Tippe på Premier League

Sist oppdatert:
Hero image

På denne siden

  Ønsker du å tippe på Premier League? Dette er Englands øverste toppserie innen herrefotball, og har blitt arrangert årlig siden 1992. Det er 20 klubber med i ligaen, og du kan på mange måter sammenligne ligaen med den norske Eliteserien.

  Alle lagene spiller mot hverandre i en hjemme- og en bortekamp, og det blir spilt totalt 38 kamper i løpet av sesongen. Selv om ligaen har eksistert i mange år, er det kun syv ulike lag som har vunnet gull. Dette omfatter lag som Manchester United, Blackburn og Liverpool.

  Premier League er den mest sette fotballigaen i verden, og er svært lukrativ. Mange nordmenn følger med på engelsk fotball, og har sine klare favoritter. Dersom du har planer om å tippe på Premier League, bør du sjekke ut denne guiden.

  Beste bettingside hvor du kan tippe på Premier League

  Premier League 2022/23

  Premier League 2022/23 er den 31. gangen ligaen arrangeres. Dette er for øvrig fjerde gang det benyttes VAR (video assistant referee), altså videodømming.

  Det er knyttet stor spenning rundt hvilket engelsk klubblag som skal vinne årets sesong. Enten du er fan av Manchester City, Liverpool, Chelsea eller Manchester United, gjelder det å holde hodet kaldt når du tipper. Husk også at du ikke bare bør tippe med hjertet.

  Viktige datoer for årets Premier League

  Årets Premier League startet tidlig i august grunnet avbrekket i serien når det er fotball VM i Quatar. Dette arrangeres fra ca. 20. november helt frem til jul. Det vil også være en vinterpause i januar, men det blir spilt fotball i den engelske ligaen likevel – nettopp for å rekke å bli ferdig med alle kampene når vi er i mai. På grunn av VM er det imidlertid noe usikkerhet knyttet til kampoppsettet, og vi anbefaler derfor alle å følge med på klubbenes egne hjemmesider og terminlistene det vises til her.

  Hvilke lag deltar i Premier League 2022/23?

  Det er totalt 20 engelske klubblag som er med i årets Premier League. Blant disse finner vi Manchester City, som vant forrige sesong. Blant årets lag finner vi de 17 beste fra fjorårets sesong, samt tre lag som rykket opp fra førstedivisjon (EFL Championship).

  Her har du en oversikt over alle klubblagene som vil spille i den 30. sesongen av engelske Premier League:

  • Arsenal
  • Aston Villa
  • Bournemouth
  • Brentford
  • Brighton & Hove Albion
  • Chelsea
  • Crystal Palace
  • Everton
  • Fulham
  • Leicester City
  • Leeds
  • Liverpool
  • Manchester United
  • Manchester City
  • Newcastle United
  • Nottingham Forest
  • Southampton
  • Tottenham Hotspur
  • West Ham United
  • Wolverhampton Wanderers

  Prognose og vinnerfavoritter

  Når du skal tippe på Premier League kan det alltid være lurt å se nærmere på vinnerfavoritter og prognoser. Forskjellige bookmakere leverer odds og analyser, og dette kan være greit å se nærmere på.

  Ifølge de største bookmakerne er det enkelte lag i Premier League som har større sjanse til å vinne serien enn andre. Blant vinnerfavorittene kan vi nevne Manchester City og Chelsea. Førstnevnte har klart bedre vinnerodds enn de øvrige lagene.

  Her er en liten oversikt over vinneroddsen til de 10 antatt beste lagene i årets Premier League:

  Oddsen er hentet fra Unibet før seriestart og er derfor irrelevant nå som sesongen er godt i gang.

  1. Manchester City: 1,70
  2. Chelsea: 5,75
  3. Liverpool: 6,50
  4. Manchester United: 6,50
  5. Tottenham: 40,00
  6. Leicester City: 40,00
  7. Arsenal: 50,00
  8. Everton: 100,00
  9. Leeds: 125,00
  10. West Ham: 150,00

  Oddsobjekter på Premier League

  Det å tippe på Premier League er spennende, enten du tipper på toppscorer, vinner eller andre ting. I de mange enkeltkampene kan du tippe på oddsobjekter som stilling etter første omgang, antall gule/røde kort, hjørnespark og lignende.

  Det er også populært å tippe på resultat av kampene etter andre omgang. 1 x 2 odds er veldig populært i Premier League, og går ut på at du tipper på hjemmeseier, uavgjort eller borteseier.

  Du kan også tippe på oddsobjekter av typen vinnerspill. Dette går ut på at du tipper på vinner av hele Premier League, toppscorer eller hvilke lag som ikke rykker ned.

  Glem heller ikke at du kan nyte betting på fotball med kombi-odds. Kombinerte odds eller såkalte systemodds går ut på at man slår sammen flere odds. Dermed vinner du om du tipper korrekt på samtlige utfall. Du kan selvfølgelig også tippe på singelspill.

  Pre-match odds og live odds på Premier League

  Premier League er en av verdens mest populære fotballigaer, og de fleste bettingselskaper gir deg derfor mulighet for betting både live og pre-match. Sistnevnte er tradisjonell betting, der du tipper på kampen før den begynner.

  Live odds er også veldig populært innen Premier League. Da tipper man enkelt og greit mens kampen spilles, slik at oddsen vil kunne variere underveis. Dette er ekstra spennende, spesielt hvis du kan nyte cashout og live video-streaming av kampen i tillegg.

  Det er ikke alle bettingsider som kan tilby cashout, altså muligheten for å sikre gevinsten før kampen blåses av. Det er heller ikke alle som kan vise til live stream-muligheter, så husk å sjekke dette før du oppretter konto, hvis dette er funksjoner som er viktige for deg.

  Når på året er Premier League-sesongen?

  Her til lands varer fotballsesongen (Eliteserien) fra vår til høst. Slik er det ikke i England. Premier League starter nemlig på sensommeren, i likhet med mange andre internasjonale fotballmesterskap, og varer helt til våren året etter.

  Premier League starter normalt sett i august, og varer til midten av mai omtrent.

  Hvordan tippe på Premier League?

  Skal du tippe på Premier League? Da lurer du kanskje på hvordan du skal gå frem. Den enkleste måten å komme i gang på, er ved å registrere seg på en online bettingside. Mange bettingselskaper er tilrettelagt for spillere fra Norge.

  Husk at du må ha en spillkonto for å kunne spille. Registrering er enkelt og tar vanligvis ikke mer enn noen minutter. Innskudd av penger vil også registreres fort på spillkontoen din, slik at du kan sette i gang med å spille innen kort tid.

  Finn derfor en bettingside du liker, og registrer deg på denne. Vi har mange anmeldelser av bettingsider du kan sjekke ut. Velg gjerne en av disse, dersom du vil spille på en trygg og anbefalt bettingside tilpasset norske spillere.

  Når du har gjort dette, trenger du bare å finne frem Premier League inne på oddssidene til bettingselskapet. Der finner du mange oddsobjekter å velge mellom.