Tippe på toppscorer i fotball-VM i Qatar 2022

Sist oppdatert:
Tippe på toppscorer i fotball-VM i Qatar 2022

På denne siden

  Det er mye å tippe på nå som det snart er VM i fotball igjen. Blant annet finner du odds på toppscorer i fotball-VM 2022 i Qatar hos alle gode bettingselskaper på nettet. Det gir deg sjansen til å sette noen kroner på spilleren du mener kommer til å hamre inn flest mål av alle i Qatar, og sikre seg den prestisjetunge gullskoen. 

  I denne artikkelen gir vi deg all nødvendig info for å tippe på hvem som blir toppscorer i fotball-VM. Det inkluderer praktisk veiledning hva gjelder hvordan du gjennomfører denne typen spill, samt en gjennomgang av de største favorittene. Vi tar også med en oppsummering av hvilke spillere som har stått for denne bragden opp gjennom VM-historien.

  Bettingsider med odds på toppscorer i fotball-VM i Qatar 2022

  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med MiFinity
  • Hyppige kampanjer
  • Live betting
  Oddsbonus
  150 EUR
  + Free bet-fredager
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Fotball-VM toppscorer odds feed 2022

  Odds på hvem som blir toppscorer i fotball-VM 2022 

  Det er svært enkelt å tippe på hvem som blir toppscorer i VM 2022 i Qatar. Alle de bettingselskapene på nett som retter seg mot norske kunder har denne typen objekt på menyen. 

  For å kunne tippe online med penger som innsats er du forresten nødt til å ha en aktiv konto hos et slikt bettingselskap. Vi anbefaler å velge en aktør med godt omdømme, og mange fornøyde kunder her til lands. 

  For å tippe på toppscorer i fotball-VM besøker du dit bettingselskap, og følger denne fremgangsmåten: 

  1. Åpne VM 2022 menyen
  2. Klikk på Toppscorer
  3. Klikk på oddsen ved siden av navnet til spilleren du ønsker å satse på
  4. Fastsett innsatsen 
  5. Klikk på «Fullfør spill», e.l.

  Toppscorer i VM i fotball 2022 – Våre favorittkandidater 

  Det er kjempemorsomt å sette noen kroner på hvem som kommer til å score flest mål av alle i fotball-VM. Under finner du vår vurdering av spillerne oddssetterne anser som de mest sannsynlige toppscorerne i forestående mesterskap i Qatar nå i vinter.

  Harry Kane

  Kane er forsvarende VM-toppscorer etter å ha dunket inn flest mål av alle i Russland i 2018. Siden har han fortsatt ufortrødent å score mål både for landslaget og for Tottenham. 

  England er inne i en trå periode, og har ikke vunnet på seks kamper før VM. De scorer nesten ikke mål fra åpent spill. 

  Men Harry Kane er nå en gang Harry Kane. I gruppa møter England høyst overkommelig motstand i alle kamper: USA, Iran og Wales. Her kan Kane score mange, mange mål. Husk at da han ble toppscorer i forrige VM satte han 5 av sine 6 mål i gruppa mot svak motstand som Panama og Tunisia.

  Kylian Mbappe

  Nok verdens nest beste angrepsspiller etter en høy, blond Jærbu som spiller for Manchester City. Mbappe var en av stjernene da Frankrike ble verdensmestere i Russland for fire år siden, og har bare blitt bedre og bedre siden den gangen. 

  Scorer og scorer både for Frankrike og PSG. I gruppa møter han to potensielle slaktofre i Tunisia og Australia. Mot den typen motstand kan Mbappe virkelig kose seg. 

  Problemet er at Frankrike slettes ikke spiller godt for tiden. De sliter med å få det beste ut av sine enorme ressurser. Vi er ikke sikre på at det vil klikke tilstrekkelige for Les Bleus i Qatar for at Mbappe skal bli toppscorer.

  Karim Benzema

  Benzema har eksplodert i det siste. I klubblaget, Real Madrid er han ustoppelig, både i La Liga og Champions League. Han var lenge ute i kulden når det gjaldt landslaget, og var ikke med å vinne VM i 2018.

