Tippe på Melodi Grand Prix

Sist oppdatert:
Odds på Melodi Grand Prix

På denne siden

  Melodi Grand Prix er et av de mest populære høydepunktene på den norske underholdningskalenderen. Hvert år benker nordmenn i hopetall seg foran TV-skjermen for å finne ut hvem som skal få representere oss i årets Eurovision. Ja, du kan også være med å stemme på din favoritt. I tillegg kan det jo være morsomt å tippe på Melodi Grand Prix 2023. Dette kan virkelig gi seeropplevelsen et stort løft.

  Bettingsider med odds på Melodi GRand Prix

  • 500% oddsbonus
  • Express login
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  500 NOK
  + ComeOn!-butikk
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Melodi Grand Prix 2023 – info årets mesterskap

  Melodi Grand Prix er som kjent den norske versjonen av den europeiske konkurransen Eurovision. Her avgjøres hvilken artist som skal få reise til den store finalen med et håp om å krones til vinner av den svært så prestisjetunge europeiske finalen senere på våren. Årets Eurovision-finale skal for øvrig avholdes i Liverpool i England. Det skyldes at fjorårets vinnernasjon, Ukraina, av åpenbare årsaker ikke kan stå som vertsnasjon for øyeblikket.

  Melodi Grand Prix 2023 er 61. utgave av konkurransen som altså fremdeles forblir en favoritt blant TV-seerne, til tross for stor konkurranse fra øvrige sangkonkurranser. 

  Viktige datoer for årets Melodi Grand Prix

  Melodi Grand Prix 2023 består av fire forskjellige arrangementer. Først skal det avholdes 3 delfinaler, før den store finalen skal avgjøre hvem som blir den endelige vinneren. De 3 delfinalene arrangeres alle sammen i Oslo, mens finalen følger i Trondheim. Konkurransene avholdes på følgende datoer: 

  • Delfinale 1: 14. januar, Screen Studios i Nydalen, Oslo
  • Delfinale 2: 21. januar, Screen Studios i Nydalen, Oslo
  • Delfinale 3: 28 januar, Screen Studios i Nydalen, Oslo
  • Finale: 4. februar, Trondheim Spektrum i Trondheim

  I hver av delfinalene er det 7 deltakere, slik at det i alt er 21 artister som skal opptre som del av Melodi Grand Prix 2023. De 3 artistene som får flest stemmer i hver runde går videre til finalen, hvor altså 9 deltakere møtes til dyst. 

  I finalen teller ekspertjuryens stemmer og publikums stemmer 50% hver. Altså kan du ha stor innvirkning på hvem som skal synge for Norge i Liverpool senere i vår ved å stemme via mobilen. Det er det selvsagt lurt å gjøre hvis du skal tippe på Melodi Grand Prix 2023 – det er jo ikke ofte vi får anledning til å påvirke utfallet av et oddsobjekt direkte på denne måten. 

  Hvilke artister deltar i MGP 2023? 

  Det er 21 håpefulle artister som skal i aksjon i årets Melodi Grand Prix. Feltet består både av kjente navn og ubeskrevne blader. 

  Et interessant poeng er at det i år er mange gamle MGP-travere på deltakerlisten. Det inkluderer blant annet Kate Gulbrandsen som nok mange vil huske fra sin innsats i konkurransen i 1987. Da vant hun nemlig Melodi Grand Prix med låten «Mitt liv», og fikk opptre i Eurovision. Der endte det med en hederlig 9. plass. Gulbrandsen har i tillegg vært med i MGP i 1989, men da uteble suksessen. 

  Men det er nok ingen tvil om at den mest spennende forhenværende Grand Prix-vinneren som skal prøve lykken i 2023 er Ulrikke Brandstorp. Hun steg til værs i konkurransen så nylig som i 2020. Hun skulle dermed representere Norge i den påfølgende Eurovision-finalen. Den ble sørgelig nok avlyst grunnet korona-restriksjoner, og Brandstorp snytt for sin store dag. 

  Siden har hun holdt høy profil her i Norge, og vi kjenner henne blant annet fra seier i den populære serien Maskorama. Mange unner sikkert Brandstorp en ny sjanse til å delta i Eurovision, og hun vil nok sanke godt med stemmer fra publikum. Særlig hvis låten hennes, «Honestly», er like fengende som den hun gikk seirende ut med i 2020. 

  Også JOWST og Stig van Eijk, har vunnet Melodi Grand Prix tidligere (i henholdsvis 2017 og 1999), og har dermed Eurovision-erfaring. For JOWST ble det 10. plass, mens van Eijk havnet som nr. 14.

