Tippesystemer

Dersom du bruker et tippesystem kan du øke dine potensielle gevinster betraktelig, samtidig som du minsker risikoen for å miste hele innsatsen din dersom spillet ikke går helt som du har planlagt.

I denne artikkelen ser vi nærmere på tippesystemer, og hvordan du kan bruke systemspill for å øke vinnermulighetene dine.

logo
 • Anerkjent norsk aktør
 • Flotte bonuser og kampanjer
 • Stort oddsutvalg
Oddsbonus 600 NOK + vervebonus
logo
 • Utrolig stort utvalg av oddsobjekter
 • 100% spillforsikring
 • Ukentlige kampanjer for sport
Oddsbonus 0 SEK
logo
 • Flott sportsbook
 • Stort utvalg av betalingsmetoder
 • Brukervennlig nettside
Oddsbonus 1000 NOK + reload bonus
logo
 • Helnorsk spillselskap
 • Norske ligaer i fokus
 • 500 % bonus
Oddsbonus 500 NOK + hyppige gratisspill
logo
 • Effektive uttak
 • Lave omsetningskrav
 • Ingen utgifter
Oddsbonus 1000 NOK

Slik fungerer tippesystemer

Når du tipper på sport kan du spille på flere ulike måter. Du kan spille singelspill, systemspill; eller en mellomting mellom disse to spilltypene. Du velger selv hvordan du har lyst til å spille, men om du bruker tippesystemer vil du jevnt over vinne mer når du vinner, og du kan  tape mindre når du taper.

Et singelspill betyr at du kun spiller på én hendelse eller ett oddsobjekt. La oss ta fotball som eksempel. Her vil et singelspill være at du spiller på hvilket lag som vinner en kamp.

Singelspill er trygt, men det er naturligvis noe begrenset hva du kan vinne når du bare spiller ett spill per kupong.

For å øke oddsen, og dermed få større gevinst når man vinner, velger mange spillere å lage sine egne tippesystemer der de kombinerer utfallet av ulike kamper og oddsobjekter. Dette kalles ofte for kombinasjonsspill, og et egentlig kort forklart et slags tippesystem eller et slags systemspill om man vil.

Hvor mange kombinasjoner av spill du kan ha på en kupong varierer fra bettingside til bettingside, men de fleste lar deg spille opptil 20 kombinasjoner på én og samme kupong.

Jo flere kombinasjoner man har på kupongen i sitt tippesystem, desto høyere blir den kombinerte totaloddsen. Samtidig er det jo ikke til å legge under en stol at sjansen for at alle spillene går inn samtidig er mindre jo flere spill du har på kupongen, og det betyr også at sjansen for å tape øker.

Kombinasjonsspill

Et kombinasjonsspill er en fin mulighet til å øke oddsen, og dermed øke den potensielle gevinsten. Dette er også den enkleste formen for et tippesystem.

La oss si at man ønsker å spille på tre ulike kamper i Premier League, der oddsen er henholdsvis 1.58, 1.45 og 1.35.

Hadde man spilt disse spillene sin singelspill er ikke den potensielle gevinsten all verden, men når man spiller dem som et kombinasjonsspill blir oddsen ganske høy når man multipliserer oddsen i de tre kombinasjonene. I dette tilfellet blir totaloddsen 3.09, det vil si at du får 3.09 ganger innsatsen tilbake om kombinasjonen går inn. Det betyr en gevinst på 927 kroner om man spiller for en hundrelapp. Til sammenligning hadde man bare vunnet 438 kroner om man hadde spilt alle spillene sine som singelspill og alle hadde gått inn.

Regnestykket over viser altså at det kan lønne seg å spille kombinasjonsspill i forhold til singelspill, om man ønsker en høyere gevinst og er villig til å ta en høyere risiko for tap.

Systemspill

Systemspill er en annen form for tippesystem, der man øker odden samtidig som man reduserer risikoen for å tape hele innsatsen dersom ikke alt går etter planen.

Hvordan systemspill fungerer varierer noe hos de ulike bettingsidene, men som regel må man spille på minst tre forskjellige oddsobjekter/hendelser. Ved systemspill er det gjerne en grense på antall spill oppad på mellom 7 og 9 oddsobjekter.

Når man spiller med systemspill har man flere rekker på kupongen, og det er antall rekker som avgjør totalinnsatsen.

Dobbeltsystem er det mest vanlige med tre alternativer, men det finnes systemer der man kan spille tripler, firlinger, femlinger og til og med nierkuponger. Spiller man på ni oddsobjekter kan man hos noen bettingsider ha en kupong med inntil 502 rekker. Det er altså enorme muligheter i systemspill.

La oss ta et eksempel på et lite avansert systemspill, nemlig et dobbeltsystem i fotball. Her spiller man på tre like kamper på samme kupong, og man får premie for hver riktige kombinasjon av to kamper. Dette betyr altså at man vinner selv om den ene kampen ikke går riktig vei. Spiller man tre kamper betyr det også et man har tre mulige kombinasjoner med to riktige kamper.

Fordeler og ulemper med tippesystemer

Uansett hvilket tippesystem man velger å bruke er det både fordeler og ulemper.

Den klare fordelen med et tippesystem er at man kan øke totaloddsen betraktelig, og dermed også øke den potensielle gevinsten sin.

Spiller man systemspill kan man også vinne selv om ikke alle kampene på kupongen går inn.

Ulempen med tippesystemer er naturligvis at vinnersjansene går ned samtidig som oddsen øker.

Mange mener at man kun bør spille singelspill, og holde seg unna alle typer kombinasjoner, og statistikken viser at det er singelspillere bettingsidene taper mest penger på.

Samtidig handler tipping om å ha det gøy og spennende, og da er tippesystemer en flott måte å spille på.

Tippesystemet Martingale og sannsynlighetsteori

Martingale er et tippesystem som opprinnelig ble utviklet for casinospill. Vi kan avsløre med en gang at dette er et system som til slutt vil ende i total fiasko med det resultat at alle satsede penger vil bli tapt.

Kelly kriteriet: Tippesystem som fungerer?

Det finnes mange tippesystemer på markedet, og Kelly kriteriet har vært grunnlaget for mange som har virket veldig lovende. De har virket utrolig lovende også, men denne virkningen tar slutt etter at man har prøvd det i praksis.