  Nå er han på plass i troppen igjen, men det har så langt ikke løsnet. Er en god venn av makker Kylian Mbappe, men på banen klikker det ikke. 

  Det er utrolig nok en reell fare for at Benzema – en av favorittene til å bli kåret til årets spiller i Europa, etter en sensasjonell klubbsesong – kan benkes når alvoret starter i Qatar. Spiller han derimot, og Frankrike får fart på sakene kan han score skremmende mange mål mot lag som Tunisia og Australia.

  Lionel Messi

  Magikeren fra Rosario har kunngjort at 2022 i Qatar blir hans siste VM. Det vil si hans siste sjanse til å omsider vinne det gjeveste trofeet av dem alle – og til å bli toppscorer i et verdensmesterskap. Han har så langt ikke klart noen av delene. 

  Vi har større tro på at Messi kan klare å lede laget sitt til gull enn at han selv sikrer seg toppscorertittelen. Alderen til tross fortsetter han å hamre inn mål for klubb og landslag, men vi tipper han vil gjøre mer som tilrettelegger enn rendyrket spiss i VM. 

  Møter et svakt Saudi Arabia i gruppen, men ellers solide Polen og Mexico.

  Cristiano Ronaldo

  Ingen mannlig fotballspiller har scoret flere landslagsmål enn O Cristiano, som de kaller ham i hjemlandet. Han står så lang med ubegripelig sterke 117 scoringer for Portugal. 

  At han skal kunne holde det gående, i en alder av 37, og bli toppscorer i VM tviler vi sterkt på. Avslutningsferdighetene er like giftige som alltid, men farta og intensiteten som kreves for å komme til nok farlige muligheter har han mistet. 

  Benketilværelse for klubben, Manchester United, tillegger vi liten betydning. Han vil være full av energi og klar for å kjempe for heder i Qatar. Vi tror bare ikke han vil klare å komme til nok sjanser for å score flest mål av alle.

  Romelu Lukaku

  Lukaku har scoret en hel haug med mål i den belgiske drakten, og forblir en livsfarlig spiss. Han er heldig nok til å ha Kevin de Bruyne som lagkamerat, og den karen er i et vanvittig slag for tiden. Klarer Belgia – et aldrende mannskap til tross – å spille som i gode, gamle dager (ca. fire år siden) kan Lukaku bli toppscorer i VM. 

  Problemet er bare at det tror vi ikke at de kommer til å gjøre. I motsetning til De Bruyne er en spiller som Eden Hazard langt fra toppformen. Ja, det har lugget for Lukaku også denne sesongen i et skuffende Inter Milan-lag.

  I tillegg er Belgia i en ganske jevn gruppe hvor de svakeste lagene er Marokko og Canada. Klart, Lukaku kan score mot den slags motstand, men Belgia har ikke spilt godt på lenge.

  Neymar

  Brasil er favoritt til å vinne VM nok en gang. Det skyldes ikke minst Neymars tilstedeværelse. Han er – som han har vært i en årrekke nå – gigantnasjonens store håp. Skal det bli VM-gull nummer seks på brassene, må PSG-stjernen levere i Qatar.

  Det tipper vi at han gjerne kan komme til å gjøre. Brasil er inne i en fin stim, og har en enormt sterk stall med mye dybde. Men at Neymar skal score flere mål enn mer rendyrkede niere på andre, gode lag, har vi vanskelig for å tro. 

  Et annet poeng er at Brasil er i en tøff gruppe. Laget trives ikke mot lag fra Europa og skal ut mot to meget respektabel lag fra kontinentet: Serbia og Sveits. Vi tipper at Brasil takler brasene, og går videre uten større problemer. Men noen kalassifre tror vi ikke på.

  Memphis Depay

  Nederland spiller bedre fotball enn på lenge. Etter en lang, ganske traurig periode hvor de blant annet ikke klarte å kvalifiser seg for forrige fotball-VM har ting snudd dramatisk. De oransje vant Norges kvalikgruppe ganske så klart til slutt, og herjet i Nations League. 

