Tippe på fotball-VM i Qatar 2022

Sist oppdatert:
Tippe på VM i fotball i Qatar 2022

På denne siden

  Nå er det snart duket for VM i fotball nok en gang. Det betyr massevis med topp underholdning på TV-skjermen og stappfulle oddsmenyer hos bettingselskapene. Du kan finne odds på fotball-VM 2022 hos alle bookmakere på nettet. Det inkluderer sjansen til å spille på et bredt spekter av objekter og hver eneste kamp i mesterskapet.

  Under finner du all info du behøver for å tippe på fotball-VM 2022 i Qatar. Det inkluderer både faktaopplysninger om mesterskapet og spesifikke detaljer om hvordan du tipper og hva du kan tippe på. Vi tar også med noen prognoser og spådommer om hva vi tror vil skje på gresset i den arabiske ørken kommende vinter.

  Bettingsider med best odds på fotball-VM i Qatar 2022

  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med MiFinity
  • Hyppige kampanjer
  • Live betting
  Oddsbonus
  150 EUR
  + Free bet-fredager
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  FIFA World Cup Qatar 2022 – info årets begivenhet

  VM i fotball som skal avholdes nå i vinter i Qatar er det 22. mesterskapet i rekken. Siden første utgave ble avholdt i Uruguay i 1930 har fotball-VM blitt arrangert i flere land i Sør- og Nord-Amerika, Europa og Øst-Asia. Denne gang skal det være VM i ørkenen på den arabiske halvøy. 

  Dette medfører en rekke unike aspekter med årets VM. Dette inkluderer både at det avholdes i november-desember, ikke juni-juli som normalt. Siden vertslandet, Qatar, er det soleklart minste som noensinne har stått for arrangør er dette også et mesterskap med minimale avstander. 

  La oss nå ta en mer detaljert kikk på spesifikke aspekter ved fotball-VM 2022 i Qatar.

  Odds feed for fotball VM

  Viktige datoer for årets fotball-VM 

  Siden det skal spilles fotball-VM i ørkenen på den arabiske halvøy, så har mesterskapet blitt flyttet fra sommeren til vinteren. Dette har aldri skjedd før, og har vakt en hel del harme blant europeiske klubblag. Vanligvis avholdes internasjonale mesterskap som EM og VM mens det er fotballferie i Europa. Denne gang skal det altså være fotball-VM midt i klubbsesongen. 

  Klubbtrenerne er bekymret for at spillere skal bli utslitt eller – gud forby – skadet av å spille internasjonalt mesterskap uten pause, midt i sesongen. For tilskuerne kan det derimot virke positivt. Spillerne kommer ikke rett fra en utmattende, komplett sesong for klubblaget for å spille mesterskap, men bør derimot være i toppform når fotball-VM avholdes. 

  Når det er VM på sommeren kan man merke at en del stjernespillere tydelig viser tegn til utmattelse, og har behov for å hvile. Dette bør ikke være tilfelle denne gangen. 

  Her har du en punktliste som viser de viktigste kampene i løpet av fotball-VM 2022: 

  • 20.11.2022: Åpningskamp, Qatar – Ecuador
  • 21.11.2022 – 02.12.2022: daglige gruppespillkamper
  • 03.12.2022 – 05.12.2022: åttendedelsfinaler
  • 09.12.2022 – 10.12.2022: kvartfinaler
  • 13.12.2022 – 14.12.2022: semifinaler
  • 17.12.2022: bronsefinale
  • 18.12.2022: finale

  Vertsnasjon og arenaer 

  Qatar er en unik vert for VM i fotball på mange måter. Dette illustreres for eksempel ved at dette er første gang siden 1934, da VM ble avholdt for andre gang noensinne, av vertsnasjonen også er VM-debutant. I ’34 var det Italia som spilte i VM for første gang på hjemmebane. De vant like så godt hele mesterskapet, og gjentok bragden fire år senere, i Frankrike. Noe tilsvarende er det ikke mange som tror av vil skje i Qatar i årets fotball-VM.

  For her snakker vi om en knøttliten stat som formelt sett er et emirat. Innbyggertallet er på knappe 2,5 millioner, og arealet er mindre enn Telemark. Noen stor fotballtradisjon foreligger ikke, selv om Qatar klinket til og vant Asia-mesterskapet i 2019 ved å slå et meget godt japansk landslag i finalen. 

  De aller fleste har vel fått med seg hvor kontroversielt valget av Qatar som vertsland har vært. Skarp kritikk angående alt fra menneskerettigheter og arbeidsforhold, til bærekraft og mulighet for gjenbruk av arenaer har haglet. Mange prominente personer har uttalt at de vil boikotte hele VM som konsekvens.

