Tippe på Eurovision 2023

Sist oppdatert:
Odds på Eurovision

På denne siden

  Eurovision 2023 er endelig her. Mange gleder seg som alltid til å benke seg foran TV-skjermen for å følge spenningen når hele Europa nok en gang samles til sangkonkurranse. For å gi seeropplevelsen ekstra krydder er det svært populært å tippe på Eurovision 2023 – les videre for å finne ut mer.

  Norske bettingsider med odds på Eurovision 2023

  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Lisens fra Malta
  • Mobilvennlig
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + 10 Bonus Spins
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  5000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Hyppige kampanjer
  • Cashback
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Free bet
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + Bonuskode DACH100S
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Eurovision 2023 – info årets begivenhet

  Eurovision 2023 blir et litt annerledes arrangement enn vanlig. Det skyldes at forrige års vinnere, Ukraina, av åpenbare årsaker ikke kunne tilby seg å stå som vert tradisjonen tro denne gang. Storbritannia stepper inn som arrangør på ukrainernes vegne, og Eurovision skal avholdes i den nord-engelske havnebyen Liverpool.

  Det er 37 deltakernasjoner i Eurovision 2023. Dette er noe lavere enn enkelte tidligere utgaver. Årsaken er blant annet at flere mindre nasjoner har trukket seg grunnet økt deltakeravgift, samt at Russland forblir utestengt. Australia er nok en gang med på moroa, noe som jo etter hvert har blitt en tradisjon.

  Som vanlig avholdes det to semifinaler før den store finalen, hvor de 20 beste fra semifinalene, samt de 5 faste finaledeltakerne (Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Italia, Spania) og fjorårsvinner, Ukraina, skal konkurrere.  

  Lokasjon

  Av velkjente og tragiske årsaker gikk det ikke å avholde årets konkurranse hjemme hos fjorårsvinner, Ukraina. Storbritannia tilbød deg å stå som arrangør, og etter en lengre dragkamp mellom potensielle vertsbyer falt valget til slutt på Liverpool.

  Arenaen som skal brukes er Liverpool Arena, en innendørs arena med om lag 10 000 sitteplasser. Blant vertene for selve finalen finner vi blant andre den ukrainske sangeren Julija Sanina og den kjente irske talkshowverten Graham Norton.

  H3: Viktige datoer for årets Eurovision

  Finalen i årets Eurovision-konkurranse avholdes den 13. mai. Før den tid er det semifinaler den 9. og 11. mai. Norge deltar i semifinale nr. 1, den 9. Merk at vår representant, Alessandra, skal i ilden allerede som den femte deltakeren, så her gjelder det å henge med helt fra starten.  

  TV-program og sendetider

  Det er som alltid NRK som sender Eurovision her til lands. Arrangementet avholdes som et samarbeid mellom Europas nasjonale kringkastingsselskaper, som selvsagt inkluderer NRK.

  Du kan følge semifinaler og finale i direktesendte TV-sendinger på NRK1. Det går selvsagt for det samme om du ser på TV, eller strømmer sendingen via NRKs app eller nettside. I tillegg kan du følge finalen på radio, i NRK P1.

  Her har du det komplette sendeskjemaet, med tidspunkter og relevante kanaler:

  • Semifinale nr. 1: tirsdag, 9. mai, kl. 21:00, NRK1
  • Semifinale nr. 1: torsdag, 11. mai, kl. 21:00, NRK1
  • Finale: lørdag, 13. mai, kl. 21:00, NRK1, NRK P1

  Prognose og vinnerfavoritter

  Alle som ønsker å tippe på Eurovision 2023 bør sjekke oddslistene fortløpende. De oppdateres nemlig hele tiden i henhold til det ekspertene tror skal skje. Her tas det hensyn til hva anmelderne i forskjellige land sier om de diverse deltakerne, hvem som får mye oppmerksomhet på sosiale medier, samt hvilke låter som strømmes mest i forkant av arrangementet.

  Også hva tippere satser penger på virker inn. Jo mer som satses på en bestemt artist, dess lavere synker oddsen. Det motsatte gjelder også. Dermed blir oddslistene gode barometer for å se både hva ekspertene og folket tror kommer til å skje når moroa starter i Liverpool den 13. mai. 

  La oss nå se på noen av de artistene som så langt har inntatt favorittsjiktet, samt presentere våre forhåndstips.  

  Sverige er nok en gang favoritt

  Våre kjære naboer på andre siden av kjølen har virkelig imponerende meritter i Eurovision. Hele 6 ganger har det blitt blå-gul triumf i konkurransen. Kun Irland, med 7, har innkassert flere seiere. 

