vi som kjent jo kommer til verden med skiene allerede fastspent under føttene. Langrenn følges med enorm interesse av et stort publikum her til lands, og du kan også tippe på langrenn for å gjøre opplevelsen ekstra spennende. 

  Odds på langrenn er å finne hos alle de bettingselskapene som satser seriøst på norske spillere som marked. Særlig er det mange objekter på menyene når det står mesterskap og andre store stevner for døren.

  I denne artikkelen har vi samlet det du trenger å vite for å komme i gang med tipping på langrenn nå med den gang. Vi forklarer hvordan du går frem rent praktisk, og kommer også med en del tips vi håper kan komme til nytte. Avslutningsvis tar vi for oss noen av de mest spennende arrangementene å tippe på innen denne idretten.

  Beste bettingsider for langrenn

  • Betal med Visa
  • Gode bonusvilkår
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • 3 + 1 freebet
  • 10% ubegrenset cashback
  • Raske uttak
  Oddsbonus
  500 EUR
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på langrenn 

  Å tippe på langrenn er i utgangspunktet meget enkelt. Alt som skal til er å legge utøveren du tror vil vinne en bestemt øvelse på kupongen. Deretter fastsetter du ønsket innsats, før du klikker på «fullfør spill», e.l. 

  Det kan også være mulig å tippe på en del andre objekter, sånn som hvilken utøver eller nasjon som vinner flest medaljer under et mesterskap, og lignende. Uansett vil fremgangsmåten være ganske så lik, og lett å forstå seg på. 

  En ting som er verdt å merke seg er at all den tid skisport er atskillig mer populært i Norge enn i stort sett alle andre land, er ikke tipping på langrenn svært utbredt internasjonalt. Det medfører at du fortrinnsvis finner odds på langrenn hos de bettingselskapene som satser særlig hardt i det norske markedet. 

  For å registrere deg som spiller hos et bettingselskap slik at du kan tippe på neste langrenns-begivenhet går du frem som følger:

  1. Finn en bettingside med odds på langrenn
  2. Registrer deg vi nettsiden
  3. Sett inn penger på kontoen
  4. Finn frem til vintersport på menyen
  5. Velg langrenn
  6. Tipp på ønsket objekt

  Odds på langrenn: vanligste oddsobjekter 

  Hvilke oddsobjekter som er tilgjengelig når du skal tippe på langrenn avhenger en gode del fra arrangement til arrangement. For mindre skistevner, kan du som regel kun tippe på vinner av bestemte øvelser. 

  Da er altså saken svært så enkel. Du velger hvem du tror vil vinne, for eksempel 3-mila, fristil, for kvinner for å legge din favoritt på kupongen. Siden dette er et utpreget vinneroddsspill kan det ikke kombineres med øvrige objekter som del av et system eller akkumulator.

  Når det derimot er store vintersportsmesterksap på gang, først og fremst VM og OL, står saken annerledes. I takt med at TV-publikum og interesse blant tippere stiger, varter da også oddsselskpene opp med desto mye større tilbud for anledningen. Det gjør de særlig med å by på et fint utvalg ved spesialer. 

  Spesialer

  Spesialer, også kalt spesialspill, er en type tilbud som bettingselskaper varter opp med i anledning store mesterskap. Innen langrenn betyr dette særlig OL og VM.

  Da kan du tippe på svært mye mer enn det som er tilfelle for langrennstevner flest. Eksempler på spesialer som kan være tilgjengelige inkluderer:

  • Spill på hvilken utøver som vil ta flest medaljer
  • Spill på hvilket land som vil da flest medaljer
  • Spill på om en bestemt utøver vil vinne gull eller ikke
  • Spill på hvor mange medaljer/gull Norge vil vinne
  • Spill på hvor mange medaljer/gull en bestemt utøver vil vinne

  Denne listen er på ingen måte komplett. Ei heller er det gitt at disse spillene vil dukke opp hos ditt bettingselskap neste gang det er OL eller VM. Poenget er bare å illustrere hvilke typer spesialer som teoretisk sett kan foreligge.

  Tippetips for langrenn 

  Det er ikke vanskelig å tippe på langrenn. Følger du godt med på idretten, vil du ha grei oversikt over hvilke utøvere som er realistiske medaljekandidater i de forskjellige øvelsene. Du har kanskje også dine favoritter som du holder et ekstra godt øye med. Da er det enkleste og beste tippetipset innen langrenn å ganske enkelt tippe i henhold til din kunnskap om idretten. 

  I tillegg kommer en del mer spesifikke momenter som kanskje ikke langrenns-fans flest følger like godt med på. De kan hjelpe deg tippe på langrenn med litt ekstra god forhåndskunnskap. Under går vi gjennom noen av de mest relevante.  

  Form

  Det er ingen tvil om at formkurve har mye å si innen langrenn. Utøverne trener seg gjerne opp mot bestemte mesterskap eller løp, og da gjelder det å følge nøye med på hvem som synes å treffe best med formen idet en event du ønsker å tippe på nærmer seg. 