  Klima i Qatar

  Det har blitt gjort et meget stort nummer av det unike klimaet i Qatar – sammenlignet med andre tidligere vertsland. Klart det er noe annet å spille et fotballmesterskap i en ørken enn i europeiske eller sør-amerikanske storbyer. 

  Men da det først ble vedtatt å flytte hele VM til november-desember løste egentlig denne problematikken seg ganske greit. Mens det i juni-juli gjerne kan være over 40 grader i Qatar, er vi nede i under 30 grader i snitt når VM sparkes i gang. 

  Dette er slettes ikke verre enn da VM-kamper ble spilt i Texas og California i 1994, eller Mexico i 1986 og 1970. Ja, USA og Mexico skal igjen være vertsland for fotball-VM i 2026, sammen med Canada. 

  Forresten er ikke dette første gang at man justerer avsparksdato for VM i henhold til vertslandets klimatiske forhold. Fotball-VM 2002 som ble avholdt i Japan og Sør-Korea gikk fra slutten av mai til slutten av juni for å unngå tyfon-sesongen.

  Minimale avstander 

  Et betydelig pluss med å avholde fotball-VM i et knøttlite emirat er at avstandene blir minimale. Alle lag kan reise til ethvert stadion med buss, på kun kort tid. Dette i skarp kontrast til forrige VM i gigantiske Russland, for ikke å snakke om kommende fotball-VM som deles mellom Canada, USA og Mexico. 

  At man unngår lange flyreiser, og kan trene på samme anlegg hele tiden, forventes å gi seg utslag i at spillerne unngår utmattelse. Også for fans som tar turen til Qatar blir det mulig å se alle kamper med base i hovedstaden, Doha. 

  Liste over stadioner i fotball-VM 2022

  Offisielt sett er det 5 vertsbyer for fotball-VM 2022 i Qatar – Lusail, Al Khor, Al Rayyan og Al Wakrah, foruten landets hovedstad, Doha. Men det er viktig å merke seg at samtlige byer ligger innen en svært liten radius. Den lengste distansen fra ett stadium til et annet er omtrent 7 mil, og i bil tilbakelegger du den turen på en knapp time. 

  • Lusail Iconic Stadium i Lusail. Tilskuerkapasitet: 80 000 
  • Al Bayt Stadium i Al Khor. Tilskuerkapasitet: 60 000
  • Stadium 974 i Doha. Tilskuerkapasitet: 40 000
  • Al Thumama Stadium i Doha. Tilskuerkapasitet: 40 000
  • Khalifa International Stadium i Al Rayyan. Tilskuerkapasitet: 45 000
  • Education City Stadium i Al Rayyan. Tilskuerkapasitet: 45 000
  • Ahmad bin Ali Stadium i Al Rayyan. Tilskuerkapasitet: 45 000
  • Al Janoub Stadium i Al Wakrah. Tilskuerkapasitet: 40 000

  Det største stadionet, Lusail Iconic Stadium, er også der finalen skal stå. I gruppespillet skal de lagene som forventes å trekke flest tilskuere, de to sør-amerikanske gigantene, Brasil og Argentina, pluss Qatars naboland, Saudi Arabia spille to kamper hver på arenaen. Samtlige stadioner har naturgress, ørkenomgivelser til tross.

  Hvilke land deltar i VM 2022? 

  I alt skal 32 land delta i fotball-VM 2022. Vi har ingen VM-debutanter denne gangen, foruten vertsnasjonen Qatar som altså deltar for aller første gang på eget gress.

  Wales skal spille fotball-VM for første gang siden 1958, mens en av de tidligere vinnerne, Italia, ikke klarte å kvalifisere seg. Dette er sensasjonelt andre gang på rad, Italia som står med intet mindre enn 4 VM-gull så langt, ikke er med i VM. Mindre rystende blir det ikke når vi tenker på at de jo vant EM i fjor.

  Fra Norden har vi denne gangen kun med en representant, og det er Danmark. At hverken Norge eller noen av våre øvrige nordiske naboer kom seg VM er selvsagt sørgelig, men i det minste stiller danskene med et svært godt lag. De er i toppform, og forventes å nå langt av mange.

  I VM-2022 er ingen lag fra Oseanias fotballføderasjon representert etter at New Zealand tapte mot det fjerde beste laget fra Karibia, Nord- og Mellom-Amerika, Costa Rica, i kvalikkamp. Når det er sagt, stiller Oseanias største nasjon, Australia, like fullt i mesterskapet. Det skyldes at australierne er innlemmet i den asiatiske føderasjonen, og dermed anses som et asiatisk land når det kommer til fotball. 