  En nylig svensk vinner var Loreen som gikk til topps i Aserbajdsjan i 2012, med landeplagen Euphoria. Utvilsomt en av de største hitene hva gjelder Eurovision-vinnere i nyere tid. 

  Loreen er nå tilbake som svensk representant i Eurovision. Låten hennes, Tattoo, er allerede en hit som har blitt strømmet mangfoldige millioner ganger online. Hos alle bookmakere online får du lavest odds av alle på at Loreen skal vinne igjen. 

  Ja, i skrivende stund finner vi ikke odds på over 2,00 en gang. Det er oppsiktsvekkende lavt, og ikke nok til å friste oss til å ta sjansen – selv om låten er fengende og Loreen jo har vist at hun kan herje på en Eurovision-scene allerede.

  Finland har kortere odds enn normalt

  Finland har svært mye skralere prestasjoner å vise til i Eurovision opp gjennom årene enn sine venner på motsatt bredde av Østersjøen. Suomi har også gjort det betraktelig dårligere i konkurransen, historisk sett, enn Norge. 

  Men denne gangen er det mange som tror på finsk seier. Rapperen Käärijä skal opptre på finnenes vegne, og med en blanding av særhet og moro, er det ingen tvil om at dette er en unik artist. Minneverdige låter som skiller seg ut gjør det ofte godt i Eurovision og det er nok Käärijäs håp. 

  Med odds på rundt 5-tallet er Finland så langt nestfavoritt hos bettingselskapene. 

  Ukraina tippes å gjøre det godt nok en gang

  At Ukraina skulle vinne Eurovision 2022 var nesten en selvfølge. Landet var mega-favoritter i forkant av arrangementet, og vant da også en brakseier.

  Av samme årsak forventes nok en gang sterk innsats fra ukrainsk hold i år igjen. Med låten Heart of Steel fra bandet, Tvorchi, som vant den lokale konkurransen i et arrangement avholdt i et bomberom på en undergrunnsstasjon i Kyiv, kommer landet sikkert til å samle godt med stemmer. 

  Så gjenstår det å se om det blir Eurovision trygt og oppe på bakkenivå i Ukraina i 2024. Med odds på rundt 7 er det slettes ikke noen dårlig tanke å sette noen kroner på at Ukraina skal forsvare mestertittelen sin. Det blir i så fall første gang siden Irland vant i 1993 og 1994 at et land vinner Eurovision påfølgende år.

  Skal Storbritannia vinne på hjemmebane?

  Storbritannia har gjort det virkelig elendig i Eurovision de siste årene, men i fjor slo de voldsomt tilbake. Britene kapret en hederlig andreplass i en konkurranse hvor jo vinneren – Ukraina – mer eller mindre sa seg selv. 

  Oppmuntret av sølvplassen, og det faktum at jo Eurovision 2023 skal avholdes på britisk jord, satser Storbritannia hardt denne gangen også. Landets representant, Mae Muller, har allerede en god karriere og låten, I Wrote a Song, fenger. 

  Dette til tross får du akkurat nå gode odds på Storbritannia. Helt klart noe å tenke på hvis du ønsker å sette noen kroner på en outsider.

  Kan Norge vinne Eurovision 2023?

  Norge har etter hvert helt akseptable prestasjoner å vise til til som Eurovision-deltaker. Sist gang vi gikk seirende ut var i 2009, da Alexander Rybak brakte heder og ære til hjemlandet.

  Denne gangen er det mange som tror at vi har en god mulighet til å igjen kapre godt med poeng, og kanskje til og med vinne. Vår deltaker, Alessandra, har gjort det meget godt med låten Queen of Kings på strømmeplatformene. Hun høster også gode omtaler.

  Akkurat nå er oddsen hennes på rundt 13, noe som faktisk gjør henne til oddssetternes 4. favoritt, bak Sverige, Finland og Ukraina. Det vil si at du kan tippe med hjertet, og nyte godt av reelle vinnersjanser og dugelige odds. Helt klart noe å tenke på for alle som planlegger å tippe på Eurovision 2023. 

  Oddsobjekter på Eurovision 

  Det suverent mest populære oddsobjektet for tipping på Eurovision er selvsagt å sette noen kroner på hvilken deltaker som vinner. Dette er svært enkelt. Du bare klikker på den nasjonen du tror vil vinne for å legge objektet på din kupong. 

  Deretter fastsetter du ønsket innsatsbeløp og klikker «gjennomfør spill», e.l. Du kan ikke kombinere dette spillet med øvrige objekter som del av et system eller en akkumulator. 

