Tippe på Eurovision 2024

Sist oppdatert:
Tippe på Eurovision

På denne siden

  Hele Europas musikalske festaften, Eurovision, følges med stor interesse her til lands. Hvert år benker vi oss foran skjermen for å få med oss moroa, idét dusinvis av håpefulle artister møtes til dyst. Det er populært å avgi sin egen stemme elektronisk, og stadig flere av oss vil også tippe på Eurovision 2024. Da får man et ekstra lag med spenning og underholdning underveis. Les videre for å finne ut mer om hvordan du kan tippe på Eurovision.

  Norske bettingsider med odds på Eurovision 2024

  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Lisens fra Malta
  • Mobilvennlig
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + 10 Bonus Spins
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  5000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Hyppige kampanjer
  • Cashback
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Free bet
  Oddsbonus
  1000 NOK
  + Bonuskode DACH100S
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Eurovision 2024 – info årets konkurranse

  Etter at Sverige nok en gang gikk seirende ut av konkurransen i fjor, er det våre kjære granner i øst som skal stå som vertskap som Eurovision 2024. Dette er den 68. utgaven av arrangementet som ble avholdt for aller første gang i 1956. 

  Vertsby er Malmø som tidligere har tatt imot artister og fans fra hele kontinentet til Eurovision-fest to ganger tidligere. I alt deltar det 37 land i årets tevling. Fra Norge stiller Gåte som vant en brakseier i Melodi Grand Prix tidligere i år. Det knytter seg stor spenning til deres innsats som norsk representant. Vi har nemlig ikke opptrådt med en sang fremført på vårt eget språk siden 2006. Så gjenstår det å se om Europa er klare for å trykke norske vers til sine bryst.

  Et annet interessant poeng med Eurovision 2024 sett med norske øyne er at vertsnasjonen har tydd til norsk bistand i forsøket på å forsvare gullet. Sverige har nemlig valgt det norske brødreparet Marcus og Martinus som sin representant i Malmø. Så får hver enkelt bestemme hvorvidt det vil få dem til å stemme på søta bror eller ei når den tid kommer.

  Vertskap for arrangementet er den kjente svenske skuespilleren Malin Akerman og TV-kjendisen Petra Mede. Mede er en skikkelig Eurovision ringrev som har hatt rollen som vert to ganger tidligere.  

  Viktige datoer for årets Eurovision

  Som har blitt fast takst i senere tid, spres Eurovision over tre døgn også i 2024. Arrangementet består av to semifinaler foruten den store finalen. Semifinale nummer 1 arrangeres på tirsdag den 7. mai, mens semifinale 2 går av stabelen på torsdag den 9. mai. Finalen avholdes lørdag den 11. mai.

  Her har du oversikten, med starttidspunkt: 

  • 1. semifinale: tirsdag 7. mai, kl. 21:00
  • 2. semifinale: torsdag 9. mai, kl. 21:00
  • Finale: lørdag 11. mai, kl. 21:00

  Her merker vi oss at de to største forhåndsfavorittene, Kroatia og Ukraina, begge skal i ilden i semifinale nr. 1. Norge opptrer som nest siste artist i semifinale nr. 2.

  Årets vertsby – Malmø 

  Malmø er Sveriges tredje største by, men har allerede arrangert Eurovision to ganger tidligere. Når byen nå skal være vert for tredje gang, tangerer den Stockholm som også har gjort det samme. 

  Vertsarena for arrangementet er Malmø Arena. Der har det tidligere blitt avholdt Eurovision en gang tidligere, i 2013. Til vanlig er arenaen hjemmebane til hockeylaget Malmø Redhawks. Publikumskapasiteten er offisielt på hele 15 500. Den vil nok reduseres betraktelig for å få plass til alt av nødvendig rigging, scenografi, og så videre i anledning Eurovision.

  Malmø ligger som kjent lengst sørvest i Sverige, med svært god transportforbindelse til København. Det vil nok ikke mangle på tilreisende fra resten av verdensdelen når moroa braker løs.  

  TV-program og sendetider 

  Eurovision er en samproduksjon av Europas nasjonale kringkastingsorganisasjoner. Det vil selvsagt si at vi her i Norge følger sendingen på vår egen statskanal – NRK. Slik har det jo også alltid vært.

  Du kan se Eurovision både på NRK1 og på NRK TV. Kanalen varter opp med grundig dekning av begge semifinaler, pluss finalen.

  Her har du NRKs sendeskjema for Eurovision 2024: 

  • NRK1 / NRK TV – tirsdag 7. mai, 21:00 (semifinale 1)
  • NRK1 / NRK TV – torsdag 9. mai, 21:00 (semifinale 2)
  • NRK1 / NRK TV – lørdag 11. mai, 21:00 (finale)

  I tillegg vil NRK varte opp med oppbygging og diverse innslag i forkant av hver konkurranse. Her er det med andre ord bare å følge godt med.

