Hva skjedde med e-lommeboken EntroPay? I denne artikkelen ser vi nærmere på hvorfor EntroPay ikke lenger fungerer på norske bettingsider, samtidig som vi finner gode erstattere.
EntroPay fungerer ikke hos norske bettingsider
EntroPay var en kjent e-lommebok som kunne brukes på alle store og små bookmakere verden over. Selskapet var også blant de første som introduserte et fysisk Visa-kort knyttet til e-lommebok. I dag er dette standard praksis for betalingsaktører, men EntroPay var altså en av de første.
Bettingsider med gode betalingsalternativer til EntroPay:
EntroPay lagt ned i 2019
Europeere har brukt EntroPay siden 2003 og selskapet hadde godt over seks millioner Visa-kort i omløp. Dessverre stengte EntroPay tjenesten sin for norske kunder i 2018. Ett år senere ble det kjent at EntroPay skulle stenge ned for godt. Fra og med 2019 har altså ingen hatt tilgang på EntroPay, uansett hvilket land de kommer fra.
Var du en av dem som brukte EntroPay til innskudd og uttak på bettingsider? Hvis du fortsatt har midler på kontoen din, bør du kontakte kundeservice så fort som mulig. Det er nemlig mulig å få tilbake midler frem til juli 2025. Vi vet ikke nøyaktig hvorfor EntroPay bestemte seg for å lege ned, men trolig skyldes nedstengingen et avbrudd samarbeid med Visa.
EntroPay var en e-lommebok, men kunder fikk også et forhåndsbetalt kort utstedt av Visa. Når Visa ikke lenger ønsket å fortsette samarbeidet med EntroPay, tok det ikke lang tid før aktøren stengte ned. I dag kan ikke EntroPay brukes av noen eller til noe, men dersom du har utestående midler på en gammel konto, kan disse utbetales frem til 1. juli 2025.
Tjenester som ligner på EntroPay
Selv om mange synes det var leit at EntroPay forsvant fra bettingmarkedet, tok det heldigvis ikke lang tid før nye aktører dukket opp. E-lommebøker er et populært betalingsalternativ på oddssider, da disse kan brukes til både innskudd og uttak. Derfor var bettingsidene rask med å ta inn nye betalingsmetoder for å sikre gode opplevelser for sine brukere.
I dag er det to e-lommebøker som fungerer for nordmenn på norske bettingsider: MuchBetter og Revolut. Begge disse løsningene minner om EntroPay og baserer seg på samme funksjonalitet. Du får et fysisk Visa-kort hos både Revolut og MuchBetter – akkurat som hos EntroPay. Vi ser nærmere på de ulike alternativene.
MuchBetter
MuchBetter er en britisk e-lommebok som retter seg mot bettingmarkedet. Dette betalingsproduktet ble nemlig skapt for å gjøre det lettere å sette inn penger og ta ut gevinster på odds-sider. MuchBetter er et britisk selskap med hovedkontor i London.
I likhet med EntroPay kan du få ditt eget MuchBetter Visa-kort. Debet-kortet fungerer som et forhåndsbetalt kort, og er knyttet til saldoen i e-lommeboken. Visa-kortet kan brukes i fysiske butikker og i minibanker – praktisk når du er på reise i andre land.
Det koster ingenting å registrere en profil hos MuchBetter, men du må ha en smarttelefon. Det koster heller ingenting å ha en MuchBetter-konto, men du må belage deg på enkelte gebyrer ved innskudd og bruk. Dette avhenger naturligvis av innskuddsmetoden din. Sjekk betalingssiden til bettingsiden din for mer informasjon om eventuelle avgifter.
MuchBetter er tilgjengelig på mange norske bettingsider og er derfor en god erstatter til EntroPay. Du kan skru på dynamiske sikkerhetsfunksjoner for å sikre at ingen andre kommer inn i appen – her kan vi blant annet nevne toveis-verifisering og touch-ID. MuchBetter er et ypperlig valg for alle som trenger en e-lommebok til betting, og et flott alternativ til EntroPay.
