Odds på finalen i Champions League 2023

Sist oppdatert:
Odds på Champions League finale 2023

På denne siden

  Nå teller vi ned til årets store høydepunkt i europeisk klubbfotball, selveste Champions League-finalen. I år skal en norsk spiller som kjent i aksjon, og forventningene er høye. For ekstra underholdning velger mange tippere å hygge seg med odds på finalen i Champions League 2023. Finn ut alt du trenger å vite om finaleoppgjøret mellom Manchester City og Inter Milan i denne artikkelen.

  Beste norske bettingsider hvor du kan tippe på Champions League-finalen 2023

  • 3 + 1 freebet
  • 10% ubegrenset cashback
  • Raske uttak
  500 EUR CASHBACK
  umiddelbart på EURO24
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Cashback
  • Free bet
  ODDSBONUS
  100% comboboost + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  5000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Norske nettsider
  Oddsbonus
  300 NOK
  + ukentlig gratisspill
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Champions League-finalen 2023 – info om årets finale

  I år skal det holdes finale i Champions League for 68. gang (inkludert de årene da turneringen gikk under navnet Serievinnercupen). Motstanderlagene er Manchester City og Inter Milan. 

  Her i Norge er det mange som har troa på at vi skal få en ny norsk Champions League-vinner, og forhåpentligvis målscorer, i finalen. Etter en sensasjonell debutsesong i lyseblått, gleder nok mange norske fans seg til å se Erling Haaland Braute seg til nye høyder mot Inter. La oss nå ta en litt nærmere titt på den forestående matchen. 

  Dato, klokkeslett, lokasjon for årets Champions League-finale

  Champions League-finalen 2023 skal spilles lørdag den 10. juni. Avsparket går klokken 21:00, norsk tid. Kamparena er mektige Atatürk Olimpiyat Stadyumu, eller Atatürk Olympiastadion, i Istanbul.

  Champions League-finalen 2023 kort oppsummert:

  • Dato: Lørdag, 10. juni 2023
  • Avspark: 21:00 norsk tid
  • Arena: Atatürk Olimpiyat Stadyumu, Istanbul
  • Lag som møtes i finalen: Manchester City vs. Inter Milan 
  • TV & streaming: Kampen sendes på TV2 og TV2 Sumo

  Arenaen har en kapasitet for finalen på 72 000 sitteplasser, og de to finalemotstandernes supportere har blitt tilgodesett med 20 000 billetter hver. Her burde det være grunnlag for topp stemning på tribunen.

  Mange norske fans kjenner vel igjen Atatürk Olympiastadion fra finalen i 2005. Også da møtte et lag fra nordvest England med en nordmann på laget motstander fra Milano. Resultatet ble høydramatisk straffekonkseier til Liverpool og John Arne Riise over AC Milan. Så gjenstår det å se om historien vil gjenta seg på lørdag.  

  Finalen i Champions League på TV 

  Champions League-finalen 2023 vises på TV2. Det vil si at nordmenn flest kan se kampen hjemme på TV-skjermen. Sikkert populært med tanke på at vår alles kjære superstjerne, Erling Braut Haaland, jo skal i aksjon. 

  Du kan også strømme kampen via TV2 Sumo. Altså er det fritt frem for å følge moroa uansett hvor du befinner deg, bare du har mobilen med deg og grei mobildekning. 

  Manchester City vs. Inter Milan 

  Når et lag som har spilt i Champions League finalen 5 ganger, og har endt som mestere intet mindre enn 3 ganger, møter en finalemotstander som kun har en finaleplass og 0 triumfer å vise til, forventer man vel at førstnevnte er favoritt. Det gjelder ikke i år. 

  Inter Milans gylne meritter ligger en stund tilbake i tid. Manchester City er derimot ansett av de fleste som verdens beste klubblag per dags dato. De har vår tids nok aller beste trener på benken i form av Pep Guardiola, og et stjernegalleri som foruten en viss Jærbu også består av navn som De Bruyne, Grealish, Gundogan og så videre. 

  Inter Milan har også noen imponerende navn i spillerstallen, herunder verdensmester, Lautaro Martinez og den evigunge forhenværende City-spissen Edin Dzeko. Men det er ingen tvil om at de fleste tror på City her. 

  Særlig all den tid det oljesjeik-finansierte laget utspilte ingen ringere enn Real Madrid i semifinalene. Også aristokraten Bayern München fikk juling i kvartfinalen, etter at stakkars RB Leipzig ble ydmyket med 8-1 sammenlagt i åttendelsfinalen. 

  Inter Milan på sin side nådde finalen etter å ha vunnet derbyet mot AC Milan i semien. Før den tid ble det knappe seiere mot to portugisiske lag. Porto i åttendedelsfinalen og Benfica i kvartfinalen. Det er ingen tvil om hvem som har imponert mest så langt i turneringen.

  Prognose og vinnerfavoritt 

  La oss nå se litt på hva vi og oddsselskapene forventer i forkant av finalen. Vi tar for oss både hvilket lag som vinner, og noen spesifikke momenter om vår norske superstjerne som skal i aksjon: Erling Braut Haaland.

  City er storfavoritt

  Det er ingen tvil om at oddssetterne anser Manchester City som favoritt til å gå av med seieren i Istanbul når finalen i Champions League 2023 går av stabelen på lørdag. Hos de store selskapene, som Unibet og iBet, er odds på lyseblå seier etter 90 minutter helt nede i under 1,50. På at Inter Milan skal vinne er oddsen derimot oppe i 8,00. Dette er sensasjonelt stor differanse for en Champions League-finale. 