  Særlig imponerende var å vinne hele 4-1 borte mot Belgia. I den kampen scoret Memhis Depay to mål, og det er Barcelon-angriperen som må fortsette å levere om Nederland skal gå langt i dette mesterskapet.

  Depay har etter hvert fått skikkelig fart på sakene i landslagstrøya, og er bortimot en målgarantist. Nederland er i en svak gruppe, hvor de får prøve seg mot en antatt elendig Qatar og begrenset Ecuador. 

  Det kan bli godt med mål på Depay. Har du troa på at Nederland skal gå langt, kan det være et smart tips å sette noen kroner på han som toppscorer også. 

  Lautaro Martinez

  En viktig årsak til at mange tror at Lionel Messi kan vinne VM med Argentina i Qatar 2022 er hans lynskarpe spissmakker. Inters Lautaro Martinez utfyller Messi godt, og scorer jevnt og trutt for landslaget. 

  Han er en mye mer rendyrket 9-er enn den utpregete 10-eren, Messi. Vi tror at det skal være mulig for Martinez å hamre inn godt med mål hvis det klikker for argentinerne. Husk at foruten Messi er også veteranen Di Maria ute på vingen hvor han kan levere godt med målgivende. 

  Har du trua på argentinsk triumf i Qatar, kan det være et smart tips å sette noen kroner på at Martinez blir toppscorer og ikke Messi. Da vil du jo også få atskillig mer fristende odds.

  Richarlison

  At den selvoppofrende arbeidshesten Richarlison er blant oddsselskapenes 10 fremste favoritter til å bli toppscorer i VM 2022 overrasker oss noe. Han er en klassespiller som vet hvor målet står, for all del. Men det er ikke som en utpreget målscorer at han har sin største styrke. 

  Richarlison kan få plass i førsteelleveren blant annet fordi han alltid er i bevegelse, alltid jager og er glimrende i presset. At han skal score flere mål enn Neymar hvis Brasil går langt betviler vi sterkt. Ja, faktisk kunne vi heller tenkt oss å sette noen kroner på Gabriel Jesus som toppscorer enn Richarlison (selv om Arsenal-spissen sannsynligvis får mindre spilletid). Husk også at Brasil møter antatt solid europeisk motstand i gruppen. 

  Tidligere toppscorere i fotball-VM

  Mange av de beste spillerne i fotballhistorien har blitt toppscorer i VM opp gjennom årene. 

  1930-tallet

  Fotball-VM ble avholdt for aller første gang i 1930. Vertsland var Uruguay som også vant. Toppscorer ble tapende finalist, Guillermo Stabile, fra Argentina.

  I 1934 slo Italia Tsjekkoslovakia i finalen, og igjen ble en sølvvinner toppscorer: tsjekkeren Oldrich Nejedly. Italia vant VM igjen i Frankrike i 1938. Da ble toppscorer brasilianeren Leonidas med sine 8 mål. To av dem scoret han for øvrig i bronsefinalen Brasil vant 4-2 mot Sverige.  

  1950-tallet

  I 1950 skulle Brasil vinne VM for første gang. De var vertsnasjon og storfavoritt. Men i finalen på Maracana i Rio ble det tap mot knøttlille Uruguay. I det minste kunne de trøste seg med at en brasse ble toppscorer – Ademir med sine 8 mål. 

  Også i 1954 var det en tapende finalist som ble toppscorer. Den ungarske Barcelona-legenden Sandor Kocsis hamret inn 11 mål i løpet av mesterskapet, men kunne ikke forhindre at Ungarn overraskende tapte finalen mot Vest-Tyskland 

  Den spilleren som scoret flest mål av alle i ett enkelt VM var franskmannen Just Fontaine. Da VM ble avholdt i Sverige i 1958 ble det hele 13 mål på Fontaine, i et mesterskap som vel huskes best for å være Peles store gjennombrudd. Pele fikk 8 mål den gangen, og vant VM hele 3 ganger, men smykke seg med tittelen toppscorer fikk han aldri. 

