Tippe på Eurovision 2022

Sist oppdatert:
Hero image

På denne siden

  Nysgjerrig på å teste tipping på Eurovision? Du kan hvert år finne odds på Eurovision hos alle de beste norske bettingsidene på nettet. På den måten gir du seeropplevelsen et skikkelig løft, og kan følge med på sendingen med et håp om å sikre deg premie, du også. 

  Du kan tippe på Eurovision 2022 hos disse bettingsidene:

  • Mobilvennlig
  • Norske nettsider
  • Virtuell sport
  Oddsbonus
  1200 NOK
  + 22 Bet-poeng
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • 500% oddsbonus
  • Express login
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  500 NOK
  + ComeOn!-butikk
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Årets Eurovision

  Etter at italienerne vant i fjor med det nokså u-typiske Eurovision-opptredenen til bandet Måneskin, går Eurovision 2022 av stabelen i Torino. Deltakere fra i alt 40 land er representert, og allerede spekuleres det vilt om hvilke nasjoner som vil gjøre det skarpest, hvem som vil floppe hardt, og hvem som vil by på den meste minneverdige opptredenen. 

  Vi har to comeback-nasjoner på deltakerlisten for Eurovision 2022. Det er Montenegro og Armenia, som ikke har vært å se i konkurransen siden 2019. Australia er nok en gang deltakernasjon, noe som har blitt fast innslag siden landet fra den sørlige halvkule dukket opp i Eurovision for første gang i 2015. Av velkjente årsaker er Russland utestengt fra årets arrangement.

  Som har blitt fast format de siste årene, består Eurovision 2022 av to semifinaler og en finale. De 5 største landene i Europa, Italia, Tyskland, Spania, Frankrike og Storbritannia går rett til finalen. De øvrige 20 finalenasjonene må komme seg velberget gjennom sin semifinale først.

  Viktige datoer for årets Eurovision

  Eurovision 2022 går av stabelen mellom den 10. og 14. mai.

  Slik ser timeplanen ut: 

  • Første semifinale – 10. mai, kl. 21:00 (hvor Norge deltar) 
  • Andre semifinale – 12. mai, kl. 21:00
  • Finale – 14. mai, kl. 21:00 

  Du kan tippe på Eurovision helt frem til finaledagen. Altså trenger du ikke forhaste deg, selv om oddsen nok vil krympe på favorittene frem mot avspark. Særlig vil oddsen bli knappere etter at finaledeltakerne er klare, og feltet blir smalere. 

  Årets deltagere 2022

  Alle som følger med på Tipping på Eurovision 2022 synes å være enige om én ting. Det er at Ukraina kommer til å vinne. Årsaken til det, bør det være unødvendig å utdype her. Det holder å nevne at tipset nok kommer til å gå inn, og at det har veldig lite å gjøre med bandet som skal representere ukrainerne denne gang, Kalush Orchestra. De byr på en slags blanding mellom rap og ukrainsk folkemusikk, og vant faktiske ikke engang den hjemlige Grand Prix-kvaliken. Vinneren har blitt disket av politiske årsaker, og Kalush Orchestra er altså en slags innbytter. Som sagt, ventes ikke det å få mye å si. 

  Mange tror vertslandet Italia vil gjøre det sterkt på hjemmebane i Torino. Støvlelandet representeres av den duo hvorav en allerede har kapret sølv i Eurovision i 2019. Med en skikkelig sviske av en ballade, tipper mange på en pallplass denne gangen også. 

  Sverige har mektige Eurovision-tradisjoner, og kun Irland har vunnet konkurransen flere ganger enn söta bror som står med 6 seiere. Også i år ventes det at svenskene skal gjøre det skarpt. Med en mollstemt ballade, håper Cornelia Jakobs å røre Europa til tårer og til stemmeknappen. 

  Storbritannia har også blitt nevnt som en mulig medaljekandidat i år. Det vil i så fall være et brudd med nylige prestasjoner derfra. Siden siste seier, i 1997, har Storbritannia, faktisk prestert å innkassere intet mindre enn to ganger 0 poeng. Det er like mye som Jahn Teigen, det. I år skal TikTok-stjernen, Sam Ryder, synge for britene, så får vi se om han klarer overgangen fra nett til TV med stil. 

  Hva så med Norge? Vi har denne gangen satset alt på å gi seerne en annerledes opplevelse som garantert ikke vil bli glemt i mengden. Tekno-duoen Subwoofer skal representere kongeriket med låten «Give that wolf a banana», som er nøyaktig like bisarr som du skulle tro. Så gjenstår det å se om Europa synes dette er morsomt eller ganske så irriterende. 

  Eurovision tippetips

  Den gigantiske favoritten når det gjelder tipping på Eurovision er Ukraina. I skrivende stund ligger odds hos de store bettingsidene, som Unibet, Betsson og ComeOn på rett over 2 på ukrainsk seier. Dette er svært lavt i en såpass uforutsigbar konkurranse som dette, selv om logikken bak jo er upåklagelig.

  De to påfølgende favorittene er Italia og Sverige. Begge har odds på mellom 4,50 og 6 hos de store selskapene. Overtroiske svensker vil kanskje merke seg at konkurransen skal stå på innendørsarenaen hvor tre kronor vant OL-gull i ishockey i 2006.

  Storbritannia har 4. lavest odds, men anses som en mye større outsider enn de tre heteste favorittene. Deretter kommer et tett felt, bestående av land som Spania, Polen, Hellas – og Norge. Ja, det stemmer. Oddssetterne har Subwoofer som en av de 7-8 heteste kandidatene med odds på rundt 25.

  Det som er verdt å merke seg er at tipping på Eurovision er tilgjengelig som each-way. Du kan altså tippe på at din kandidat kommer blant de fire beste i finalen. Da får du kvart odds. Altså, hvis du setter et each-way bet på Norge med odds på 25, blir oddsen 6,25. Slettes ikke verst, og en fin måte å gi seeropplevelsen litt krydder. 

  Foruten vinner, kan du også tippe på at et land kommer blant de 10 beste. Her er oddsen gjennomgående lav, og kommer ikke over 2,00 før du er langt nede på listen.

  Se årets Eurovision på TV

  Det er NRK som har rettighetene til Eurovision i Norge, og selskapet viser begge semifinaler pluss finalen i sin helhet. Du kan følge med enten via nettsiden, appen eller konvensjonell TV.

  Oddsobjekter på Eurovision

  Tipping på Eurovision gir deg to muligheter. Du kan enten tippe på hvem som vinner, eller om noen kommer blant de 10 best. Hos mange selskaper kan du velge å satse på et each-way bet for Eurovision-vinneren. Det vil si at du innkasserer en gevinst hvis din kandidat kommer blant de fire beste, men at oddsen bare blir en fjerdedel. 

  Guide til tipping på Eurovision

  Det er kjempeenkelt å tippe på Eurovision.

  Alt som behøves er å følge denne oppskriften: 

  1. Opprett en konto hos et spilleselskap om du ikke allerede har dette
  2. Finn Eurovision på oddsmenyen (som regel under fanen «Utenomsportslig»)
  3. Klikk på deltakeren du ønsker å satse på
  4. Fastsett innsatsen din
  5. Klikk «Legg til spill», e.l. 

  Merk at du kan gjøre alt dette både på datamaskin og mobil, og i mange tilfeller også en egen app.