  La oss nå gå gjennom deltakerlandene, kontinent for kontinent. 

  Deltakernasjoner fra Asia

  Asia stiller til dette VM med hele 6 representanter. Det er flere enn noen gang tidligere, og skyldes selvsagt delvis at Qatar er direkte kvalifisert som vertsland. I tillegg vant Australia (som er en asiatisk fotballnasjon, siden de er del av den asiatiske føderasjonen og konkurrere med land fra Asia om plass i VM) kvalikkamp mot det 5. beste laget fra Sør-Amerika, Peru. Dermed ble det 6 lag fra Asia denne gangen. Det er: 

  • Qatar
  • Japan
  • Sør-Korea
  • Saudi Arabia
  • Australia
  • Iran

  Av disse, er det nok Japan som har det sterkeste mannskapet. Laget har en rekke spillere på meget høyt nivå innen europeisk klubbfotball, og kan vise til sterke resultater inn mot VM. Uheldigvis for japanerne har de havnet i en svært tøff gruppe, sammen med Spania og Tyskland, så utgangspunktet for videre suksess er ikke godt. 

  Sør-Korea har en av de beste angrepsspillerne i verden, Son Heung-min som kaptein. Mannskapet er ellers såpass tynt at de færreste tror koreanerne har sjans til å gjenta bragden fra forrige gang fotball-VM ble avholdt. Da kom Sør-Korea seg til en sensasjonell semifinale på eget gress.

  Iran har OK spillere og en erfaren trener i Carlos Queiroz, men han har kun kommet inn noen uker før mesterskapet begynner. Ustabilitet har preget oppkjøringen, med en rekke trenerskifter på kort tid. 

  Saudi Arabia stiller kun med spillere fra egen liga, så er et ubeskrevet blad. Var sterke i kvaliken, og spiller i kjente omgivelser. Vil allikevel være en sensasjon om de ikke slås ut i gruppa. Australia er en skygge av gammel storhet, og muligens det svakeste laget av de 6.

  Vertsnasjonen Qatar slapp å spille kvalik, så det er vanskelig å si noe sikkert om kvaliteten. Resultater i nylige treningskamper indikerer svært dårlig form, og ingen tror det skal bli noe annet en fall ved første hinder for vertene.

  Deltakernasjoner fra Europa

  Europa er representert med alle sine normalt sett beste lag, med et oppsiktsvekkende unntak av Italia. Vesle Wales er på plass for første gang siden Sverige arrangerte VM i 1958, mens Norge fremdeles ikke har kvalifisert seg til fotball-VM siden 1998.

  Her har du den komplette listen over VM-deltakere fra Europa i Qatar 2022:

  • Danmark
  • England
  • Wales
  • Nederland
  • Belgia
  • Frankrike
  • Spania
  • Portugal
  • Tyskland
  • Polen
  • Serbia
  • Kroatia
  • Sveits     

  Europeiske favoritter i VM 2022

  Den største favoritten fra Europa er nok regjerende verdensmester, Frankrike. Franskmennene stiller med den sterkeste stallen i hele VM, og har en helt vanvittig angrepsrekke, anført av Kylian Mbappe. Laget har like fullt ikke spilt godt på lenge, og sliter med formen inn mot mesterskapet.

  Spania har mange svært lovende, unge spillere, som Garcia, Pedri, Gavi og Fati. De suppleres med noen skikkelig rutinerte, gamle ringrever, som Busquets og Alba i stallen. Har prestert godt i Nations League, men sliter med tynn dekning på spissplassen hvor litt for mye nok avhenger av Alvaro Morata.

  Tyskland skal man som kjent aldri undervurdere i mesterskap. Har en sterk tropp i alle ledd, med flere spillere inne i sin beste alder. Skiftet trener etter EM, og anføres nå av Hansi Flick. Sliter med ujevnhet, og var ikke overbevisende i årets Nations League-kamper. Heller ikke Tyskland har en topp spiss, selv om de scorer godt med mål.

  England var heldige med trekningen, og bør nå langt. Trener Southgate har oppnådd strålende resultater i sine foregående mesterskap (fjerdeplass i VM 2018, sølv i EM 2020), og Harry Kane er målgarantist. Men formen har vært ussel i lengre tid for de tre løvene. Avhengig av en sterk start for å spille på seg selvtillit som fikk seg en knekk etter nedrykk til nivå B i Nations League nylig. 

  Outsidere fra Europa

  Våre skandinaviske brødre, Danmark, er inne i en meget sterk periode. De kom seg til semifinalen i forrige EM (avholdt i fjor sommer). Det presterte de uten midtbanejuvelen, Christian Eriksen som ble alvorlig syk i åpningskampen. 

