Tippe på boksing

Sist oppdatert:
Tippe på boksing

På denne siden

  Er du interessert i betting muligheter på boksing? Dette er en spennende sport med intense kamper og mye drama. De siste årene har flere fått øynene opp for sporten, noe som har gjort betting mulighetene mer aktive enn noen gang. I denne artikkelen gir vi deg alt du trenger å vite om odds på boksing.

  Tippe på boksing

  Hvert år arrangeres det store kamper innen boksing, med gunstige priser for oddsspillere. Men dersom du aldri har sett eller tippet på boksing før, kan språket og formatene være noe vanskelig å forstå. I denne guiden skal vi gi deg alt du trenger å vite om hvordan odds i boksing fungerer.

  Bettingsider med odds på boksing

  • Betal med Visa
  • ComboBoost
  • Norske nettsider
  Risikofritt spill
  Opptil 1000 kr
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • 3 + 1 freebet
  • 10% ubegrenset cashback
  • Raske uttak
  500 EUR CASHBACK
  umiddelbart på EURO24
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  ODDSBONUS
  100 EUR – Bonuskode: "WEL100"
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Norske nettsider
  Oddsbonus
  300 NOK
  + ukentlig gratisspill
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Ulike divisjoner

  Akkurat som i mange andre sporter, fordeles også boksing i ulike divisjoner. Det som gjør kampene ekstra spennende, er at ingen vet hvem som vinner før klokken går. Med mindre vi ser et «knockdown», fortsetter kampen helt til siste klokken – derfor er live-boksing et fenomen som vekker mye interesse verden over.

  En spillekupong behøver heller ikke å være så veldig avansert, da kampene sjelden blir uavgjort. Det er naturligvis mulig, men som regel kåres det alltid en vinner og en taper. Du trenger dermed kun å tippe en av de to utøverne. I større kamper, som verdens-titler, kan betting-mulighetene utvides noe.

  Når vi ser på viktige kamper mellom store navn, får du muligheten til å tippe på hvordan kampene vinnes. Du kan også spekulere i de forskjellige omgangene og hvordan disse avsluttes. Her er det vanlig å se odds formater som point win, knockout, teknisk knockout og lignende. Men hva betyr egentlig disse oddsobjektene? Det skal vi se nærmere på.

  Spill på følgende oddsobjekter

  Som med andre sporter, regnes oddsen ut etter hva som er det mest sannsynlige utfallet. Dersom du ser på kamper med kjente boksere i toppform, vil dette nok reflekteres i oddsen. Historikken til bokseren påvirker også oddsen, hvor mange tidligere seire gir lav odds, men underlegne utøver gjerne har høyere odds.

  Vinnerspill

  Vinnerspill er det mest vanlige oddsobjektet, og går ut på at du tipper hvem som vinner kampen. Her kan du også tippe på et uavgjort utfall, men dette er som nevnt meget sjeldent i boksekamper.

  Det er også mulig å tippe på ulike vinnerspill hver runde. Da tipper du for eksempel at utøver 1 vinner runde fire på poeng. For nybegynnere vil det være mest aktuelle å sette pengene på en vinner av hele kampen.

  Over/under

  Over/under er nok et populært odds-objekt i boksekamper. Hvis du tidligere har tippet odds på fotball, vil du nok lett forstå hva dette formatet går ut på. I motsetning til fotball tipper du her på hvor mange runder det spilles, ikke hvor mange mål som scores.

  Du kan for eksempel tippe på seks runder, dersom du tror at kampen blir avgjort med teknisk knockout eller vanlig knockout før det har gått seks runder. Dette er gjerne aktuelt for erfarne spillere med god kjennskap til utøverne.

  Hvordan kampen vinnes

  Du kan også tippe på hvordan kampen avgjøres, enten med poeng, teknisk knockout eller knockout. De to sistnevnte forkortes gjerne til TKO og KO hos bettingselskapene. Her er det også mulig å kombinere spillet med betting på hvordan hver runde avsluttes.

  Hvis du ser på en kamp hvor utøveren har lave odds, kan du få høye odds dersom du klarer å tippe på hvilken runde utøveren vinner på. Men hvis derimot spiller på poeng, kan du heller kombinere spillet med betting på det endelige poeng-resultatet.

  Potensielle kamper

  Selv om du kanskje kjenner igjen flere av odds formatene fra andre sporter, er det et format som skiller seg ut i boksing. Du kan nemlig tippe på hva den neste store boksekampen blir. Boksing er som nevnt en intens sport med mye drama, og det går stadig rykter om nye oppgjør og potensielle kamper.

  Derfor er det ikke alltid lett å spå hvilke potensielle kamper vi kommer til å se i fremtiden noe som gir muligheten for høye odds. Boksing handler i stor grad om å tjene penger, både fra aktørene, men også arenaen sin side. Det jobbes hardt for å få gode utøvere til å møte hverandre i ringen, og du kan tippe på hvem dette blir i det spennende spillmarkedet.

  Live odds

  Til slutt kan du også tippe live odds i boksing. Dette er ekstra spennende da oddsen gjerne endres etter hvert som kampen utspiller seg i ringen. Når kampen pågår vil du se nye odds og disse kan du spille på mens du ser kampen i sanntid.

  Merker du at den ene utøveren mest sannsynlig vil vinne på knockout? Eller kanskje storfavoritten gjør en dårligere prestasjon enn forventet? Hvis du ser at den ene utøveren neppe vil klare seg gjennom de neste rundene, kan det være høye odds å hente her.

  Live odds er spesielt populært blant spillere med god kjennskap til utøverne, spillestil og taktikk. Hvis du klarer å fange opp mønstre hos de forskjellige utøverne, blir det lettere å forutsi knockout og potensielle utfall.

  Viktige turneringer innenfor boksing

  Boksing er en populær gren under OL, både for kvinner og menn. Her kan du se kamper i ulike vektklasser. I Norge er det Norges Bokseforbund som avgjør hvilke boksere som får lov til å delta i de olympiske lekene.

  Når det gjelder verdensmestre, har vi fire organisasjoner som utser disse: World Boxing Association, World Boxing Organization, International Boxing Federation og World Boxing Council. Hver av disse organisasjonene har en overordnet verdensmester.

  For å lykkes med odds på boksing, gjelder det å holde seg oppdatert på endringer i de forskjellige tung-vekt kategoriene. Under kampene bør du også lytte til hva ekspertene og kommentatorene sier, noe som kan hjelpe deg hvis du tipper på live odds.

  Til slutt kan det være lurt å sette seg inn i forskjellige stiler og følge med på de ulike utøverne. Hver kamp går over 12 runder og gir deg muligheten til å holde øynene åpne for mønster knyttet til fotarbeid og taktikk. Jo bedre du kjenner utøverne og spillet, desto lettere er det å tippe på gunstige odds og utfall.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.