Tippe på Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi

Sist oppdatert:
Tippe på Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi

På denne siden

  Endelig nærmer vi oss det store oppgjøret mellom sjakkspillerne Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi. Den norske og russiske sjakkspilleren skal møtes i sjakk-VM (World Chess Championship 2021), og sjakk-fans verden over venter spent på utfallet. Visste du at du også kan tippe på Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi?

  Forventningene er store, og oddsene er høye. Vi skal gå gjennom alt du trenger å vite før det etterlengtet møtet, og gir deg naturligvis informasjon om odds på Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi. Her finner du viktige detaljer om kamp, sted, tid og forventinger.

  Beste odds på Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi finner du her:

  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Magnus Carlsen vs. Ian Nepomniachtchi – info om kampen

  Den norske sjakkspilleren Magnus Carlsen og russiske Ian Nepomniachtchi skal snart møtes igjen etter en ventetid på hele tre år. COVID-19 har satt en stopper for mye den siste tiden, og sjakk-VM var et arrangementene som måtte utsettes grunnet pandemien. Dette har ført til enda høyere forventninger i sjakkmiljøet.

  26. november kommer sjakk-entusiaster verden over til å følge med på «Game 1» av oppgjøret. Spenningen skal utfolde seg i Dubai og dette blir nok et møte mellom to sjakkmestere som har konkurrert med hverandre siden 2002. 

  Nå skal både Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi kjempe om tittelen som verdensmester og dette møtet blir ekstra spennende. Kandidatturneringen måtte nemlig bli utsatt da vi var halvveis, grunnet økt smitte og pandemi. 

  Først ble det nye datoen satt til 1. november 2020, men turneringen ble utsatt nok en gang da pandemien ikke hadde roet seg. Kandidatturneringen ble derfor ikke ferdigspilt før april 2021. Nå, syv måneder senere, er verden spent på det endelige utfallet.

  Generell info 

  Allerede i januar 2021 fikk verden vite tid og sted for sjakk-VM. Det ble da offentliggjort at turneringen skulle gå fra 24. november til 16. desember. Verdensmesterskapet foregår i forbindelse med verdensutstillingen Expo 2020. Møtet mellom Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi foregår som nevnt 26. november.

  Naturligvis er det ikke alle som har anledning til å reise langveisfra for å se kampen fysisk. Heldigvis trenger ikke nordmenn å reise helt til Dubai for den spennende matchen. Du kan følge med på hele turneringen på NRK. «Match 1» finner sted 16:30 lokal tid, men på NRK kan du se kampen 13:30 norsk tid.

  Selve åpningsseremonien begynner allerede på onsdag 24. november, men spillerne skal først ta del i en «Mediedag» før kampen starter. Hvis du vil vite mer om tankene til Magnus Carlsen og Ian Nepomniachtchi rundt kampen, bør du derfor følge med på TV 25. november.

  Kamp 1, 2 og 3 utspiller seg 26 til 28. november – det er lagt opp til én kamp per dag. Deretter før utøverne en pause før fjerde kamp finner sted 30. november og femte kamp 1. desember. Kamp 6, 7 og 8 er fra 3 til 5. desember. Kamp 9, 10 og 11 er fra 7 til 10. desember, men utøverne får en pause 9. desember.

  Spenning tar seg opp mot midten av desember, med kamp 12, 11. desember, kamp 13, 12. desember og kamp 14, 14. desember. 15 og 16. desember blir avlastnings-seremoni og en potensiell tiebreak.

  Oddsobjekter på oppgjøret 

  Det er ikke like mange oddsobjekter på sjakk som i andre sporter, men det finnes likevel en god del utfall å tippe på. Det er ikke lenge siden sjakk ble en del av odds-tilbudet i Norge og utland, men du kan tippe både før, etter og under spillet. 

  Det er mulig tippe odds på enkelte partier, live odds og selvfølgelig på turneringen i sin helhet. Oddsobjekter finner du på alle de største bookmakerne på nett – både norske og utenlandske.

  Før spillet

  Har du allerede en formening om hvordan et parti kommer til å utspille seg? Da kan du tippe odds før turneringen og spillet starter. De som har kunnskap om sjakk og utøverne, kan vinne stort på denne typen oddsobjekt.

  Tror du det blir uavgjort? Eller kanskje du er overbevist om at Magnus Carlsen vinner? God intuisjon, kunnskap og flaks kan gi store gevinster. Magnus Carlsen skal tross alt forsvare sin VM-tittel, og derfor er det gode odds på begge utøverne.

  Under spillet

  Hvis du skal følge med på kampen direkte, er det også mulig å tippe på live odds. Om du tidligere har sett sjakkturneringer på NRK, kjenner du nok til pilen som gir indikasjoner hvordan spillerne ligger an. 

  Denne pilen viser analyser og gir en god pekepinn på hvilken utøver som styrer partiet – dette kan forandre oddsen raskt. Mens spillet arter seg på skjermen, kan du altså legge inn nye spill.

  Turneringen

  Har du en magefølelse på hvem som vinner turneringen? Dette er et populært og spennende oddsobjekt i sjakk. Kampene ender svært sjeldent i remis, hvilket betyr at de aller beste gevinstene ligger på vinneren av turneringen. Om du ønsker å vinne stort, er det altså dette oddsobjektet du skal satse på.

  Prognose og forventinger 

  I skrivende stund er det vanskelig å forutsi hvem som stikker av med seieren. Det er ingen tvil om at Magnus Carlsen er vinnerfavoritt – han skal tross alt kjempe for å bevare sin tittel som verdensmester. 

  Men Ian Nepomniachtchi er en av Magnus Carlsen sine største rivaler, og en utøver som har gjort det stort i flere sesonger, kamper og turneringer. Mye tyder på at han vil kjempe alt han har for å ta verdenstittelen fra den norske sjakkspilleren.

  Kort om utøverne

  Magnus Carlsen

  Magnus Carlsen er en norsk sjakkmester som har vunnet verdensmester i sjakk i 2013, 2014, 2016 og 2018. Carlsen har også den høyeste FIDE-ratingen vi noen gang har sett, og han oppnådde tittelen «stormester» som 13-åring.

  • Alder: 30 år
  • Nasjonalitet: Norge
  • FIDE rating: 2855
  • FIDE rank: 1
  • Meritter: Stormester (2004), Yngste verdensmester i lynsjakk (2009), Tidenes høyeste FIDE rating (2010), Verdensmester i sjakk (2013, 2014, 2015 og 2018)

  Ian Nepomniachtchi

  Ian Nepomniachtchi er en russisk sjakkspiller som tidligere har blitt kåret til russisk mester og «stormester». Ian Nepomniachtchi kommer fra Brjansk i Russland, og er en av Carlsen sine største rivaler.

  Ian Nepomniachtchi er også kjent som Jan Aleksandrovitsj Nepomniachtchi, og spilte for første gang mot Magnus Carlsen i 2002. 

  • Alder: 31 år
  • Nasjonalitet: Russland
  • FIDE rating: 2782
  • FIDE rank: 5
  • Meritter: Russisk mester (2010), Stormester
  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.