  Full deltakerliste

  Her har du en komplett liste over alle de som skal være med i Melodi Grand Prix. Merk at dette altså er samtlige 21 som skal opptre. Kun 9 av dem vil få være med i finalen. Det er godt mulig at du ikke vil finne odds på Melodi Grand Prix 2023 før delfinalene er unnagjort. Da vil med andre ord flesteparten av disse navnene ikke være med på oddslisten:

  • Akuvi
  • Alejandro Fuentes
  • Alessandra Mele
  • Atle Pettersen
  • Bjørn Olav Edvardsen
  • Byron Williams Jr. og JOWST
  • Eirik Næss
  • Eline Thorp
  • Ella
  • Elsie Bay
  • Jone
  • Kate Gulbrandsen
  • Maria Celin
  • Rasmus Thall
  • Sandra Lyng
  • Skrellex
  • Stig van Eijk
  • Swing’it
  • Tiril Beisland
  • Ulrikke Brandstorp
  • Umami Tsunami 

  Prognose og vinnerfavoritter

  Mange artister både herfra Norge og fra andre deltakernasjoner har fått opptre i Eurovision mer enn en gang. Derfor er det ingen overraskelse at flere av de store oddsfavorittene når vi ser på tipping på Melodi Grand Prix er kjente navn som har vært med på dette før. 

  Ulrikke Brandstorp er storfavoritt i MGP 2023

  Særlig skiller Ulrikke Brandstorp seg ut. Vi har allerede nevnt hennes skuffende opplevelse i 2020 da hun vant Melodi Grand Prix, men ikke fikk opptre i Eurovision som det året ble kansellert. Hun ventes dermed å få mange stemmer fra publikum ut av sympati og et ønske om å gi henne et realt plaster på såret. 

  I tillegg skal det sies at Brandstorp er en dyktig artist med god stemme og riktig utstråling for denne typen konkurranse. At hun har holdt en høy profil siden 2020 vil nok også hjelpe. Dette er uten tvil navnet som de fleste venter at skal stige til topps i 2023. 

  Andre kjente fjes

  Men vi skal ikke undervurdere JOWST. Han har fått med seg amerikanske Byron Williams Jr. som sanger på låten «Freaky for the Weekend». Dette er altså en skikkelig festsang av den typen som ofte slår godt an i Eurovision. Husk også at Norge har en tendens til å velge litt sære og morsomme artister av typen JOWST.

  Vi kan også fremheve Stig van Eijk. Mange år har gått siden han vant Melodi Grand Prix, i 1999, men med låta «Someday», forventer mange nok en sterk innsats. 

  Vi kan også nevne Elsie Bay og Maria Celin som blant de som kan gjøre det godt. Begge to er kjente navn som har fans rundt om i landet som kan være med å bidra til gode resultater.

  De færreste tror Kate Gulbrandsen skal gjenta bragden fra 1987, særlig all den tid hun skal ut i samme delfinale som to av de store kanonene: Ulrikke Brandstorp og JOWST. Det vil si at hun fort kan falle ved første hinder.

  TV-program og sendetider 

  Det er alltid NRK som står som vert når det er Melodi Grand Prix som står for døren. Også i 2023 er det statskanalen som er eneste plass å følge moroa direkte. Det kan du gjøre både på NRK1 og via NRKs diverse strømmeplattformer. I tillegg går også hele finalen i radio på NRK P1. Her har du det komplette sendeskjemaet: 

  • Delfinale 1: 14. januar, 19.50, NRK TV + NRK 1
  • Delfinale 2: 21. januar, 19.50, NRK TV + NRK 1
  • Delfinale 3: 28 januar, 19.50, NRK TV + NRK 1
  • Finale: 4. februar, 19.50, NRK TV + NRK 1 + NRK P1

  Når kan jeg tippe på Melodi Grand Prix 2023?

  Du kan tippe på Melodi Grand Prix så snart oddsselskapene legger dette objektet på menyen. Det skjer neppe før tett opp mot startskuddet.

  Merk nemlig at NRK ikke slipper de forskjellige deltakerlåtene før hver delfinale nærmer seg. Dermed vet vi ikke stort om hva slags musikk vi kan vente oss før i siste liten. Dette gjøres selvsagt for å bygge opp ekstra spenning i forkant av de diverse sendingene. 

  Vårt råd er å holde kruttet tørt til du har hørt i det minste den artisten du har tenkt å tippe på sitt bidrag før du plasserer ditt spill. Noe annet er jo i overkant vågalt. 

