Tippe på skihopp

Sist oppdatert:
Tippe på skihopp

På denne siden

  Skihopping er en svært populær idrett med lange tradisjoner her til lands. Dette er en av de vintersportsgrenene som trekker størst publikum, og seertallene når det er hopp i OL og VM er enorme. Det samme gjelder selvsagt hoppuka. Du kan også tippe på skihopping hos online bettingselskaper. Da nyter du godt av ekstra spenning mens du følger neste renn på TV-en.

  Beste bettingsider for langrenn

  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • God oddsbonus
  • Betal med Visa
  • Raske uttak
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + Rewards Club
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på skihopping 

  Å tippe på skihopping er slettes ikke komplisert. Det foreligger som regel relativt få forskjellige oddsobjekter, og menyen er oversiktlig og lett å finne frem på.

  Hos enkelte bettingsider finner du hopp på en felles vintersportmeny, mens andre har egen avdeling for skihopp. Tilbudet er delt inn i henhold til forskjellige turneringer og mesterskap. 

  Klikk på det du ønsker å tippe på. Deretter velger du ønsket oddsobjekt for å legge det til kupongen. Da gjenstår kun å fastsette innsatsen og klikke «fullfør spill», eller lignende. 

  For å tippe på hopp, må du aller først sørge for å være registrert hos en bettingside som har idretten på sin meny. Det ordner du slik:

  1. Registrer deg ved å fylle ut skjema på nettsiden
  2. Bekreft kontoopprettelsen når du bes om dette
  3. Sett inn penger å tippe for
  4. Legg til ønsket skihopp-objekt på kupongen
  5. Velg hvor mye du ønsker å satse
  6. Klikk for å fullføre spillet

  Skihopping odds: vanligste oddsobjekter 

  Selv om hopp er blant de vinteridrettene som har størst seeroppslutning, er det fremdeles snakk om en ganske snever tippeidrett. Odds på skihopping er dermed tilgjengelig i ganske få utgaver. 

  Her trenger du ikke vasse gjennom store mengder av oddsobjekter for å finne frem til det du ønsker å satse på. La oss nå gå punktvis gjennom de mest populære objektene når det gjelder å tippe på skihopping.

  Populære vinneroddsspill

  Det er primært vinneroddsspill som er tilgjengelig når det gjelder tipping på skihopping. Det vil altså si at du kan sette noen kroner på hvilken utøver som vil vinne en konkurranse. Dette er både enkelt, og det som kanskje byr på størst underholdning for de som liker å følge hopp på TV-en eller online. 

  Eksempler på vinneroddsspill innen hopp inkluderer blant annet:

  • Odds på hvem som vinner et bestemt renn
  • Odds på hvem som vinner et bestemt mesterskap sammenlagt

  Litt avhengig fra bookmaker til bookmaker er det fortrinnsvis de større rennene og mesterskapene det er mulig å tippe på. Det gjelder særlig hoppuka, øvrige verdenscuprenn og hoppøvelsene i ski-VM og vinter-OL.

  Siden dette er snakk om rendyrkede vinneroddsspill er de kun tilgengelige som singler. Det vil altså si at du ikke kan inkluderer denne typen objekter som del av akkumulatorer eller systemspill.

  Parspill

  Enkelte oddssider kan gjøre det mulig å tippe på parspill innen skihopping. Det går ut på at utøverne i en bestemt konkurranse, for eksempel hoppuka, deles inn i par. Din utfordring blir da å tippe på hvem av utøverne i et bestemt par som gjør det best. 

  Parspill skiller seg fra øvrige objekter som er tilgjengelig for tipping på skihopping ved at du kan plassere flere av dem på samme kupong. Det gjør det mulig å inkludere disse spillene i akkumulatorer og systemer.

  Vinnermargin

  For store hoppkonkurranser kan du også finne sjansen til å tippe på vinnermargin. Det vil altså si hvor mange poeng som vil skille vinneren fra hopperen som kommer på andreplass. Dette er et objekt som særlig er aktuelt for tipping på sammenlagtvinner i den tysk-østerrikske hoppuka.

  Bettingselskaper kan sette opp en meny hvor du for eksempel kan tippe på en marging på 0-9,9 poeng, 10-19,9 poeng, og så videre, med tilhørende odds for hver av dem. Dette er vel å merke et nisjeobjekt som ikke nødvendigvis vil være å finne hos de fleste bookmakere på nettet.

  Spesialer

  For enkelte store mesterskap, da særlig vinter-OL, kan det hende at det dukker opp såkalte spesialer for tipping på skihopp. Dette er snakk om unike spill som lages spesielt for anledningen. 

  Eksempler kan inkludere spill på objekter som:

  • Tar en norsk utøver medalje i hopp
  • Tar en navngitt norsk utøver medalje i hopp
  • Hvilken nasjon tar flest hopp-medaljer
  • Hvilken norsk utøver gjør det best i hopp

  Det er viktig å understreke at denne typen spesialspill ikke er tilgjengelig hos alle bettingsider. Kun de som satser ekstra hardt i Norge, vil by på denne typen objekter. 

  Tippetips om skihopping 

  Å tippe på skihopping er kjempemorsomt for alle oss som er glade i denne populære vinteridretten. Du trenger hverken være ekspert på hoppsporten eller oddsspilling for å begynne, men det lønner seg å ha litt forhåndskunnskaper. Da blir det gjerne litt mer moro, og enklere å leve seg inn i spillet.