  Prognose og vinnerfavoritter 

  Hvert år spekuleres det ivrig i forkant av Eurovision om hvem som kommer til å gå av med seieren til slutt. Nå har samtlige sanger for lengst blitt lansert. Basert på hvordan de forskjellige bidragene har blitt mottatt av fans og kritikere, har oddssetterne vurdert vinnersjansene deres. La oss nå ta en kjapp gjennomgang av noen av de låtene ekspertene mener mest sannsynlig vil gå til topps. Vi tar også med noen ord om Norges vinnersjanser.

  Kroatia er favoritt hos oddsselskapene

  Kroatia har aldri vunnet Eurovision tidligere. Landet har riktignok vært vertskap for konkurransen en gang, i 1990. Da fikk landets hovedstad, Zagreb, den æren, men det var etter at Jugoslavia (som Kroatia da var en del av) hadde gått seirende ut av Eurovision i 1989. 

  Nå tror oddssetterne at Kroatia skal klare brasene på egen hånd som selvstendig nasjon. Landets representant i Malmø er Baby Lasagna, en artist som satser på humor og det litt sære. Det er jo en oppskrift som har brakt suksess i Eurovision tidligere.

  Det er i stor grad måten Baby Lasagnas låt, «Rim Tim Tagi Dim», har blitt mottatt på sosiale medier, da særlig Tik-Tok, som har overbevist mange om at dette er årets vinner. Så gjenstår det å se om online berømmelse og suksess gir seg utslag i håndfast triumf når moroa starter den 11. mai.   

  Ukraina vil nok gjøre det skarpt

  Ukraina har av sørgelige årsaker vi vel alle er smertelig klare over, gjort det meget skarpt i Eurovision i det siste. De tippes også å være med å kjempe om tittelen i 2024. Årets bidrag, “Teresa & Maria”, fremført av duoen Alyona Alyona & Jerry Heil, er en hyllest til Jomfru Maria og Mor Teresa. Hvorvidt det er en sang som fenger tilstrekkelig til å trekke nok poeng til seier betviler vi. Likevel kan vi nok regne med en plass helt i tetsjiktet, i stor grad grunnet Ukrainas tragiske situasjon.

  Italia stiller sterkt 

  Italia vant en brakseier i Eurovision i 2021. Da gikk bandet Måneskin til topps med låten «Zitti e buoni». Den skulle bli en av de største hittene som konkurransen har lansert på lang, lang tid. Nå satser italienerne på å følge opp suksessen, anført av sangeren Angelina Mango. 

  Hennes bidrag, “La noia», er inspirert av pulserende latinske rytmer, og er både annerledes og fengende nok til å gjøre det skarpt i Eurovision. Det som taler mot italiensk triumf i Malmø er at artister fra de 5 store landene (Italia, Storbritannia, Frankrike, Tyskland, Frankrike) svært sjeldent vinner Eurovision. At Italia skal klare bragden to ganger på 4 år er dermed statistisk sett ganske så usannsynlig.

  Sverige satser på norsk drahjelp på hjemmebane

  Sverige har vunnet Eurovision hele 7 ganger, og er dermed konkurransens mestvinnende nasjon gjennom tidene, sammen med Irland. At svenskene da henter inn en norsk duo, Marcus og Martinus, for å forsvare fjorårets tittel i Malmø kan dermed virke noe overraskende. Vi har jo ikke meritter i samme klasse.

  Men når det er sagt er jo de to norske tvillingene svært så kjente fjes over hele Europa. Låten de skal fremføre, «Unforgettable», er svensk-skrevet og -produsert og svinger som bare det. Vi tviler sterkt på norsk-svensk seier i Eurovision 2024, men Marcus og Martinus vil neppe gjøre skam på hverken fødelandet eller Sverige i konkurransen.

  Norge går for noe modig og friskt

  Norge har mang en gang bidratt med noe litt utenom det vanlige på Eurovision-scenen. 2024 blir ikke noe unntak. Gruppen Gåte vant Melodi Grand Prix med god margin. Det gjorde de med en låt, Ulveham, som er basert på en nesten 1000 år gammel ballade. 

  Sangen fremføres på norsk, og musikken er en herlig blanding av nytt og gammelt. Her hører vi elektrisk gitar og munnharpe om hverandre, og innflytelsen fra tungmetall-sjangeren er åpenbar. Som sagt – noe litt utenom det vanlige.

