Live betting

Nordmenn elsker pengespill, og særlig odds og betting er et populært tidsfordriv blant norske spillere.

Live betting er bettingens Formel 1. Her spiller du mens kampene pågår til odds som endre seg hele tiden. Dette gjør live betting til en fartsfylt opplevelse som tar spillingen til nye høyder. De fleste bettingsider på nett tilbyr live betting, og i denne artikkelen ser vi nærmere på hva live betting fungerer, og hva du bør tenke på får du spiller live på din favorittsport.

logo
 • Anerkjent norsk aktør
 • Flotte bonuser og kampanjer
 • Stort oddsutvalg
Oddsbonus 600 NOK + vervebonus
logo
 • Helnorsk spillselskap
 • Norske ligaer i fokus
 • 500 % bonus
Oddsbonus 500 NOK + hyppige gratisspill
logo
 • Populær norsk aktør
 • Bredt utvalg oddsobjekter
 • Oddsbonus for nye spillere
Oddsbonus 1000 NOK + risikofrie spill

Slik fungerer live betting

Live betting er ganske likt som vanlig betting. Du finner en kamp du ønsker å spille på, finner et oddsobjekt som du har lyst til å spille på og plasserer penger på kampen. Forskjellen fra vanlig betting er at du ikke plasserer innsatsen før kampen starter, men mens kampen pågår. Det er dette som gjør live betting ekstra spennende og fascinerende. Her går det nemlig unna i svingene, og oddsen endrer seg hele tiden.

Mange synes at live betting er mye mer spennende enn vanlig betting, og vi er langt på vei enig i det. Live betting er i hvert fall veldig nervepirrende og morsomt.

Når du spiller live betting kan du spille både enkeltspill eller flere kamper på samme kupong. Ved live spilling er det imidlertid vanligere å spille kun ett spill per kupong enn når du plasserer innsatsen før kampen starter.

Grunnen til det er at oddsen endrer seg mens du spiller, og du gjerne må plassere innsatsen din raskt før det skjer noe i kampen som endrer hele spillet.

Når du spiller mens kampen pågår kan du spille på de samme oddsobjektene som om du hadde plassert innsatsen før kampen startet. I tillegg får du tilgang til en rekke nye spill som går på hvordan kampen vil utvikle seg, f.eks. hvem som scorer neste mål.

Det er utviklingen i kampen som avgjør hva hvordan oddsen endrer seg underveis, og det kan dukke opp spillmuligheter som gir deg langt bedre odds enn om du hadde spilt på et utfall før kampen startet.

Dersom du for eksempel vil spille på at Barcelona slår et lag som på papiret er langt svakere så vil du normalt få en latterlig lav odds før kampen begynner. Scorer imidlertid det andre laget et mål i første omgang, og du spiller live, så vil du plutselig få langt høyere odds på at Barcelona (som nå ligger under) vil stikke av med seieren når kampen blåses av i andre omgang.

Siden det fortsatt er lenge igjen av kampen så har du fortsatt troen på at Barcelona tar dette, men nå får du kanskje en odds på 3.00 i stedet for 1.10 på et Barcelona stikker av med seieren.

Live betting er utrolig gøy og nervepirrende, og passer for deg som vil ta bettingen til nye høyder.

Hvilke spillmuligheter har du?

Når du spiller live betting har du et hav av spillmuligheter.

Du kan for det første spille på de fleste oddsobjektene som er tilgengelig om du hadde plassert innsatsen din før kampen startet. I tillegg får du en masse nye spillmuligheter som avhenger av hvordan kampen utvikler seg. Dette kan være spill som hvilken spiller som scorer det neste målet, hvilket lag som scorer det neste målet osv.

Live betting er tilgjengelig for de fleste sporter som tilbys på bettingsidene, og dette inkluderer fotball, tennis, basket, vintersport, håndball, dart, sjakk, eSport, virtuell sport, hesteveddeløp, badminton, motorsport og boksing for å nevne noen.

Hvilke oddsobjekter du kan spille på avhenger av hvilken sport du spiller på, men om vi tar fotball som eksempel så er noen typiske spillmuligheter:

 • Hvilket lag vinner kampen?
 • Hvem scorer neste mål?
 • Hven for neste corner?
 • Hvilken spiller før det neste gule kortet?
 • Hvor mange gule kort blir utdelt?
 • Hvem blir banens beste spiller?
 • Hva blir resultatet i kampen?

Du finner alle spillmulighetene på egne livesider hos bettingselskapene. Her får du full oversikt over hvilke kamper som går live, hvilke kamper som snart starter og hvilke spillmuligheter du har i hver kamp.

Klikker du deg inn på de enkelte kampene som går live finner du også et eget «livestudio» med hyppige oppdateringer om de viktigste hendelsene i kampene. Dette gjør det enklere å følge med på kampen selv om du ikke befinner deg foran en tv-skjerm.

Live streaming av sport

Mange av de største bettingselskapene gir deg ikke bare en live oppdatering av kampene. De streamer faktisk kampene live på nettsidene sine. Bettingsidene kjøper altså rettighetene til å vise kampene live til alle registrerte spillere eller spillere som har spilt på en kamp (dette varierer).

Boksekamper er blant de mest populære kampene som bettingselskapene kjøper rettighetene til, og ofte er dette en av få muligheter nordmenn har til å se mange av kampene direkte.

Også fotball er populært hos bettingselskapene, og du kan gjerne se mange av kampene direkte uten å måtte kjøpe dyre tv-abonnementer.

Live betting på mobilen

Mobilen brukes til mye, og også stadig mer av bettingen foregår på mobil. Bettingselskapene har for lengst tilpasset nettsidene sine til mobilformatet, og du kan også spille live betting direkte på mobilen. Alt du trenger å gjøre for å få tilgang til live betting på mobilen er å besøke bettingsidene i mobilnettleseren din. Da tilpasses sidene automatisk til skjermformatet ditt, og du styrer plasserer innsatser ved å bruke fingeren på skjermen.

Live betting på mobilen er naturligvis veldig praktisk når du sitter å ser kampen live med kompiser på favorittpuben.

Live bonus

Bettingsidene liker å gi bort bonuser til spillerne sine. Dette gjelder både bettingbonuser til nye spillere og bonuser til eksisterende spillere.

Mange bettingselskaper har en egen live bonus til nye spillere som vil teste ut live betting for første gang. Denne bonusen kan komme i form av innskuddsbonus når du setter inn penger eller som et gratis spill. Live bonus kan også bestå av risikofrie spill der du får tilbake pengene dine om du taper.

Også eksisterende spillere kan nyte godt av live bonuser hos de fleste bettingsidene. Det er bare å følge med i kampanjekalenderen eller melde deg på nyhetsbrevet.