Odds på ishockey VM 2021

Posted on

Odds på ishockey VM 2021

Ishockey VM har blitt et årlig høydepunkt for ishockey-entusiaster verden over. Etter ett års fravær, er fansen sultne på spennende odds og kamper når mesterskapet går av stabelen 21.mai i Riga, den latviske hovedstaden. Og som med all annen sport finnes det naturligvis odds på ishockey VM 2021 også.

Vi har tatt en nærmere titt på årets mesterskap i ishockey, og gir deg informasjonen du trenger om favoritter, prognoser og viktige datoer.

Du kan tippe på ishockey VM 2021 her:

logo
 • To ulike velkomstbonuser
 • Streaming av populære sporter
 • Godkjent av John Carew
Oddsbonus 5000 NOK + poengbutikk
logo
 • Stort fokus på norske ligaer
 • Prisvinnende spillselskap
 • Kontinuerlige kampanjer
Oddsbonus 1000 NOK + kombiforsikring
logo
 • Topp brukervennlighet
 • Alle de mest populære sportene
 • God velkomstbonus
Oddsbonus 2100 NOK + reloadbonus
logo
 • Fokus på Norge
 • Mange oddsobjekter
 • Jevnlige kampanjer
Oddsbonus 1000 NOK
logo
 • Fokus på nordiske sporter
 • Spill på lavere divisjoner
 • Populær blant norske spillere
Oddsbonus 1000 NOK + oddsbygger

Odds på ishockey VM 2021

Allerede i 1930 ble det første verdensmesterskapet i ishockey for menn arrangert. Siden den gang har interessen vokst over hele verden. I år utspiller mesterskapet seg i Riga mellom 21.mai og 6.juni. Kampene finner sted i to arenaer, Olympic Sports Center og Arena Riga. Disse ligger kun et steinkast fra hverandre.

I år er det 16 landslag som stiller i mesterskapet, noe som gir oss hele 64 kamper å følger med på. Det internasjonale ishockeyforbundet stiller strenge krav til spillerne, og her må alle være statsborger for å kunne representere et land.

Turneringen, eller verdensmesterskapet, arrangeres som regel hvert år. I 2020 ble derimot arrangementet avlyst, som følge av pandemien. Derfor er det ekstra mange som er spent på årets VM.

Lagene er fordelt i to grupper, gruppe A og gruppe B. Norge befinner seg i gruppe B, og du kan følge med på kampene gjennom Viaplay, SVT 1 eller Viasat 4. Sistnevnte sender kun et utvalg av kamper. Norge spiller i Arena Riga, og starter mesterskapet med en åpningskamp mot Tyskland den 22.mai.

Oddsobjekter på ishockey VM 2021

Det er mange oddsobjekter å tippe på under ishockey VM 2021. Her kan du tippe på alt fra ligavinner, kombinert og på forskjellige resultater. Vi ser nærmere på de forskjellige oddsobjektene som er tilgjengelig i år – her er det mange muligheter.

Ligavinner

Ligavinner er et av de mest vanlige oddsobjektene under ishockey VM. Her tipper du på hvilken nasjon du tror kommer til å vinne mesterskapet. Det lønner seg å ta en titt på oddsprognosene før du tipper, og husk at disse vil forandre seg etter hvert.

Når ishockey VM utvikler seg og vi får se flere kamper og resultater, vil prognosene endre seg. Det er ikke uvanlig at noen nasjoner skuffer, mens andre overrasker. Selv om det er umulig å vite hvem som stikker av med gullet, vil det alltid være forhåndsfavoritter.

Tapende lag

Akkurat som at du kan tippe på det vinnende laget, kan du også tippe på taperne. I år har både Storbritannia og Italia høye vinnerodds, hvilket kan gjøre de til gode kandidater om du ønsker å tippe på tapende lag.

Toppscorer

Du trenger ikke kun å tippe på lag og nasjoner, du kan også se nærmere på individuelle spillere. Toppscorer handler rett og slett om hvem du tror blir toppscoreren under årets mesterskap. Hvem vil score mest og sende pucken i mål?

Her lønner det seg å sette seg godt inn i de forskjellige lagene og spillerne. Toppscorer ikke nødvendigvis det mest vanlige oddsobjektet, men det har økt i popularitet de siste årene.