  Oddssetterne spår en plass rundt 10., og det er ikke noe å skjemmes over. Vi tror Gåte fort kan gjøre det enda skarpere. Artisten vil skille seg ut og huskes godt når stemmene skal avlegges. Se ikke bort fra en hederlig 5. plass eller der omkring.

  Oddsobjekter på Eurovision 

  Det har blitt svært populært å tippe på Eurovision. Du finner odds på eventen hos mange av de bettingselskapene som opererer i Norge. Utvalget av oddsobjekter på Eurovision har også vokst i løpet av de siste årene.

  Det soleklart mest populære alternativet er å ganske enkelt tippe på hvilket land som vil vinne konkurransen. Du kan også tippe på hvorvidt et land vil havne blant de 3, 5 eller 10 beste.

  Nok en mulighet er å tippe på hvilket land som vil vinne hver av de to semifinalene. Hos de selskapene som satser hardest på Eurovision kan du i tillegg finne ytterligere objekter, sånn som å tippe på hvem som gjør det skarpest av to utvalgte land.

  Hvordan tippe på Eurovision 

  Å tippe på Eurovision er meget enkelt. Det aller første du må gjøre er å sørge for å finne en bookmaker på nettet som dekker eventen godt. Deretter er det kun å opprette konto og plassere dine spill.

  Slik tipper du på Eurovision:

  1. Finn et bettingside med god dekning av Eurovision
  2. Registrer deg via nettsiden
  3. Sett inn penger å spille for
  4. Finn Eurovision på menyen (vanligvis under «Musikk», «Underholdning», «TV», «Annet», e.l.)
  5. Klikk på ønsket objekt for å legge det til kupongen
  6. Fastsett innsatsen og klikk «Fullfør spill»

  Det er alt som skal til. Du kan gjennomføre samtlige steg både via mobilen og på datamaskinen.

  Informasjon om Eurovision 

  Eurovision har blitt avholdt helt siden 1956. Konkurransen ble kansellert grunnet pandemien i 2020, men har ellers gledet et gedigent antall TV-seerne hvert eneste år.

  Antall deltakerland har steget voldsomt siden oppstarten. Til å begynne med var det kun 7 land som var med. Nå til dags ligger tallet på rundt 35, og det må avholdes semifinaler for å avgjøre hvem som får lov til å opptre i selve finalen. En del mindre land deltar kun sporadisk, mens flertallet er med stort sett hvert eneste år.

  I gamle dager var det kun ekspertjuryer i hvert av deltakerlandene som delte ut sine stemmer. Det systemet ble supplert med folkeavstemning hvor hele kontinentet får være med å velge årets vinner da telestemming ble innført i 1998. 

  Disse landene har gjort det best i Eurovision

  To nasjoner troner på toppen hva gjelder antall Eurovision-seiere. Det er Irland og Sverige. Begge står i skrivende stund med 7 triumfer hver. Irland vant utrolig nok konkurransen tre år på rad mellom 1992 og 1994. Enda mer oppsiktsvekkende er det kanskje at den samme artisten – Johnny Logan – innkasserte 2 seiere for Irland i løpet av 1980-tallet. Irland vant sist Eurovision i 1996. 

  Sverige har på sin side større spredning hva gjelder Eurovision-seiere. Våre kjære naboer har vunnet konkurransen i 4 forskjellige tiår – 1970-tallet, 80-tallet, 90-tallet, 2010-tallet og 2020-tallet. I 2023 vant svenske Loreen Eurovision for andre gang og tangerte dermed Logans rekord med to individuelle seiere.  

  Norge i Eurovision

  Norge har deltatt i Eurovision stort sett årlig siden debuten i 1960. Det ble en heller trang start på vårt Eurovision-eventyr. Hele 25 år skulle det ta før vi vant for første gang, med låten «La det swinge», fremført av Bobbysocks i 1985. I mellomtiden hadde vi flere ganger havnet på pinlige 0 poeng.

  I 1995 fulgte Secret Garden opp og vant Eurovision med sin låt «Nocturne». Deretter var det Alexander Rybak sin tur til å gå til topps. Det gjorde han i 2009 med låten «Fairytale». Siden den gang har det blitt en del hederlige plasseringer, men enn så lenge står altså Norge med 3 seiere i Eurovision. 

  Vinnere av Eurovision, siste 5 år

  • 2023: Sverige, «Tattoo», fremført av Loreen
  • 2022: Ukraina, «Stefania», fremført av Kalush Orchestra
  • 2021: Italia, «Zitti e buoni», fremført av Måneskin
  • 2020: (Konkurransen avlyst grunnet pandemien)
  • 2019: Nederland, «Arcade», fremført av Duncan Laurence
  • 2018: Israel, «Toy», fremført av Netta Barzilai
  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.