  Siden han gjorde et etterlengtet comeback, har de røde og hvite bare blitt bedre og bedre. Et svært samspilt og velfungerende lag som er stinne av selvtillit og i topp form, gjør at mange har trua på dansk dynamitt i Qatar i vinter. 

  Portugal og Belgia har en bråte med klassespillere, men aldrende lag og svake resultater nylig. Nederland er derimot Europas store formlag. De har en slu gammel luring på trenerbenken i Luis van Gaal, og en meget sterk stamme i laget bestående av de Ligt, de Jong og Depay.

  De balkanske naboene, Kroatia og Serbia, reiser begge til VM i god form, og med store forhåpninger Kroatia nok har best sjanse til å nå langt, takket være mye enklere trekning og det evigunge geniet Luka Modric. 

  Også Sveits er inne i en god periode. Alpenasjonen har etablert seg på øverste nivå i Nations League, og kvalifiserer seg stadig. Granit Xhaka herjer sammen med Martin Ødegaard på Arsenal, og selv om hans makker, Xherdan Shaqiri, nå spiller i MLS holder han fremdeles toppnivå for landslaget. Møter Serbia og Brasil i gruppen.

  Deltakernasjoner fra Afrika

  Fem land skal forsvare Afrikas ære i fotball-VM i Qatar 2022. På listen mangler flere store fotballnasjoner. Mange ble nok overrasket da Mohammed Salahs Egypt ikke klarte å komme seg gjennom nåløyet. Det samme kan vi si om at Nigeria, som har toppspillere i flere av de sterkeste ligaene i Europa på laget, heller kom videre. At den slags kvalitet blir sittende igjen hjemme, sier sitt om at det er noen skikkelig gode lag vi finner på listen over afrikanske deltakere:

  • Senegal
  • Ghana
  • Marokko
  • Kamerun
  • Tunisia

  Det er nok ingen tvil om at det er Senegal det knytter seg klart størst forventninger til. De regjerende afrikanske mestrene har Bayern Münchens glimrende angrepsspiller, Sadio Mane på topp, men han er langt fra den eneste stjernen. 

  Senegals keeper, Edouard Mendy, og midtstopperbauta, Kalidou Koulibaly, spiller begge fast for Chelsea. Dette er et seriøst godt lag, og ikke nok med det. De har også havnet i VMs antatt svakeste gruppe, så plassen i åttendelsfinalen burde være sikker.

  Ghana og Kamerun har ikke stjernegallerier som kan sammenlignes med de som begge land har hatt før. Allikevel skorter det ikke på kvalitet i rekkene. Begge lag sliter med å ha havnet i tøffe grupper, og vil måtte overprestere for å nå langt. 

  Av de to nord-afrikanske lagene, Marokko og Tunisia, er det utvilsomt førstnevnte som har størst grunn til optimisme. Lage har flere gode spillere, anført av vingen, Hakim Ziyech. Tunisia har ingen spillere på det nivået, og har dessuten havnet i en bortimot umulig gruppe med både Frankrike og Danmark.   

  Deltakernasjoner fra Sør-Amerika

  All den tid Peru dummet seg ut, og tapte kvalik mot Australia, er Sør-Amerika kun representert med 4 lag i fotball-VM 2022, ikke sine sedvanlige 5. Det er en ydmykelse vi tipper peruanske fotballfans kommer til å bli minnet på av sine naboer i mange år fremover. 

  Men det som mangler i kvantitet, kompenseres det for med skyhøy kvalitet på de søramerikanske deltakernasjonene: 

  • Brasil
  • Argentina
  • Uruguay
  • Ecuador

  Brasil er alltid blant de aller største favorittene blant eksperter og oddssettere i forkant av fotball-VM. Årets mesterskap er ikke noe unntak. Stallen er svært komplett. 

  To av de beste sisteskansene i Premier League, Ederson og Allison, slåss om keeperplassen. Forsvarsrekka preges av klassenavn som Militao, Silva og Marquinhos. På midten forblir Casemiro et formidabelt anker, mens angrepet er gnistrende, som sedvanlig. 

  Neymar er dirigent, med gutter som Richarlison, Vinicius Junior, Antony og Raphinha som støttespillere. I en krevende gruppe, men det får neppe noe å si. En klar mesterskapskandidat.

  Argentina har ikke like mange klassespillere som sin rival og nabo, Brasil. Men så var det Lionel Messi, da. Den lille trollmannen går inn i sitt siste VM, det har han kunngjort før mesterskapet starter. Det er nå eller aldri, og vi har ikke for vane å undervurdere Messi.