  1960-tallet

  Etter Fontaines bragder i ’58 ble neste mesterskap, i Chile i 1962, det rakt motsatte. Den gang var det ingen som scoret mer enn 4 mål. Dermed måtte toppscorertittelen deles mellom intet mindre enn 6 forskjellige spillere.

  I 1966 var det Eusebio – Portugals største stjerne før Cristiano Ronaldo – som ble toppscorer med 9 mål. Engelske Geoff Hurst scoret forresten 3 av sine 4 mål i mesterskapet i finalen som England vant. 

  1970-tallet

  I 1970 var det den tyske målkongen Gerd Müller som scoret flest av alle med 10. Da han ble verdensmester og scoret i finalen i 1974 var han derimot ikke blant de 3 spillerne med flest mål. Toppscorer ble polske Grzegorz Lato

  I 1978 vant Argentina VM for første gang på hjemmebane. Den store helten var Mario Kempes som satte to mål finalen mot Nederland, og dermed ble toppscorer. 

  1980-tallet

  I 1982 var Paolo Rossi i fyr og flamme. Den italienske goalgetteren presterte å score hat-trick i kvartfinalen mot Brasil, to mål i semifinalen mot Polen, og ett i finalen som Italia vant 3-2 mot Tyskland. Han ble toppscorer og demonstrerte at man ikke må hamre inn mål mot svakere lag i gruppespillet for å klare det. 

  Selv om VM i 1986 med rette huskes som Diego Maradonas mesterskap, var det Gary Lineker som ble toppscorer. 

  1990-tallet

  I Italia VM 1990 sleit vertslandet med å score mål. Den helt ukjente Salvatore Schillaci, som stod med 1 kamp og 0 mål for Italia, ble byttet inn i gruppekamp mot Østerrike i desperasjon. Så eksploderte det. Schillaci hamret inn 6 mål, og Italia tok bronse. Utrolig, men sant skulle Schillaci kun score ytterlige ett enslig landslagsmål i karrieren – i en EM-kvalikkamp mot Norge på Ullevaal. 

  I 1994 ble toppscorertittelen delt mellom Barcelona-spissen Hristo Stoichkov som førte sitt hjemland, Bulgaria til en sjokkerende fjerdeplass, og russiske Oleg Salenko. Salenok scoret 5 av sine 6 mål i en enkelt gruppespillkamp, som er en av årsakene til at du alltid bør se på hva slags motstand som venter gode spisser i gruppa når du skal tippe på toppscorer i fotball-VM.

  I 1998 var det Davor Suker som ble toppscorer da Kroatia tok seg helt til semifinalen. 

  2000-tallet

  I 2002 ble Brasil verdensmestere anført av den opprinnelige Ronaldo som hamret inn 8 mål – inkludert 2 i finalen som brassene vant 2-0 mot Tyskland – og ble toppscorer.

  I 2006 var Tyskland VM-vert, men måtte ta til takke med bronse. I det minste kunne Miroslav Klose smykke seg med toppscorertittelen. Klose er enn så lenge den spilleren gjennom tidene som har scoret flest VM-mål til sammen med 16.

  2010-tallet

  I 2010 ble det igjen bronse på Tyskland, og nok en tysk toppscorer i form av Thomas Müller.

  Tyskerne klarte å vinne VM i 2014, men da glapp toppscorertittelen til colombianske James Rodriguez. Et sjeldent eksempel på at en offensiv midtbanespiller vinner gullskoen. 

  I forrige VM var det Harry Kane som satte flest mål. I gruppa satte han 2 mot Tunisia og 3 mot Panama, og sikret seg toppscorertittelen med mål nummer 6 i åttendedelsfinalen mot Colombia.  

  Siste 10 mesterskap 

  • 1982: Paolo Rossi
  • 1986: Gary Lineker
  • 1990: Salvatore Schillaci
  • 1994: Oleg Salenko og Hristo Stoichkov
  • 1998: Davor Suker
  • 2002: Ronaldo
  • 2006: Miroslav Klose
  • 2010: Thomas Müller
  • 2014: James Rodriguez
  • 2018: Harry Kane
  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.