Tippe på skøyter

Sist oppdatert:
Tippe på skøyter

På denne siden

  Å tippe på skøyter er populært her i Norge. Særlig liker vi å legge skøyteløp på kupongen når det er store mesterskap på gang, da særlig vinter-OL og skøyte-VM. Norge har store tradisjoner innen denne idretten. Selv de største merittene ligger en stund tilbake i tid forblir mange av oss meget interessert i skøyter – både som utøvere og tilskuere. Les videre for å finne ut mer om hvordan du kan tippe på skøyter på nettet i dag.

  Beste bettingsider for skøyter

  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • God oddsbonus
  • Betal med Visa
  • Raske uttak
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + Rewards Club
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på skøyter 

  Å tippe på skøyter er i seg selv meget enkelt. Siden dette er en liten tippesport internasjonalt foreligger kun et relativt lite knippe med tilgjengelige oddsobjekter. Som regel kan du kun tippe på vinneren av neste løp. Dette gjør saken meget rettfrem, og tipping på skøyter passer aldeles utmerket også for nybegynnere. 

  Det som kan være utfordrende med å tippe på skøyteløp er å finne et bettingselskap som har denne sporten på menyen. Slettes ikke alle bookmakere velger å prioritere skøyter, så du må muligens se deg omkring en stund før du finner et selskap med et tilbud som passer. 

  For å tippe, må du aller først registrere en konto hos en bettingside. Det gjør du ved å følge denne enkle oppskriften:

  1. Registrer deg via skjema på selskapets nettside
  2. Bekreft kontopprettelsen når du blir bedt om dette
  3. Gjør et innskudd på dine nye tippe-konto
  4. Finn frem til skøyter på menyen
  5. Legg ønsket oddsobjekt på kupongen
  6. Fastsett innsatsen du har lyst til spille med og klikk «Fullfør spill», e.l.

  Skøyteodds: vanligste oddsobjekter 

  Å tippe på skøyter er ikke noe som er fryktelig utbredt rundt om på kloden. Dette er med andre ord en meget snever tippedrett. Den relativt lave interessen fører til at bettingsidene ikke velger å tilby fryktelig mange forskjellige objekter for denne typen tipping. 

  Stort sett dreier det seg kun om sjansen til å tippe på hvilken utøver som vinner et bestemt løp. La oss nå ta for oss gjeldende alternativer i litt mer detalj. 

  Vinnerodds på skøyter

  Vinneroddsspill utgjør den enkleste formen for oddsobjekt. Dette går rett og slett ut på at du tipper på hvem som vinner et skøyteløp eller et mesterskap.

  For eksempel kan du finne denne typen objekt innen følgende kategorier:

  • Hvilken utøver vinner en bestemt øvelse i et mesterskap 
  • Hvilken utøver  vinner mesterskapet sammenlagt
  • Hvilket land vinner en bestemt stafettøvelse 

  Som du ser, er dette meget lettforståelige saker. Har du for eksempel på følelsen at en skøyteløper kommer til å vinne gull på 1500 m i neste VM, så klikker du på vedkommende for å legge dem på kupongen. Deretter fastsetter du innsats og fullfører spillet. Kommer ditt valg øverst på pallen vinner du. Punktum. 

  Den samme logikken gjelder om du tipper på en sammenlagtvinner, i for eksempel verdenscupen i skøyter. 

  Hos enkelte oddsselskaper kan det være mulig å tippe each-way på skøyter. Da vinner du bare hvis din utøver kommer på pallen, men spiller til gjengjeld med kun en brøkdel av oddsen. Dette er et tilbud som ikke nødvendigvis er å finne hos mange operatører. 

  Merk at vinneroddsspill normalt sett ikke kan kombineres med andre objekter på samme kupong. Med andre ord er det ikke aktuelt med akkumulatorer eller systemer når du tipper på denne måten.

  Parspill på skøyter

  Et parspill går ut på at utøverne i en øvelse deles inn i par. Din oppgave blir å tippe hvem av de to som vil komme først. Oddssetterne velger alltid relativt jevne utøvere i hvert par for å gjøre dette så utfordrende som mulig. 

  Til forskjell fra vinneroddsspill kan du kombinere flere parspill på en kupong. Altså kan du her satse på en akkumulator eller et system om ønskelig.

  Parspill er en mulighet som foreligger for en del øvrige vintersporter, sånn som skiskyting og skihopp. Hvorvidt parspill for skøyter er tilgjengelig på markedet er vi ikke sikre på i skrivende stund, men det kan godt hende at slike tilbud vil dukke opp neste gang det er OL, for eksempel.

  Spesialer 

  Når det er store mesterskap på gang med økt interesse for tipping på skøyter, kan det hende at bettingsidene varter opp med en del spesialer. Denne typen objekt kalles gjerne spesialspill eller spesialodds. Det går ut på at du får odds på helt spesifikke saker som gjelder for skøyteløp i inneværende mesterskap, da nesten utelukkende under vinter-OL. 

  Eksempler på spesialodds for skøyter kan være å tippe på hvorvidt Norge tar en medalje eller ei. Hvor mange medaljer Norge vinner. Hvorvidt en bestemt utøver setter verdensrekord i løpet av mesterskapet og lignende. 

