Tippe på fotball

Sist oppdatert:
Tippe på fotball

På denne siden

  Å tippe på fotball er sensasjonelt populært her i Norge. Vi har drevet med fotballtipping her til lands i godt over 70 år, og ingenting tyder på at denne typen oddsspill er i ferd med å gå av moten. Heller motsatt.

  Hvis du har lyst til å finne ut litt mer om å tippe på fotball er dette artikkelen for deg. Her har vi nemlig samlet en masse nyttig info om nettopp fotballodds.

  Det inkluderer en praktisk veiledning om hvordan du kommer i gang, noen nyttige tips og en redegjørelse for et utvalg av de mest populære oddsmarkedene som er tilgjengelige. Vi tar også med noen ord om de mest populære ligaene og mesterskapene å tippe på innen fotball.

  Beste fotball bettingsider

  • 3 + 1 freebet
  • 10% ubegrenset cashback
  • Raske uttak
  500 EUR CASHBACK
  umiddelbart på EURO24
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Cashback
  • Free bet
  ODDSBONUS
  100% comboboost + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  5000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Norske nettsider
  Oddsbonus
  300 NOK
  + ukentlig gratisspill
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på fotball 

  Det er svært enkelt å tippe på fotball. Siden det finnes mange muligheter, passer denne typen oddsspill like godt for nybegynnere som for erfarne tippeeksperter. 

  Du kan tippe på en lang rekke forskjellige objekter per kamp, eller du kan enkelt og greit tippe på utfallet av et gitt oppgjør. Du kan også tippe på hvem som vinner den og den turneringen, hvem som blir toppscorer og mye annet. 

  Alt som skal til for å komme i gang er å åpne fotballmenyen hos din bettingside. Så er det bare å klikke på et objekt for å legge det til kupongen. Deretter fastsetter du innsatsen og klikker «fullfør spill», e.l. Det er alt som skal til. 

  Først må du være registrert som spiller hos et bettingselskap. Det ordner du slik: 

  1. Besøk et godt bettingselskap på nettet
  2. Fyll inn kort online skjema
  3. Bekreft at du ønsker å registrere deg
  4. Sett inn penger
  5. Tipp på fotball

  Fotballodds: vanligste oddsobjekter 

  En av de tingene som gjør det så populært å tippe på fotball er mangfoldet. For mange fotballkamper foreligger det mange titalls forskjellige oddsobjekter. 

  Men la oss ikke glemme at dette også er en av de aller enkleste tippeidrettene. Ønsker du bare å tippe på hvem som vinner neste kamp, eller spille en akkumulator med 4 kamper fra neste runde i Eliteserien, så kan du ordne det på noen sekunder. 

  Vi kan si det samme om en del vinneroddsspill, sånn som å tippe på hvem som blir toppscorer i Premier League, eller hvilket lag som vinner Champions League. Bare klikk på din favoritt, og fastsett innsats så er den biffen fikset. 

  La oss nå se på noen litt mer avanserte oddsobjekter for tipping på fotball.

  Det kan foreligge alternativer som de følgende for en enkelt kamp: 

  • Halvtid/fulltid
  • Sluttresultat
  • Antall mål
  • Antall cornere
  • Antall kort
  • Antall offside
  • Navn på første målscorer
  • Navn på siste målscorer
  • Osv., osv., osv. …

  Mange slike objekter foreligger også som under/over spill. Da tipper du på om det f.eks. blir flere enn 5 mål i kampen, under 2 mål i kampen, o.l. 

  Også handicap-spill kan være tilgjengelig. Da gir du et av lagene er forsprang, og får til gjengjeld høyere odds på at de taper, men lavere odds på at de vinner. 

  Denne typen spill kalles vinneroddsspill. Det vil si at de ikke kan kombineres på en kupong som del av en akkumulator eller et system. Det ordner seg hvis du bruker en oddsbygger.

  Oddsbygger

  En oddsbygger lar deg kombinere forskjellige vinneroddsobjekter fra en kamp på samme kupong. Du får høyere odds jo flere objekter du legger på kupongen. 

  Eksempler inkluderer å tippe på at Liverpool vinner mot Everton, og at Salah scorer først. Du kan også tippe på at Everton vinner 4-2 og at Calvert-Lewin scorer hat-trick. I det hele og store er mulighetene neste utallige. 

  Merk at selv om du får store odds her, så reflekterer de ikke helt risikoen. Altså får du ikke en særlig god handel når det gjelder gevinst vs. risiko med en oddsbygger. Av den grunn unngår proffe tippere som regel denne muligheten. 

  Liveodds

  Liveodds går enkelt og greit ut på at du tipper på utfallet av en kamp som allerede er i gang. Du kan tippe på hvem som vinner, og om det blir uavgjort. Du kan også tippe på hvem som scorer det neste målet, hvem som får det neste gule kortet, og svært mye annet. 

  Mange ivrige fotball-tippere synes dette er en mer intens og spennende måte å spille på oddsen på. Bare husk at jo oftere du tipper, jo mindre blir sjansene for å gå ut i null – for ikke å snakke om tjene en profitt – over tid.