Revolut
Alle som savner EntroPay, vil nok bli fornøyd med tjenesten Revolut. Dette er en e-lommebok, et virtuelt Revolut-kort og et fysisk Revolut-kort. Aktøren fungerer som en desentralisert bank, og kan derfor by på helt unike tjenester som forsikringsprodukter. Den vanlige odds-spiller kan bruke e-lommeboken til innskudd og uttak.
Revolut har vært på markedet i noen år, men det var først når de store navnene forsvant at nordmenn fikk øynene opp for tjenesten. Hovedkontoret til Revolut befinner seg i London, og dette er altså en britisk aktør. Det er ikke mulig å få kundeservice på norsk, men engelsk er heldigvis et språk de fleste nordmenn mestrer.
For å bruke Revolt må du laste ned applikasjonen til mobilen og registrere deg som bruker. Dette vi automatisk gi deg et fysisk Revolut-kort, som blir sendt direkte til postkassen din. Med en standard konto behøver du verken å betale årsavgift eller ved oppstart – dette er en gratis betalingsmetode. Noen nettcasinoer tar imidlertid et gebyr ved innskudd og uttak når du bruker metoden.
Vil du ha en allsidig e-lommebok med mange muligheter? Revolut er et utmerket valg for den som reiser mye og vil bruke gevinstene sine på ferien. Kortet kan nemlig benyttes i alle minibanker og butikker som aksepterer Visa. Revolut trekker deg ikke ekstra i gebyr når du bruker minibank og aktøren har ekstremt gode vekslingsgebyrer. Dette er et godt alternativ til EntroPay, med oppgraderte funksjoner og noen bedre løsninger.
Slik fungerer EntroPay
EntroPay fungerte som alle andre typer e-lommebøker, men var altså en av de første som introduserte fysiske Visa-kort i e-lommebok sammenheng. For å ta i bruk tjenesten måtte du registrere deg på nettsiden og bekrefte identitet samt adresse. Deretter kunne du overføre penger til e-lommeboken ved hjelp av et vanlig Visa-kort.
Det som skilte EntroPay ut på markedet, var i imidlertid muligheten til å opprette forhåndsbetalte kort direkte i e-lommeboken. Hvis du skulle kjøpe en vare på nett og ikke ønsket å legge igjen verken detaljene til betalingskortet eller EntroPay-kortet ditt, kunne du opprette et nytt kort og slette det igjen etter bruk. Mange synes derfor EntroPay var en ekstremt trygg tjeneste, som gjorde det nærmest umulig å bli svindlet på nett.
E-lommebøker er generelt et godt verktøy når du ikke ønsker å legge igjen sensitiv informasjon på andre nettsider. I dag fungerer mange løsninger ved at du bruker en unik pin kode og passord knyttet til e-lommeboken, eller vanlig e-post og adresse ved transaksjoner. Før i tiden måtte du skrive inn detaljene til et forhåndsbetalt kort, og da var det svært nyttig å kunne opprette flere kort ved behov.
EntroPay ble ikke bare brukt i sammenheng med betting, men kunne også brukes til netthandel, underholdning og fysiske kjøp. Mange synes det var betryggende å bruke EntroPay på reise, for å forebygge identitetstyveri og svindel. Selv om EntroPay nok er savnet av mange, finnes det heldigvis andre gode e-lommebøker på markedet i dag.
fordeler
- EntroPay var en tilgjengelig betalingsmetode på bettingsider og nettbutikker
- Det var enkelt å opprette flere forhåndsbetalte kort – helt gratis
- Det kostet ingenting å registrere seg og EntroPay hadde ikke årsavgift
Ulemper
- EntroPay er ikke lenger en aktiv betalingsmetode og selskapet har stengt ned
- EntroPay hadde aldri norsk nettside og brukere kunne heller ikke få hjelp på norsk
- EntroPay var kjent for et noe høyt gebyr ved transaksjoner