Tippe på eSport

Sist oppdatert:
Tippe på eSport

På denne siden

  Populariteten til esport har eksplodert de siste årene, og dette er i dag den raskest voksende idretten i verden. Stadig flere oppdager også hvor gøy det er med tipping på esport, og dette er noe de fleste bettingsider tilbyr.

  I dag finnes det en rekke store ligaer, verdenskjente lag og konkurranser innenfor esport-sjangeren. Vi har sett nærmere på hvordan tipping på esport fungerer, og hvilke spillmuligheter du har.

  Beste bettingsider med esport

  • Betal med Visa
  • Stor sportsbook
  • Norske nettsider
  Oddsbonus
  1500 NOK
  + 1000 kr reload bonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  500 NOK
  + gratisspill
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Hva er esport?

  Esport er en rask voksende sportssjanger i hele verden. Mange vil imidlertid ikke kalle det sport, for dette er rett og slett dataspill der spillerne konkurrerer mot hverandre.

  Normalt er spillerne delt inn i ulike lag, men det finnes også konkurranser der det spilles én mot én.

  Esport som sjanger så dagens lys helt tilbake på 1980-tallet. Da ble det arrangert turneringer på dataspillet Space Invaders med over 10 000 deltakere.

  esport norske bettingsider

  Det var imidlertid først de siste ti årene at esport virkelig har eksplodert på den internasjonale arenaen. I dag er esport en milliardindustri, og 500 millioner mennesker over hele verden følger de største esport-turneringene.

  De største konkurransene spilles på store arenaer stappfulle av publikum, og har premier på flere hundre millioner kroner.

  Populære e-sport spill er gjerne spill innen sjangrene Real-time Strategy, First-person Shooters, og Multiplayer Online Battle Arena.

  De mest populære spillene som spilles i de store turneringene er League of Legends, Dota 1 og Dota 2, Counter-Strike, Overwatch, Starcraft 1 og Starcraft 2, Call of Duty, World of Warcraft, Halo og Fortnite Battle Royal.

  Hvordan spiller du på esport?

  For noen år siden måtte du lete lenge for å finne bettingsider som tilbød odds på esport. I dag kan du spille på denne sjangeren hos de fleste bettingsidene på nett.

  Ikke bare har esport blitt en populær sportssjanger, det har også utviklet seg en stor pengespillindustri knyttet til denne idretten.

  Spillselskapene satser hardt på å tilby et stort spillutvalg og konkurransedyktige odds på de fleste store konkurransene, ligaene og turneringene innen esport. Her kan du både spille pre-match og live mens konkurransene pågår til odds som endrer seg hele tiden.

  Bettingsidene har gjerne esport som en egen kategori der du enkelt får oversikt over hvilke kamper som spilles og hvilke som starter i fremtiden.

  Det har også blitt vanlig at bettingselskapene kjøper seg rettighetene til å streame de største kampene og turneringene. Det er uansett enkelt å følge esport live på nett. Alle de store ligaene og lagene har egne kanaler på streamingplattformer som YouTube der du kan følge turneringene og kampene live.

  Anbefaler vi tipping på esport?

  Esport er en veldig morsom idrett for deg som elsker dataspill, og med muligheten til å satse penger på kamper og turneringer blir esport enda morsommere for deg som er tilskuer.

  Vi anbefaler tipping på esport til alle som elsker sport og spill. Du finner odds på esport hos alle de norske bettingsidene, som f.eks. Betsson, Guts, Unibet, LeoVegas og NordicBet.

  Mange av bettingsidene kjører også egne esportkampanjer der du får oddsboost og bonuser dersom du spiller på esport.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.