  Da han ledet landet sitt til sølv i VM 2014, hadde han nok flere stjerner ved siden av seg, men laget spiller bedre nå enn de gjorde før det mesterskapet. Martinez, Dybala og unge Alvarez kan bidra på topp sammen med Messi, samtidig som Di Maria fortsetter å levere målpoeng på bestilling.

  Forsvaret synes solid, og keeperen er bedre enn på en årrekke. Skal bli spennende å se om Messi kan oppfylle sin skjebne, og skrive seg inn i historiebøkene ved siden av den argentinske halvguden, Diego Maradona, ved å ta de lyseblå og hvitstripete helt til VM-gull.

  Uruguay er et knøtt av en nasjon, sammenlignet med Brasil og Argentina. Det har ikke forhindret laget fra å kapre to VM-gull. Ei heller har det satt en stopper for å dyrke frem en rekke toppspillere som skal forsvare Uruguays ære i Qatar 2022. 

  Laget er proppfullt av rutine, med gamle ringrever som Cavani, Godin og Suarez på plass. Yngre krefter som Nunez, Valverde og Bentancur vil nok få vel så mye si. Laget bør være godt nok til å gå til sluttspillet.

  Ecuador har hverken meritter eller stjernenavn å vise til, sammenlignet med de øvrige søramerikanerne i fotball-VM 2022. Har en god spiss i Enner Valencia, men vi skal huske på at lagt ofte gjør det godt i kvalik da de spiller hjemmekampene i Quito, på 2700 meters høyde over havet. Skal bli spennende å se hvordan de takler overgangen til Arabias ørken.

  Deltakernasjoner fra Karibia, Nord- og Mellom-Amerika

  Neste VM skal avholdes i Canada, USA og Mexico, og alle 3 tok seg direkte til dette mesterskapet som de 3 beste lagene i sin føderasjon. Costa Rica er fjerde representant fra Karibia, Nord- og Mellom-Amerika, etter å ha danket ut New Zealand i kvalik. Her har du lista, for ordens skyld:

  • Canada
  • USA
  • Mexico
  • Costa Rica

  Mexico er det suverent mest meritterte laget av de tre. Mexicanerne har arrangert VM to ganger (1970 og 1986), og har nådd kvartfinalen en rekke ganger. De har en god keeper og rutine i alle ledd. Det lille ekstra er det Napolis målfarlige ving, Lozano, som skal stå for. Er i en overkommelig gruppe.

  Canada har plutselig fått frem en rekke aldeles glimrende, unge fotballspillere. De to klart mest kjente er Bayern Münchens utsøkte kantspiller, Alphonso Davies og Rennes-spissen, Jonathan David. Begge anses som to av de heteste ungdommene i europeisk klubbfotball. Resten av mannskapet holder nok et atskillig mer moderat nivå, men at canadierne havnet foran USA i kvaliken sier sitt.

  USA virker å være inne i en litt trå periode for tiden. Få spillere herjer i de europeiske ligaene, og tredjeplass i kvalik bak erkerival Mexico og tradisjonelt sett svake Canada, svir nok. Har fått en svak gruppe, så kan være mulig å komme et stykke ut i mesterskapet uansett.

  Komplett liste med deltakernasjonene i fotball-VM 2022 i Qatar

  • Qatar
  • Danmark
  • England
  • Wales
  • Nederland
  • Belgia
  • Frankrike
  • Spania
  • Portugal
  • Tyskland
  • Polen
  • Serbia
  • Kroatia
  • Sveits     
  • Kamerun
  • Ghana
  • Marokko
  • Senegal
  • Tunisia
  • Argentina
  • Brasil
  • Ecuador
  • Uruguay
  • Canada
  • USA
  • Mexico
  • Costa Rica
  • Japan
  • Sør-Korea
  • Iran
  • Saudi Arabia
  • Australia

  Oddsobjekter på VM i fotball 2022 

  Det finnes et helt overdådig utvalg av odds på fotball-VM 2022 i Qatar. Det gir både drevne oddsspillere og ferske nybegynnere mye å henge fingrene i. 

  Det aller enkleste er nok å spille på vinnerodds. Herunder finner vi populære objekter som:

  • Hvilket lag vinner VM?
  • Hvilken spiller blir toppscorer?
  • Hvilken spiller får flest målgivende?
  • Hvilken spiller blir kåret til VMs beste

  For å spille på denne måten, bare legger du objektet du ønsker å spille på (f.eks. Danmark som verdensmester) på kupongen og angir ønsket innsats. Det er det hele. Vinneroddsspill kan du nemlig ikke normalt sett kombinere med andre objekter på kupongen som del av en akkumulator eller et system. 