  Men det er vanskelig å forestille seg noe annet enn City-seier her. Laget har avsluttet sesongen i stor stil. De kapret Premier League-trofeet for 3. gang på rad uten videre drama, og varmet opp til denne finalen med å ganske enkelt slå naborival United i FA Cupfinalen. 

  Sjanser produseres på bestilling, Haaland dundrer inn mål, og forsvaret er pottetett. Førsteelleveren er glitrende, mens benken om så er like sterk. Pep Guardiola har allerede to Champions League-seiere på merittlista. Her er det vanskelig å forestille seg noe annet enn City-triumf.

  Tidligere sesonger har City rotet det til. De tapte blant annet finalen i 2021. Da skyldte mange på at Guardiola ble for utspekulert, at han gjorde for mange taktiske grep for å sikre seier, og endte opp med å overkomplisere ting. Sånt kan man ikke bruke mot han og laget i dag. Måten de dumpet ut Bayern München og Real Madrid på i tidligere runder viser tydelig at denne City-årgangen ikke spenner ben på seg selv i Champions League.

  Har Inter håp?

  Når du starter en finale med 8,00 i odds, så er det en klar indikasjon på voldsom underdog-status. Men har Inter i det hele tatt sjanse her? 

  På mange måter er det vanskelig å se for seg. Laget hadde en Serie A-sesong på det jevne, og havnet på 3. plass – hele 18 poeng bak Scudetto-vinneren, Napoli. 

  Håpet ligger vel i rutinen. De har mange ringrever i stallen, blant annet drevne karer som Brozovic, Lukaku og Skriniar, foruten forannevnte Dzeko. Çalhanoğlu er også en kreativ kraft som kan skape noe utav ingenting, mens spissen Martinez er pur klasse.

  Men når altså Real Madrid med Champions League-eksperter som Kroos og Modric ikke strakk til, er det vanskelig å forestille seg at Inters rutine skal bli utslagsgivende. Det beste de kan håpe på er nok å krige og kjempe og bruke det de har av knep og triks for å tvinge seg til uavgjort og ekstraomganger. Men at den slags skal holde mot angrepsrekka til City er det bortimot umulig å tro på.

  På uavgjort etter 90 minutter får du i skrivende stund om lag 5,00 i odds hos de store selskapene. Har du av en eller annen grunn trua på at Inter ikke skal la seg slå, kan det kanskje friste å sette noen kroner på at City ikke skal vinne etter 90 minutter. Altså enten Inter-seier eller uavgjort. Da får du cirka 2,50 i odds. Den er ikke like feit som 8 på seier eller 5 på uavgjort, men til gjengjeld blir risikoen langt lavere.  

  Hvor mange mål scorer Haaland?

  Rundt om i de tusen hjem er det vel ingen tvil om at forventningene er store til at dette skal bli den store Braut-finalen. Mange vil vel legge inn en kupong hvor det satses på at vår superspiss fra Jæren skal hamre inn både to, og tre og fire mål i Istanbul og en gang for alle vise hvem som er den beste måljegeren på planeten. 

  Litt malurt i begeret foreligger, dog. Haalands scoringsform har dabbet noe av mot slutten av sesongen. Han synes ikke fullt like sylskarp nå som for noen måneder siden. Når det er sagt, tviler vi ikke et sekund på at han vil være i maks Braut-modus i Istanbul. Vi tør i hvert fall ikke sette et øre på noe annet enn at det blir mål på Haaland.

  Oddsobjekter på Champions League-finalen 

  Du kan selvsagt tippe på kamputfall etter 90 minutter i Champions League-finalen. Altså om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Du kan også tippe på hvilket av lagene som vinner trofeet, altså etter enten 90 minutter, ekstraomganger eller straffespark. Da får du lavere odds, men til gjengjeld mindre risiko.

  Antall øvrige oddsobjekter hos bettingselskapene er enormt, med flere hundre alternativer. For oss norske tippere er det vel særlig objekter som gjelder for vår mann, Erling Haaland, som er de mest interessante. 

  Du kan tippe på hvorvidt han scorer et mål eller ikke i løpet av 90 minutter. I tillegg kan du tippe på hvor mange mål han scorer. Om han får målgivende, pådrar seg gult eller rødt kort. Mulighetene er mange, og husk at du kan tippe live også mens du ser finalen i Champions League 2023. 

  Hvordan tippe på finalen i Champions League 2023

  Det er svært enkelt å tippe på Champions League-finalen i 2023. Denne eventen er å finne hos alle bettingselskaper på nettet, og dekningen er svært god overalt. Dermed er det en smal sak å finne en egnet plass å tippe.

  For å plassere dine spill, følger du denne enkle fremgangsmåten. Merk at den kan benyttes både på mobilen og på PC:

  1. Logg inn hos ditt bettingselskap (eventuelt registrer konto om du ikke allerede har gjort det)
  2. Åpne Champions League-menyen
  3. Klikk på finalekampen
  4. Velg spillet du ønsker å satse på blant tilgjengelige oddsobjekter
  5. Fastsett ønsket innsats
  6. Klikk gjennomfør spill, e.l.
  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.