  Tippetips om fotball 

  Det finnes en lang rekke faktorer som påvirker hva som vil skje i en fotballkamp. De lønner det seg å vurdere når du skal tippe på fotball. Under tar vi for oss noen av de mest åpenbare. Dette er kun en begynnelse. Skal du bli en skikkelig ekspert på fotballodds er det mye mer å lære. 

  Form

  Få ting er mer nyttig å sette seg inn i enn hvordan de to lagene som møtes har gjort det i de nyligste kampene. Dette er faktisk av større betydning enn tabellposisjon når vi snakker om seriekamper. 

  Husk å sjekke nivået på tidligere motstandere også. Hvis et lag har banket svake lag, og motstanderen har tapt knepent mot topplagene, vil jo det påvirke bildet. 

  Hjemmefordel 

  Generelt sett vinner hjemmelag langt flere kamper enn bortelag. Derfor er oddsen på hjemmeseier som regel lavere enn på borteseier eller uavgjort når noenlunde jevne lag møtes. 

  Til gjengjeld er det en del lag som faktisk er bedre borte enn hjemme. Det forekommer også at lag blir spesialister på uavgjort. Dette er faktorer som gode fotballtippere vet å merke seg.

  Historikk

  Når lag som ikke møtes ofte – sånn som storoppgjør mellom lag fra forskjellige ligaer i Champions League, eller landskamper – er det ikke så lett å holde seg til formen. Da kan det være bedre å se hvem som har gjort bra i tilsvarende møter tidligere. 

  La oss si at Chelsea skal spille mot Barcelona. Hvordan har det gått i tidligere kamper mellom dem? Hvordan gjør Chelsea det mot spansk motstand, Barcelona mot engelske lag? Også trenernes historiske prestasjoner mot relevante motstandere kan være interessant.

  Skader og suspensjoner

  Dette er svært viktig. Alle som skal tippe på fotball plikter nesten å sjekke hvilke spillere hvert lag har tilgjengelig, og hvem som ikke kan spille. Dette kan ha enorm betydning. Noen åpenbare eksempler er en skadet toppspiss, en suspendert stopperbauta, en syk keeper, osv. 

  Kampprogram

  Også fotballspillere blir slitne, og kan la seg distrahere. Skal et storlag ut i viktig Champions League kamp tirsdagen etter seriekamp i helga? Har et lag nettopp spilt en utmattende semifinale i en cupturnering med ekstraomganger og straffe? Klart dette kan være med å påvirke vinnersjanser i en fotballkamp.

  Mest populære fotballbegivenheter å tippe på 

  Det kryr at spennende turneringer, serier og mesterskap som du kan tippe på innen fotballen. La oss ta en titt på noen av de klubbturneringene som er mest populære blant oddsspillere her til lands.

  Eliteserien

  Det øverste nivået innen norsk fotball på herresiden har stor publikumsoppslutning, og svært mange tippere liker også å sette noen kroner på vår hjemlige fotball. Du kan spille på samtlige kamper, samt vinneroddsspill på hvilket lag som blir seriemester, hvem som blir toppscorer og annet.

  Premier League

  Engelsk fotball nyter en unik posisjon i den norske fotballsjela. Vi har tippet på engelsk fotball i en rekke generasjoner, og Premier League er og blir den mest populære serien blant norske oddsspillere. Svært mange norske fans har et yndlingslag i England, og en rekke norske fotballhelter har spilt i Premier League. Antallet tilgjengelige oddsobjekter er helt enormt.

  La liga

  Takket være at vi følger fotball online og har dusinvis av sportskanaler på TV-en har mange andre ligaer utfordret Premier League i det siste hva gjelder interesse i Norge. Ingen kan enn så lenge måle seg, men det er klart mange følger med på de spanske gigantene og deres stjernegallerier. Siden La Liga skiller opp kampprogrammet med svært mange forskjellige avsparkstidspunkter er det mulig å se – og tippe på – svært mange spanske kamper per helg.

  Bundesliga

  Den tyske serien har tradisjonelt sett hatt en god del norske profiler. Tysk fotball holder høyt sportslig nivå, og med de beste stadionene og det høyeste publikumssnittet i Europa, får kampene en herlig ramme. Å tippe på Bundesliga er særlig spennende da det foruten suverene Bayern München på topp, er svært uforutsigbart på resten av tabellen. Tippetips: det scores i snitt flere mål i tysk fotball enn i noen annen europeisk toppserie, så sett gjerne noen kroner på mange scoringer. 

  Serie A

  Italiensk fotball hadde den sterkeste serien i verden på 1980- og 90-tallet. Det begynner å bli lenge siden, men det er fremdeles høyt nivå på Serie A. At i har en god del norske spillere på italienske lag for tiden har ført til økt profil her hjemme, både blant TV-seere og tippere.

  Champions League

  Selve rosinen i pølsa innen europeisk klubbfotball. Du kan tippe på samtlige kamper i Champions League, kvalifiseringsrundene inkludert. En noe mer uforutsigbar og krevende turnering å tippe på enn de store ligaene. Det er særlig vanskelig å sammenligne formen til motstanderlag da nivået på lagene de møter i sin hjemlige serie til daglig kan holde svært forskjellige nivå. 

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.