Tippe på basketball

Sist oppdatert:
Odds på basketball

På denne siden

  Basketball er en relativt populær sport her i Norge. Mange følger med på norsk og internasjonal basket som tilskuere, og du kan også tippe på basketball hos bettingsider på nettet. Dette byr på en rekke spennende muligheter.

  I denne artikkelen byr vi på en del nyttig informasjon for alle som ønsker å finne ut mer om å tippe på basketball. Det inkluderer en praktisk veiledning og en oppsummering av noen av de mest interessante tingene å tippe på. Noen ord om de største seriene og mesterskapene innen basket blir det også plass til.

  Beste bettingsider for basketball

  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Norske nettsider
  Oddsbonus
  300 NOK
  + ukentlig gratisspill
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  5000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik tipper du på basketball 

  Å tippe på basketball er svært enkelt. Du kan sette noen kroner på utfallet av neste kamp så lettvint som bare det. I tillegg foreligger mange andre spennende oddsobjekter som gjør tipping på basketball ekstra moro. 

  For å tippe på basketball må du først og fremst ha en aktiv brukerkonto hos et bettingselskap som har denne idretten på menyen. Det er det enkelt å finne, siden en så stor sport er representert hos så å si alle bookmakere.

  Har du ikke en konto, ordner du det på denne måten: 

  1. Finn et bettingselskap du trives hos på nettet
  2. Registrer deg via skjema på nettsiden
  3. Overfør penger til kontoen
  4. Åpne menyen for basketball
  5. Klikk på oddsobjektene du ønsker å spille på
  6. Fastsett innsats og klikk «Gjennomfør spill», e.l.

  Basketballodds: vanligste oddsobjekter 

  Det kryr av spennende oddsobjekter når det gjelder basketball. Litt lenger ned tar vi for oss noen av de mest populære. Men la oss først se på basisen, hvordan du tipper på utfallet av en gitt basketkamp. 

  Det er det meget enkelt å gjøre, men det er en ting du er nødt til å vurdere som ikke gjelder i mange andre populære lagsporter å tippe på, sånn som håndball og fotball. Det er hvorvidt du ønsker å spille på resultat før eller etter ekstratid. 

  Ender en basketkamp uavgjort, går den til ekstratid slik at en vinner skal kåres. Du kan altså tippe på at f.eks. Chicago Bulls slår New York Knicks hjemme, enten med ekstratid inkludert, eller ikke. 

  Tipper du med ekstratid inkludert, vil oddsen synke litt. Til gjengjeld blir risikoen lavere. Vårt råd er å alltid tippe med ekstratid, da oddsen ikke blir fryktelig mye lavere og du alltid ønsker å minimere risiko hvor mulig.

  Oddsobjekter per basketballkamp

  Det er svært mange forskjellige oddsobjekter som er tilgjengelige for hver større kamp innen basketball.

  Det inkluderer blant annet:

  • Antall poeng i kampen
  • Antall poeng for et bestemt lag i kampen
  • Vinner og antall poeng i kampen
  • Hvor mange poeng scorer en bestemt spiller
  • Hvor mange assists får en bestemt spiller
  • Hvor mange rebounds får en bestemt spiller

  Merk at for så å si alle disse objektene er det snakk om over/under spill. Det vil si at du for eksempel tipper på om det blir flere eller færre enn 200 poeng i kampen. Du tipper altså ikke på at det skal bli et bestemt, valgfritt antall poeng.

  Handicap-spill for basketball

  Mange av oddsobjektene som er tilgjengelig for en basketballkamp foreligger også som handicap-spill. For eksempel kan hjemmelaget få et forsprang på 10+ poeng. Altså må bortelaget vinne med minst 10-poengs margin for at du skal vinne ved å tippe på borteseier. Et slikt handicap gjør at oddsen på hjemmeseier daler, og oddsen på borteseier stiger. 

  Systemer og akkumulatorer

  Når du spiller på hvilket lag som vinner en basketballkamp, så er dette et objekt som kan kombineres med andre, lignende spill, som del av en akkumulator eller et system. For eksempel kan du tippe på vinnerne av alle kampene i neste runde i Eliteserien på en kupong. Dette er en meget populær måte å tippe på. 

  Du kan også få tilbud om å spille på flere ting samtidig i en gitt kamp som del av en såkalt oddsbygger. Det kan for eksempel være at du tipper på at hjemmelaget skal vinne, og at det scores 200+ poeng i kampen. Eller at en gitt spiller skal score mer enn 26,5 poeng og at vedkommende  sitt lag skal vinne.

  Vinneroddsspill i basketball

  Det foreligger også et stort antall av interessante vinneroddsspill innen basketball.

  Det inkluderer for eksempel å tippe på: 

  • Hvilket lag blir mester i NBA, Eliteserien, Champions League, VM, OL, m.m.
  • Hvilken spiller blir MVP i NBA, Eliteserien, Champions League, VM, OL, m.m.
  • Hvilket lag vinner de forskjellige avdelingene i NBA

  Tippetips for basketball

  Vi har allerede vartet opp med et tippetips for basketball tidligere i denne teksten. Det er at du alltid bør tippe på utfallet av en basketballkamp med ekstraomganger inkludert. Dette reduserer risiko på bekostning av en meget liten reduksjon av oddsen. 