  Ønsker du å spille et system eller på en akkumulator, er det enkleste alternativet nok å satse på utfallet av flere kamper på en kupong. For eksempel kan du tippe på om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier på så mange kamper i gruppespillet som du bare ønsker – på en og samme kupong. 

  Ser vi på enkeltkamper er utvalget av objekter å spille på storslagent. Hver kamp kan bokstavelig talt ha over 100 forskjellige oddsobjekter å velge blant. Det inkluderer populære saker å tippe på, sånn som: 

  • Sluttresultat
  • Pause/fulltid
  • Antall hjørnespark
  • Antall kort
  • Antall offsides
  • Hvilken spiller som scorer først/sist/overhodet
  • Hvorvidt en bestemt spiller scorer hat-trick
  • Etc., etc., etc. …

  De forannevnte eksemplene er kun en bitteliten smakebit. For å se alle alternativene, bør du stikke innom din bookmaker når fotball-VM nærmer seg. 

  Merk at under normale omstendigheter vil du ikke kunne kombinere denne typen objekter heller i en akkumulator. Unntaket er hos bettingselskaper som byr på en oddsbygger. Da vil du kunne kombinere flere oddsobjekter fra samme kamp på en kupong.

  Husk for all del også av liveodds er tilgjengelig på samtlige kamper i fotball-VM 2022 i Qatar. På den måten kan du følge spenningen på TV, og tippe underveis. En fin måte å gi seeropplevelsen en ekstra spiss på.

  Kom i gang med tipping på fotball-VM i Qatar 

  Det er svært enkelt å tippe på fotball-VM 2022 i Qatar. Aller først må du ha en aktiv konto hos et online bettingselskap. Her lønner det seg å velge et selskap som har et solid omdømme og mange norske kunder, sånn som Unibet eller NordicBet. 

  Å opprette konto er gjort i en fei, og da kan du gjerne innkassere en kjekk oddsbonus eller et gratisspill i samme slengen. Populære bettingsider som ComeOn og Betsson er eksempler på operatører som gjerne byr på gunstige kampanjer av det slaget. 

  Med kontoen på plass, er det gjort i en fei å tippe på fotball-VM 2022. Bare følg denne oppskriften: 

  1. Finn frem til fotball-VM på oddsmenyen
  2. Klikk på ønsket oddsobjekt for å legge det til kupongen
  3. Angi hvor mye du ønsker å satse på spillet
  4. Klikk «Fullfør spill», eller lignende

  VM i fotball prognoser 

  Så langt i denne artikkelen har vi sett på hvilke lag som deltar i VM i Qatar, og forklart hvordan du tipper på mesterskapet. La oss nå ta en titt på noe av det vi tror kan skje i løpet av fotball-VM 2022

  Hvem vinner fotball-VM 2022 i Qatar?

  Hvem vinner VM i fotball? Det er spørsmålet en hel fotballverden stiller seg nå, frem til det hele avgjøres den 18. desember. Her har du vår analyse av noen av de største favorittene.

  Brasil

  Har et svært godt mannskap, spekket med rutine og kvalitet i alle ledd. Er avhengig av at Neymar skal levere det lille ekstra. Brasil har vært i god form lenge og herjet i den tøffe søramerikanske kvaliken. Lenge siden sist de slo europeisk motstand, og møter to solide lag derfra i gruppen – Sveits og Serbia. Vi tror brassene fikser den biffen, og holder dem som favoritt til å vinne VM.

  Frankrike

  Den regjerende mester reiser til Qatar med det som nok er den sterkeste stallen av noen deltakernasjon. Angrepsrekka er utrolig: Mbappe, Benzema, Griezmann. Midtbaneleddet og forsvaret er vel så solid. 

  Men franskmennene har ikke spilt godt på lang tid. Mange tviler på om treneren, Deschamps, engang vet hva slags formasjon han skal spille for å få best utbytte av stjernegalleriet sitt. Forrige gang Frankrike reiste til Asia som storfavoritter for å forsvare VM-gull, i 2002, ble de dumpet ut av gruppa. Vi frykter historien kan gjenta seg og at det ender med mageplask i ørkenen for Les Bleus.

  Argentina

  Lionel Messi har nå offisielt varslet at dette blir hans siste VM. Det betyr at han vil gi alt han har for å lede sitt Argentina til gull. Resten av mannskapet er ikke så stjernespekket som tidligere argentinske årganger, men laget fungerer godt og synes å være i god form. Vi tør ikke tippe mot Messi, i forsøket på å bli verdensmester. Argentina er vår nestfavoritt til å vinne VM.