  Her presenterer vi noen pekepinner om ting det kan være interessant å vurdere neste gang du skal tippe på hopp: 

  Form har mye å si innen hopp

  Skihopping er en idrett hvor bittesmå marginer kan ha svært mye å si. Selv topp utøvere kan komme inn i dårlige perioder, og dette er en sport hvor nye stjerneskudd kan komme utav intet og plutselig etablere seg i eliten.

  Dette medfører seg at det gjelder å studere formkurven svært nøye. Du bør vektlegge nylige resultater i langt større grade enn tidligere meritter. 

  Her lønner det seg sjeldent å stole blindt på etablerte navn med lange merittlister, men å heller fokusere på hvem som hopper best her og nå. Skal du for eksempel tippe på hoppuka, gjelds det å følge med på rennene som avholdes først på sesongen. De vil være en mer relevant kilde enn å se på hvem som gjorde hva i fjorårets konkurranse.

  Hoppere kan trives godt i bestemte bakker

  I punktet over vektla vi verdien av å se på nylig formkurve, og ikke stirre seg blind på gamle prestasjoner. Den står vi inne for, men det skal også sies at enkelte hoppere har sine favorittbakker hvor de gjør det godt, år etter år. Andre hoppere kan ha bakker hvor de ikke trives, og hvor resultatene blir deretter. 

  Derfor kan det være lurt å også se på det litt lengre bildet før, for eksempel, neste gang det er hoppuke. Hvis noen er en ekspert på å hoppe langt i en av de fire bakkene, så kan dette være noe å vurdere før du legger din utvalgte hopper på kupongen.

  Vindforhold

  Vindforholdene har svært mye å si for hvordan skihoppere presterer i ethvert renn. I teorien skal slikt jevne seg ut ved at poeng og lengde justeres i henhold til vind. Men det er like fullt en fordel å hoppe når forholdene er gode versus når det ikke råder gunstige forhold. Følg derfor nøye med på gjeldende vindforhold når du tipper på skihopping. 

  Outsidere kan slå til i enkeltrenn

  Siden små marginer kan få store utslag i hoppbakken, kan outsidere plutselig slå til og aldeles uventet vinne et renn. Storfavoritter kan også lande på kulen utav det blå. 

  Slikt jevner seg som regel ut over tid. Konkurranser som går ut på at en sammenlagtvinner kåres basert på innsats i flere renn, sånn som hoppuka og verdenscupen, blir dermed enklere å spå. Skihopp i OL og VM er derimot langt mer krevende å tippe på. Her kan det inntreffe store sjokk. 

  Ikke glem dette neste gang det er ski-VM eller vinter-OL og du har lyst til å tippe på skihopping. Her kan det nemlig være mulig å prikke inn ei skikkelig oddsbombe hvis du har og teft og hellet på din side.

  Hjemmefordel innen skihopping

  Skihopping trekker langt større publikumsskarer enn de fleste andre vinteridretter. Dette kan være med på å påvirke resultatet. Særlig under hoppuka, hvor alle fire renn er skikkelige tilskuermagneter, er dette en relevant faktor. 

  Både tyske og østerrikske utøvere kan ha publikum i ryggen. For noen kan det være en stor fordel, for andre kan presset virke tyngende. Dette er noe å følge med på. 

  Også norske hoppere kan få et løft når det er store renn på hjemmebane, sånn verdenscuparrangement i Holmenkollen eller Granåsen.

  Mest populære skihopping-begivenheter å tippe på 

  Å tippe på skihopping er ekstra populært i anledning store mesterskap. Det er da folk flest følger med på idretten, og også da bettingsidene byr på de mest rikholdige menyene med odds på hopp. La oss nå se på noen av de viktigste begivenhetene innen hoppsporten. 

  Den tysk-østerrikske hoppuka

  Det er ingen tvil om at hoppuka er det store høydepunktet i den årlige hoppsesongen.

  Turneringen har blitt avholdt årlig siden 1953 i de fire samme bakkene: 

  • Oberstdorf 
  • Garmisch-Partenkirchen
  • Innsbruck
  • Bischofshofen 

  Rosinen i pølsa er selve nyttårshopprennet som avholdes den 1. januar i Garmisch, og trekker store seertall foran norske TV-skjermer hvert år. En lang rekke norske hoppere har vunnet hoppuka sammenlagt, sist i 2006 da Anders Jacobsen tok seieren. 

  Ski-VM

  En rekke skihoppøvelser inngår som del av ski-VM. Arrangementet avholdes hvert andre år, og ofte er hopping blant grenene det knyttes størst interesse til. 

  Norge er helt i teten blant de nasjonene som har vunnet flest medaljer innen skihopping i VM gjennom tidene. Norske verdensmestre i hopp inkluderer legendariske navn som Espen Bredesen og Bjørn Wirkola.  

  Vinter-OL

  Vinter-OL avholdes som kjent kun hvert fjerde år, og et gull i skihopping er dermed noe som henger svært høyt. Norge har gjort det skarpt innen hopping også i OL opp gjennom årene, og troner øverst på medaljeoversikten. Kjente norske hoppere som Marius Lindvik, Birger Ruud og Maren Lundby har alle vunnet gull i vinter-OL.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.