  Her skal du få ett tips til: det scores flere poeng i NBA enn i de europeiske turneringene og landslagskamper. Husk det hvis du spiller mye på en av delene, og så bytter over til motsatt. 

  La oss nå fokusere på ting som du bør ta hensyn til når du skal tippe på basketball. Under tar vi for oss noen punkter som du bør ha i tankene før du fyller in kupongen.

  Form 

  Følg alltid med på hvordan lag har gjort det i de siste kampene før du tipper på basketball. Form har mye å si for utfallet av en kamp, og det er gjerne sånn at et lag kan komme inn i en god eller dårlig stim. 

  Det samme gjelder i omså større grad for enkeltspillere. Selv om en spiller er kjent for å levere godt med poeng, kan vedkommende havne i en dårlig formkurve. Dette bør du ta hensyn til.

  Skader og suspensjoner

  Basketspillere er utsatte for skader, og suspensjoner inntreffer også. Sørg for at du vet hvilke spillere som har vært ute lenge med skade, om en spiller venter på en operasjon eller nylig har hatt en. Slikt kan ha mye å si for hvordan spilleren leverer på banen i neste kamp.

  Hjemmelag og bortelag

  Hjemmefordelen kan være stor i basketballen. Selv om stemningen på stadioner i NBA generelt sett er lite aggressiv og truende, gjelder ofte lange reiser. Ofte spiller et lag mange bortekamper på rad som del av lengre reise. Dette kan ha mye å si.

  I en del europeiske byer følges basketball av supportere som er vel så høylytte og lidenskapelige som fotballfans. Dette kan virke stort inn på hjemmefordel, særlig innen Euroleague hvor de beste lagene fra de store europeiske basketnasjonene møtes til dyst foran fulle tribuner. 

  Kampprogram

  I NBA spilles det særdeles mange kamper. Programmet er steintøft og fullpakket med oppgjør. Dette gjør at spillere må hviles, og at lag også kan bli utmattet. Det skjer også at et lag som har et godt forsprang i sin avdeling rett og slett ikke prioriterer gjenværende kamper for å spare på kruttet. Følg nøye med på dette.

  NBA-draft 

  Etter hver sesong i NBA hentes inn nye rekrutter fra college-serien, NCAAB. Det fungerer på den måten at de lagene som presterte svakest i forrige sesong får hente de høyest rangerte college-spillerne. 

  Dette medfører at når NBA-sesongen begynner kan fort fjorårets middelmådigheter stille med en betydelig forsterket stall. Derfor bør du følge med på draft hvert år, sik at du holder oversikten over hvilke lag som har kommet styrket ut i størst grad.

  Mest populære basketball-begivenheter å tippe på

  Det spilles basketball over hele verden, og du kan tippe på en lang rekke basketballserier, -mesterskap og turneringer online. Her presenterer vi noen av de mest populære. 

  NBA

  NBA (National Basketball Association) er den nordamerikanske basketballserien. Den er uten sammenligning den sterkeste på kloden. Det er her alle de store stjernen drømmer om å spille. 

  Serien består av 30 lag, fordelt på 6 avdelinger innen 2 konferanser. Det spilles svært mange kamper per sesong som kulminerer med sluttspill. 

  Alle de største navnene i baskethistorien, fra Michael Jordan til Kobe Bryant og Steph Curry har oppnådd stjernestatusen sin NBA. Klubbnavn som LA Lakers, Boston Celtics og Golden State Warriors er berømte verden over.

  Euroleague 

  Det finnes gode basketballag og -spillere også i Europa. Ligaene i Serbia, Hellas, Spania og Tyrkia holder for eksempel meget anstendig nivå. 

  De beste europeiske lagene barker hvert år sammen i Euroleague. Fans som er vante med NBA vil merke seg at denne turneringen byr på mer fysisk basketball, med flere frikast og færre poeng per kamp. Det er også villere på tribunene i mange tilfeller. 

  Blant de beste lagene i Europa kan vi nevne Real Madrid, Fenerbahce, Crvena Zvezda, Panathinaikos og Olympiakos.

  Eliteserien i basketball 

  Også den norske basketballserien er å finne på oddsmenyene til bookmakere på nettet. Det gir deg sjanse til å sette noen kroner på dine lokale helter. Du kan også lære deg lag og spillere å kjenne ved å følge vår lokale basket. På den måten kan du tippe med bedre forhåndskunnskaper. 

  Sommer-OL

  OL-medaljer henger høyt innen basketballen. Det gjelder særlig i Europa, men også flere av de aller største NBA-stjernene har vært innom de olympiske leker. USA vinner stort sett alltid gullet, men det kan være spennende å tippe på enkeltkamper og andre objekter. For eksempel hvilke lag som tar hjem sølv- og bronsemedaljene.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.