  Ellers skal det også sies at det kan være lurt å vente til finalen med å tippe på Melodi Grand Prix. Hele 4 av 7 artister ryker ut i hver delfinale, så hvis du finner odds som foreligger før finaledeltakerne er klare bør du nok trå varsomt.

  Unntaket er hvis du har tenkt å tippe på en stor favoritt, sånn som Ulrikke Brandstorp. Hun blir nok å finne i finalen nesten uansett, så her kan det faktisk lønne seg å tippe tidlig. Det skyldes at oddsen nok blir hakket høyere på samtlige deltakere når det er 21 deltakere, versus kun 9. 

  Når det er sagt er det ikke sikkert at noen bettingsider faktisk lar deg tippe på Melodi Grand Prix før deltakerlista i finalen foreligger.

  Oddsobjekter på Melodi Grand Prix 

  Som regel kan du kun tippe på ett objekt når det gjelder Melodi Grand Prix, og det er hvem som vinner til slutt. Det foreligger sjeldent odds på delfinalene, så det er kun på selve finalen at du finner odds. 

  Det kan også være mulig å tippe på en del øvrige oddsobjekter, men dette varierer i stor grad fra bettingselskap til bettingselskap. Et eksempel er å tippe på hvorvidt en navngitt deltaker går seirende ut eller ei. Dette vil som regel kun foreligge i tilfeller hvor en kandidat anses som en soleklar favoritt.

  Når på året er MGP-sesongen? 

  Melodi Grand Prix avholdes som regel meget tidlig på året, gjerne i månedsskiftet januar-februar. I nyere tid består konkurransen av flere delfialer, foruten selve finalen, slik at arrangementet gjerne stykkes opp over flere påfølgende helger. 

  Poenget med MGP jo er å velge en kandidat som skal opptre i den store Eurovision-finalen som står i mai. Dermed er det jo alltid slik at Grand Prix står en god stund før da.

  Hvordan tippe på Melodi Grand Prix 

  Det er svært enkelt å tippe på Melodi Grand Prix. For å komme i gang må du aller først ha en aktiv konto hos et bettingselskap på nett. Dette er et krav for alle typer online oddsspilling. 

  Når du har logget deg inn hos ditt bettingselskap følger du denne oppskriften for å tippe på MGP: 

  1. Finn Melodi Grand Prix på menyen (som regel på en undermeny av typen «TV», «Underholdning», e.l.)
  2. Klikk på oddsobjektet du har lyst til å tippe på for å legge det til kupongen
  3. Fastsett ønsket innsats
  4. Klikk for å fullføre spillet

  Her er det verdt å påpeke at odds på Melodi Grand Prix sjeldent foreligger lang tid i forkant, altså er det kun mulig å tippe på MGP i en relativt kort periode. Husk også at det er snakk om en norsk TV-sending med begrenset internasjonal appell her. Dermed vil du ikke nødvendigvis finne dette objektet hos alle store bookmakere på nettet.

  Informasjon om Melodi Grand Prix 

  Melodi Grand Prix, ofte forkortet til MGP, er den norske sangkonkurransen som hvert år avgjør hvem som skal representere kongeriket i den store Eurovision-finalen. Grand Prix arrangeres av NRK, og har vært et populært innslag innen norsk underholdning helt siden 1960. 

  En lang rekke berømte artister har deltatt i konkurransen opp gjennom årenes løp. Navn som Jahn Teigen, Hanne Krogh og Jørn Hoel har blant annet vært med å sette sitt preg på MGP. 

  Disse MGP-vinnerne har vunnet Eurovision

  Norge hadde lenge et dårlig rykte på seg i Eurovision-sammenheng, og vinnerne av Melodi Grand Prix hadde en tendens til å floppe stygt i den store, internasjonale finalen. Ja, vi er faktisk det landet som flest ganger har måtte stikke halen mellom beina, og reise hjem med skammelige 0 poeng.

  Men siden duoen Bobbysocks ble vår første Eurovision-mester i 1985 har to norske artister prestert å gjenta bragden. I 1995 vant Secret Garden med låten «Nocturne», mens Alexander Rybak ble mester i 2009 med «Fairytale».  

  Siste 5 års vinnere av MGP

  I løpet av de siste årene har flere kjente artister gått av med seieren av Melodi Grand Prix. Her har du en oversikt over de siste 5 års mestere:

  • 2022: Subwolfer
  • 2021: TIX
  • 2020: Ulrikke Brandstorp
  • 2019: KEiiNO
  • 2018: Alexander Rybak