  England

  Sommeren 2021, da England var en hårsbredd fra å vinne EM etter å ha levert sitt andre bunnsolide mesterskap på rad (etter fjerdeplass i VM 2018), virket det som om dette endelig kunne være sjansen til å vinne VM-gull nummer to for fotballens vugge. 

  Nå ser ting svært annerledes ut. Southgates gutter er inne i sin svakeste formkurve på 30 år, og de rykket ned til nivå B i Nations League. Men mesterskapsfotball er noe helt eget. Harry Kane scorer mål, og England er vriene å score mot. I en fryktelig svak gruppe, så mulig å spille på seg selvtillit tidlig. Vi tror England kan nå semifinalen, og da kan alt skje.

  Spania

  Kanskje et av de mest spennende lagene i hele turneringen. Ingen kan nemlig vise til like mange, nært så gode ungdommer i stallen som Spania. Navn som Pedri, Fati, Garcia og Gavi er ikke stjerner ennå. Men går det som spanjolene håper på, kan de være like berømte som Xavi og Iniesta når VM er over. 

  Det tviler vi på. Selv om ungdommene er strålende, og laget i tillegg har rutine, tipper vi dette er et mesterskap for tidlig for denne generasjonen. Kommer til å bli farlige i neste VM. Neppe mer enn kvartfinale denne gangen.

  Tyskland

  Man må ta med Tyskland når man snakker om VM-favoritter. Det er loven. Tyskerne har en formidabel stall, med herlige spillere som Kimmich, Gnabry, Gundogan og Sane. Ungdommen Musiala anses av mange som den beste spilleren i sin aldersgruppe i Europa. I tillegg kommer rutine i form av Müller og Neuer – som begge var med å vinne VM i 2014. 

  Tyskland skiftet trener etter forrige EM, men sliter med å finne toppformen. Klikker det først for Die Mannschaft skal de bli vanskelige å stanse. Mulig finalekandidat. 

  Noen helt andre?

  Danmark er så gode for tiden, at de på alvor kan gå langt i årets VM. Starter i en gruppe med to svake motstandere + Frankrike. Slår de franskmennene er det bare å sette pengene på VM-gull til Danmark. 

  Nederland er også et sterkt formlag fra Europa. Har en slu trener og høy kvalitet. Starter i den dårligste gruppa, så får en myk start. 

  Både Portugal og Belgia har en masse kvalitet i rekkene, men begge lag sliter med formen og kan ha for mange gamle spillere i nøkkelroller. Det samme kan vi si om Kroatia, men det synes ikke å ha noe å si. Luka Modric presterer som en ti år yngre spiller, så kroatene kan gå langt nå igjen.  

  Hvem blir toppscorer i VM 2022?

  Å bli toppscorer i fotball-VM, og vinne den prestisjetunge gullskoen, henger svært høyt. Her ser vi på noen av favorittene til å score mest av alle i VM 2022 i Qatar.

  Harry Kane

  Den forsvarende VM-toppscoreren fortsetter å score, selv om det lugger for England som sådan. Møter kun overkommelig motstand i gruppa, i form av Iran, USA og Wales. Kan fort avgjøre saken på de tre kampene. Vår favoritt til å bli toppscorer.

  Kylian Mbappe

  En av de soleklart beste spissene i VM. Skal spille mot to av VMs svakeste lag i gruppa, Australia og Tunisia. Klaffer det for franskmennene, skal Mbappe score mange mål. Eneste grunn til at vi ikke har denne karen som favoritt, er at vi tviler på om så skal skje.

  Karim Benzema

  Vi kan si mye av det samme om Benzema som vi sa om hans lagkamerat, Mbappe. Han er også en av VMs beste spisser, og i stand til å dunke inn godt med mål mot Australia og Tunisia. Problemet er bare at han – utrolig, men sant – ikke nødvendigvis vil få nok spilletid. 

  Lionel Messi

  Kan Messi virkelig gjøre det, og føre Argentina til VM-gull? Da må han nok score godt med mål underveis. Har antatt elendige Saudi Arabia i gruppa, men også Mexico og Polen. Vi antar det blir mål på Messi, men kanskje flere målgivende. 

  Neymar

  Scorer sensasjonelt mange mål i den brasilianske landslagsdrakten, og er mannen som må levere fremover om det skal bli VM-gull nummer seks på brassene. Starter i en beintøff gruppe mot Serbia, Sveits og Kamerun. Ingen åpenbare rundingsbøyer selv for Neymar. Blir nok mange mål, og godt med kamper, men ofte avgjøres toppscorertittelen mot svakere lag i gruppen.