  Innen langrenn kan det også dukke opp unge stjerneskudd. Det vil si at du ikke skal stirre deg blind på gamle meritter. Også skikonger og skidronninger vil erstattes av nye arvinger. Mange velger derfor å følge nøye med på ungdomslangrenn for å lære mer om de mer ubeskrevne bladene i feltet.

  Skader

  Langrenn er ikke en spesielt skadeutsatt idrett, men muskelskader og lignende forekommer jo. Å komme tilbake i toppform etter et avbrekk kan ta tid. Derfor bør du alltid sjekke om en utøver du har troen på nylig har vært skadet, og hvordan vedkommende har prestert siden. 

  Utøvere som på grunn av skade ikke kan delta i et løp vil heller ikke foreligge på oddsmenyen, så dette er ikke et hensyn du behøver å ha i tankene. 

  Føre

  Innenfor langrennssporten har skiføret som kjent svært mye å si. Enkelte utøvere foretrekker et bestemt type føre. Dette er noe du helt klart bør sette deg inn i om du skal bli en ekspert innen å tippe på langrenn. 

  Generelt sett vil dårlig føre som reduserer hastigheten i skisporet favorisere outsidere, da de raskeste og beste utøverne ikke vil kunne gå som fort som vanlig. Altså kan dårlig føre gjøre det verdt å vurdere en fysisk sterk med ikke spesielt rask skiløper med høyere odds.

  Smøring er et relatert tema. Mye avhenger av hvordan de som sitter i smørebua gjør sine saker. Det kan være verdt å følge med på dette også når du skal tippe på langrenn.

  Vær

  Været kan ha mye å si for hvordan det går under et skistevne. Tett snø og mye vind kan påvirke utøverne i stor grad. Her kan vi si at de store favorittene vil kunne slite med å gå så fort som normalt i dårlig vær av denne typen. Det kan åpne opp muligheter for hardføre utøvere lenger ned på oddsmenyen. Det kan også være lurt å merke seg om det er utøvere som trives ekstra godt eller dårlig når det for eksempel snør tett. 

  Tipp med hjertet

  Vanligvis skal man jo tippe med hjernen og ikke med hjertet. Langrenn er et klart unntak i så måte for oss norske oddsspillere. Våre hjemlige skihelter dominerer idretten totalt, så her er det bare å ta på seg vikinghjelmen og vifte med flagget når du fyller ut kupongen. 

  Mest populære langrenn-begivenheter å tippe på 

  Innenfor langrennssporten er det de store mesterskapene som henger høyest for utøverne og tiltrekker seg suverent flest TV-seere. Det gjør jo også at bettingselskapene satser ekstra hardt. La oss nå se på noen av de store arrangementene innen langrenn.

  Vinter-OL

  Selvsagt er vinter-OL det aller gjeveste når det gjelder langrenn. Å bli olympisk mester er høydepunktet i karrieren, og mange trener i flere år for å klaffe med toppform akkurat idet det er OL. 

  En lang, lang rekke med norske idrettslegender har vunnet OL-gull i langrenn. Det inkluderer både menn og kvinner.

  Her har du noen eksempler med antall gull i parentes: 

  • Marit Bjørgen (8)
  • Bjørn Dæhli (8)
  • Johannes Høsflot Klæbo (5)
  • Thomas Alsgaard (5)
  • Therese Johaug (4)

  Norge står med hele 53 OL-gull i langrenn så langt, og er med det helt suverent den nasjonen som har gjort det best i OL-skisporet gjennom tidene.

  Ski-VM

  OL avholdes som alle vet hvert fjerde år. Ski-VM arrangeres derimot hvert andre år. Dette medfører at dette er et mesterskap som alle som liker å tippe på langrenn bør følge nøye med på. 

  Også innen VM er Norge suveren. Vi sanker gull innen langrenn med fantastisk hyppighet og har i løpet av de siste årene tronet helt suverent øverst på pallen. Vi har så langt kapret 159 gull og 398 medaljer totalt i ski-VM. Ikke alle er riktignok innen langrenn, men svært, svært mange er det. 

  For ordens skyld står toeren i medaljeoversikten, Finland, med fattige 63 gullmedaljer.

  Når det gjelder langrennsløpere med mange VM-gull kan vi fremheve kjente og kjære navn som:

  • Marit Bjørgen (18)
  • Therese Johaug (14)
  • Petter Northug (13)
  • Bjørn Dæhlie (9)

  Verdenscupen i langrenn

  For de som er glade i å tippe på langrenn er det selvsagt lenge å vente hvis man bare skal spille når det er mesterskap. Det store høydepunktet innen den årlige langrennssesongen er verdencsupen. Den består av arrangementer som avholdes rundt om på berømte skisportsdestinasjoner gjennom hele vinteren, og du kan tippe underveis. 

  Blant de store høydepunktene hvert år er Holmenkollen Skifestival og Tour de Ski, som består av flere arrangement som avholdes i sentral Europa hver desember og januar.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.