Kombinert odds

Kombinert odds blir ofte kalt «langspill», og er et særdeles spennende og populært oddsobjekt. Her kan du tippe på flere resultater og utfall, fra samme kupong. For eksempel kan du tippe at Norge tar gull, Finland til sølv og Sverige tar bronse, på en kupong.

For å vinne kombinert odds, må du tippe korrekt på alle utfallene. Derfor er oddsen svært høy, noe som øker spenningsmomentet.

Live betting

Live betting er et populært alternativ og skiller seg fra ordinære odds. Med ordinære odds, eller pre-match odds, vil du tippe utfallet før mesterskapet eller kampene starter. Live betting går ut på at du tipper med live odds, altså mens kampene finner sted.

Ettersom mye kan endre seg under kampene, er live betting et svært spennende og populært valg. Her vil du se at oddsen både kan gå opp og ned, i sanntid mens du følger med på mesterskapet.

Det er altså mange muligheter for de som vil prøve seg på tipping. Blant fanskaren til ishockey VM, finner vi både iherdige bettere og ishockey entusiaster. Det vil lønne seg å ta en titt på tidligere vinnere, lagene, spillere og prognoser før du tipper for første gang. Da vil du få en bedre idé om hvordan kampene utspiller seg, selv om det er umulig å forutsi utfallet.

Prognose og vinnerfavoritter

Ishockey er et langsiktig spill og ingenting er avgjort før 6.juni. Det er mye som kan skje og prognosene endres etter hvert som kampene utspiller seg. Canada skiller seg vanligvis ut som den største favoritten. Men nasjonen har ikke vært like sterk de siste årene.

Sammenligner vi Canada med Sverige, har sistnevnte stukket av med flere gullmedaljer enn Canada siste årene. Derimot er Canada en nasjon som alltid stiller med et sterkt lag, grunnet den store interessen for sporten i landet.  Siden 2010-tallet har Canada vunnet mesterskapet to ganger, og Sverige tre ganger.

Forhåndsfavorittene for ishockey VM 2021, er Canada, Russland, Sverige, Finland og USA, i den rekkefølgen. Finlands står fortsatt som regjerende verdensmestere, etter at VM ble avlyst i 2020 grunnet pandemien. Sverige er også blant favorittene, mye grunnet de mange NHL-spillerne som klare å opprettholde et høyt nivå på banen.

Viktige datoer for ishockey VM 2021

Hvis du har planer om å følge med på ishockey VM i 2021, er det noen viktige datoer du bør få med deg. Selve mesterskapet starter 21.mai og varer til 6.juni. På åpningsdagen vil vi blant annet se spennende møter mellom Tyskland og Italia, samt Canada og Latvia.

Kvartfinalene tar sted torsdag 3.juni. Da vil du se kampene i Latvia Arena 15:15 og 19:15, og i Olympic Sport Centre 15:15 og 19:15. Deretter er det to semifinaler på lørdag 5.juni, klokken 13:15 og 17:15 i Latvia Arena. Den store finalen skjer på søndag 6.juni i Latvia Arena klokken 19:15, og bronsekampen tidligere på dagen 14:15.

Norge spiller flere kamper, da alle landene skal møte hverandre under mesterskapet. Den første kampen skjer 22.mai. Vi gir deg en liste over de viktigste datoene for det norske landslaget.

 • 22. mai: Norge – Tyskland 11:15
 • 23. mai: Norge – Italia 11:15
 • 25. mai: Finland – Norge 19:15
 • 26. mai: Canada – Norge 19:15
 • 28. mai: Latvia – Norge 19:15
 • 29. mai: Norge – USA 15:15
 • 31. mai: Norge – Kasakhstan 19:15

Tidligere vinnere

Dersom du aldri har tippet odds på ishockey VM før, kan det være lurt å ta en titt på de tidligere vinnerne. Siden ishockey VM gikk av stabelen for første gang, er det noen land som har skilt seg positiv ut.

Canada er det landet som har stukket av med flest seiere, men det er også andre nasjoner som har prestert godt. Finland og Sverige har stått som vinnere av de siste tre mesterskapene i 2017, 2018 og 2019.

 • Finland Gull i 2019
 • Sverige gull i 2018
 • Sverige gull i 2017