  En annen mulighet er å tippe på hvem som vinner each-way. Det vil si at du vinner på ditt spill såfremt artisten du tipper på kommer på en av de fem første plassene. Til gjengjeld nyter du godt en femtedel av den oppgitte oddsen. Dette er altså en spilltype som kun passer hvis du ønsker å tippe på en real outsider med høye odds.

  Hos mange bettingselskaper kan du også finne parspill for Eurovision. Det går opp på at deltakernasjoner settes opp i par, og du tipper på hvilken av dem som vil gjøre det best i konkurransen. 

  Nok en mulighet er å tippe på hvilket av de nordiske landene (Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island) som vil gjøre det best. Dette oddsobjektet er naturlig nok først og fremst tilgjengelig hos selskaper som har mange kunder i vår del av verden.

  Hvordan tippe på Eurovision 2023 

  Det er ingenting komplisert med å tippe på Eurovision 2023. De aller fleste som har lyst til å tippe på arrangementet velger enkelt og greit å sette noen kroner på hvem de tror vinner slik at det blir litt ekstra moro å følge sendingen på TV.

  Slik kommer du i gang med å tippe på Eurovision:

  1. Finn frem til Eurovision på tippemenyen hos ditt bettingselskap
  2. Klikk på landet du har lyst til å tippe på
  3. Oppgi hvor mye du har lyst til å satse
  4. Klikk på «Fullfør spill», e.l.

  Merk at du kan gjennomføre alle disse stegene like enkelt på mobilen som på datamaskinen. Du kan plassere dine spill helt frem til Eurovision-finalen begynner.

  For å tippe på Eurovision 2023 må du ha en aktiv brukerkonto hos et online bettingselskap som har arrangementet på menyen. Også det ordner du enkelt som bare det. Det finnes svært mange gode bettingsider på nettet, og de aller fleste lar deg tippe på Eurovision.

  Informasjon om Eurovision

  Eurovision har blitt avholdt hvert år helt siden 1956. Kun i 2020 ble arrangementet kansellert grunnet korona-epidemien. I alt har over 50 land deltatt en eller flere ganger gjennom historien. Tjuefire av dem har vunnet.

  Arrangementet avholdes i samarbeid mellom Europas nasjonale kringkastere, deriblant NRK. Selve finalesendingen trekker enorme seertall over hele Europa, samt i stadig større grad også andre deler av verden. Eurovisions globale popularitet ga seg som kjent nylig utslag i at Australia ble innlemmet blant faste deltakernasjoner.

  Trang start for Norge i Eurovision

  Norge deltok for første gang i Eurovision i 1960, den femte gangen konkurransen ble avholdt. Vår debut—deltaker var Nora Brockstedt som kapret en hederlig 4. plass. Men det skulle ta lang tid før vi virkelig fikk sving på sakene. Ja, Norge var lenge den nasjonen som hadde sanket pinlige 0 poeng flest ganger av alle deltakere.

  Danmark vant for første gang allerede i 1962, mens svenskene fikk sin første seier i 1974, med ABBA og Waterloo – nok det største bandet som noensinne har fått sitt gjennombrudd takket være konkurransen. 

  Norge vant for første gang på 80-tallet

  Først i 1985 skulle Norge vinne Eurovision. Bobbysocks gikk seirende ut i finalen som ble avholdt i Gøteborg, og året etter ble Eurovision arrangert i Bergen. Norge har siden vunnet også i 1995 og 2009. 

  1990-tallt ble en irsk gullalder

  På 90-tallet vant Irland utrolig nok 4 seiere på 5 år mellom 1992 og 1996. Kun Norge brøyt irenes seiersrekke med Secret Gardens Nocturne i 1995. Irland vant dessuten Eurovision både i 1980 og 1987 – begge ganger med Johnny Logan som artist. Fremdeles er det ingen som har vunnet mer enn Irlands 7 Eurovision-titler. 

  Mange nye vinnernasjoner på 2000-tallet

  De siste to tiårene har vært preget av stadig nye deltakernasjoner, særlig fra Øst-Europa. En lang rekke av dem har vunnet Eurovision. Det inkluderer Serbia som vant i debuten i 2007, foruten land som Estland (2001), Litauen (2002), Russland (2008), Ukraina (2004, 2016 og 2022) og Aserbajdsjan (2011). 

  Siste 5 års vinnere

  • 2022: Ukraina, Kalush Orchestra
  • 2021: Italia, Måneskin
  • 2020: (arrangement ikke avholdt)
  • 2019: Nederland, Duncan Laurence
  • 2018: Israel, Netta
  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.