  Robert Lewandowski

  Den nest mest målfarlige spilleren på kloden etter en viss Jærbu. Problemet for Lewandowski er at Polen ofte gjør det svakt i mesterskap. Kan score skremmende mange mål mot Saudi Arabia, men med Mexico og Argentina i gruppa kan det fort bare bli med de 3 kampene på den polske målmaskinen, og det holder ikke selv for han.

  Cristiano Ronaldo

  Gamlefar selv må vel nevnes? Står nå med over 700 klubbmål i karrieren, og ingen mannlig spiller har satt flere landslagsscoringer enn den portugisiske superstjernens 117. Får Portugal et godt VM vil Ronaldo score, derom ingen tvil. 

  Men har havnet i en svært jevn gruppe, med Sør-Korea, Uruguay og Ghana. Ingen enkle motstandere. At han knapt spiller for klubblaget for tiden kan enten sees som et tegn på at karrieren er på hell, eller at han vil stille i VM topptent og full av energi. 

  Hvem blir kåret til beste spiller i fotball-VM i Qatar?

  Denne er utrolig vrien å si noe om på forhånd. Prisen går nesten alltid til en spiller som opptrer i finalen. Oftest til stjerna på vinnerlaget, men også en hel del sølvvinnere har fått utmerkelsen. Det skjedde blant annet i forrige VM da Luka Modric mottok gullballen som VMs beste.

  Her er det bare å se på hvilket lag du tror vil vinne VM, og hvilken spiller som må levere for at så skal skje. For eksempel, Mbappe, Kane, Messi, Neymar, avhengig av hvilket lag du har størst trua på.

  Mest spennende kamper å tippe på i gruppespillet i VM 2022

  Hvem som vil møtes i de avgjørende rundene av mesterskapet vet vi selvsagt ikke ennå. Det vil først bli avgjort når gruppespillet er fullført og vi vet hvilke to lag fra hver gruppe som kommer til åttendedelsfinalene. Men allerede nå kan vi by på noen prognoser om de på papiret mest spennende kampene i gruppespillet.

  Wales – England

  Britisk lokalderby i den arabiske ørken. England er selvsagt enorm favoritt, men waliserne vil gi absolutt alt her. En skikkelig batalje blir det, men om det blir genuint spennende avhenger av om Gareth Bale klarer å skru klokka tilbake og levere på godt, gammelt skyhøyt nivå. Vi har våre tvil, og setter pengene våre på engelsk seier og minst et mål på Kane.

  Frankrike – Danmark

  Her møter det kanskje sterkeste mannskapet i VM, det kanskje mest samspilte laget i VM. Tennene løper i vann når vi ser frem til denne. Hvem vil vinne? Stjernegalleri eller lagspill?

  Danmark og Frankrike møttes nylig i Nations League. Da ble det dansk jubel hjemme som borte. Vi har trua på våre skandinaviske brødre igjen.

  Spania – Tyskland 

  To giganter barker sammen allerede i gruppespillet. Spania har mange unge, lovende spillere. Tyskland et stjernegalleri av rang. Spanjolene går inn i mesterskapet i god form, mens tyskerne har slitt. 

  Denne er vrien å spå. Siden begge to forventer å vinne de to øvrige gruppekampene (mot Japan og Costa Rica) kan det hende de er fornøyde med ett poeng her. Vi setter uavgjort på kupongen.

  Kroatia – Belgia 

  To av de klart beste lagene fra forrige VM møtes her til dyst. Mange syntes at dette burde vært finalen, faktisk, etter at belgierne tapte noe forsmedelig 1-0 i semifinalen. 

  Siden den gang har Kroatia fortsatt å overprestere, og vant sin Nations League-gruppe. Belgia har vært inne i en nedadgående kurve, preget av mange nøkkelspillere som er i ferd med å bli gamle samtidig. Men klaffer det for De Bruyne og co. kan møtet med Luka Modric og hans kamerater bli en forrykende forestilling. Vi tipper på utsøkt midtbanespill og knapp belgisk seier.

  Ghana – Uruguay

  Et revansjeoppgjør av de store. Lesere med god hukommelse husker kanskje da Uruguay og Ghana braket sammen i kvartfinalen i VM 2010. På overtid i andre ekstraomgang reddet Luis Suarez ballen på streken med en utstrakt hånd. Ghana bommet den påfølgende straffen, og ble deretter dunket ut i straffekonk. 

  Måten Suarez feiret den triumfen på huskes garantert utmerket godt i det vest-afrikanske landet den dag i dag. At han fremdeles spiller for Uruguay gjør jo bare hevnmotivet desto mer aktuelt. Her setter vi våre tippekroner på mange kort, svært mange kort.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.