  Her gjelder det egentlig bare å vente til neste vinter-OL, og se hva som foreligger. Spesialspill dukker fortrinnsvis opp innen idretter der det forventes gode norske prestasjoner, med tilhørende økt interesse blant publikum og tippere.

  Tippetips for skøyter 

  Å tippe på skøyter er, som vi har vært inne på tidligere i denne artikkelen, meget enkelt. Du bare spår hvilken utøver som vil vinne et løp, og setter noe kroner på utfallet. Da skulle man kanskje tro at tippetips for idretten ikke skulle være nødvendig. Når alt er så enkelt er det vel bare å dure i vei? 

  Strengt tatt ikke. For å få størst mulig utbytte av oddsspill er det som regel lurt å ha litt kunnskap om det man setter penger på. De fleste liker jo å tippe på idretter de bryr seg om og følger med på i større eller mindre grad. Det samme gjelder for skøyter. 

  Altså er det en del ting som det kan være lurt å vektlegge når du skal tippe på hvem som vinner det neste storløpet på skøytebanen. Under deler vi noen av de mest relevante.

  Utøvernes formkurve 

  Innenfor mange idrettsgrener har form mye å si. Å være inne i en god stim kan hjelpe utøvere yte ekstra. Form er også en indikator på om en utøver er i fysisk god tilstand, og kan også være et tegn på at også fremtidige resultater vil være gode. 

  Når du skal velge en skøyteløper å tippe på blir det dermed viktig å vurdere både meritter og form. Hvis en storløper med verdensrekorder og OL-gull på rullebladet ikke gjør det godt om dagen, kan det være et dårlig tegn inn mot neste mesterskap. Derimot kan det hende at en ukjent utøver som treffer bedre med formkurven har en bedre vinnersjanse. 

  Her er det likevel verdt å merke seg at rutinerte utøvere kan spare litt på kruttet, og trene seg veldig målbevisst inn mot et bestemt mesterskap. Altså skal du ikke blindt stole på at en gammel storhet har falmet kun fordi vedkommende ikke yter helt på topp i de siste oppvarmingsløpene før vinter-OL, for eksempel.

  Skader kan spille inn

  Skøyteløp er en fysisk svært krevende idrett. Mange ledd og muskler kan være skadeutsatt. For eksempel er strekkskader ikke sjeldne. Dette er noe du er nødt til å følge med argusøyne hvis du skal tippe på skøyter. 

  En sprinter som har hatt, for eksempel, en muskelstrekk på baksiden av låret vil trenge lang tid på å gjenvinne toppformen. Med andre ord er det ikke nok at en utøver melder seg frisk etter skadeavbrekk. Du bør også vente og se hvor lang tid det vil ta før prestasjonene på isen er tilbake på godt, gammelt nivå.

  Å komme tilbake etter et kirurgisk inngrep tar forresten nesten alltid ekstra lang tid. Dette er dermed noe du bør vektlegge i stor grad.

  Hjemmefordel

  I sin tid var skøyteløp en av de største publikumsidrettene i Norge. Det var fulle hus på Bislett når det ble avholdt viktige løp, med mange tusen entusiastiske fans på tribunen. Slike tilstander har vi ikke sett her til lands på mange tiår, men hjemmefordel kan spille inn på skøyteløp når det er store løp i idrettens ubestridte hjemland: Nederland. 

  Den nederlandske landslagsarenaen for skøyteløp i Heerenveen har plass til godt over 10 000 tilskuere, og når det er fullsatt blir stemningen intens. Dette kan være med på å gi de nederlandske utøverne et løft, mens øvrige deltakere kan la seg psyke litt ut. 

  Mest populære skøyte-begivenheter å tippe på 

  Å tippe på skøyte er noe som stort sett kun er aktuelt når det er større mesterskap og stevner på gang. Da snakker vi særlig om vinter-OL og skøyte-VM. La oss nå ta en litt nærmere titt på de to.

  Vinter-OL

  Innen skøytesporten – og her snakker vi også om kortbaneløp, bare så det er sagt med en gang – er det ingen tvil om at OL er det som henger høyest. All den tid lekene kun avholdes hvert fjerde år får utøvere flest få sjanser til å hevde seg, så her står det mye på spill. 

  I OL konkurreres det innen en rekke skøyteøvelser. Det inkluderer 500 m, 1000 m, 1500 m, 5000 m for menn og kvinner, pluss 10 000 m for menn. For kortbaneløp er distansene ikke uventet kortere.

  Skøyte-VM

  Skøyte-VM, allround, har blitt avholdt siden 1890-tallt. Norge har vært vert for mesterskapet en lang rekke ganger opp gjennom årenes løp. Blant kjente norske verdensmestere kan vi nevne legender som Johan Olav Koss og Hjalmar Andersen.

  Det foreligger også et eget VM i sprint på skøyter. Det har blitt arrangert siden 1972, og også dette mesterskapet har hatt Norge som vertsland mang en gang. Våre meritter er ikke like sterke innen sprint som allround, men 3 forskjellige norske utøvere har blitt kåret til verdensmestere også her.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.