Tippe på Golden Glove i fotball-VM i Qatar 2022

Sist oppdatert:
Tippe på Golden Glove i fotball-VM i Qatar 2022

På denne siden

  Det skal spilles VM i fotball denne vinteren. Foruten forrykende mye fotballmoro på TV, betyr det også noen særs velfylte oddsmenyer hos bettingsider på nettet. Det gir oss blant annet sjansen til å finne odds på Golden Glove i fotball-VM 2022.

  Golden Glove er prisen som hvert VM deles ut til mesterskapets beste keeper. Hvis du har en favoritt blant sisteskansene som skal vokte buret i Qatar, så er det altså mulig å tippe på at han skal gå seirende ut.

  I denne artikkelen gir vi deg all den infoen du behøver for å tippe på Golden Glove i VM 2022. Det inkluderer praktiske opplysninger, litt historie og våre egne tippetips. 

  Bettingsider med odds på Golden Glove i fotball-VM i Qatar 2022

  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med MiFinity
  • Hyppige kampanjer
  • Live betting
  Oddsbonus
  150 EUR
  + Free bet-fredager
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Fotball-VM Golden Glove odds feed 2022

  Odds på hvem som vinner Golden Glove i fotball-VM 2022

  Odds på vinneren av Golden Glove i Qatar-VM 2022, er tilgjengelig hos en hel del gode bettingselskaper på nettet. Når det er sagt er dette et nisjesegment, så du finner ikke dette objektet hos samtlige bookmakere. Du må derfor belage deg på å lete litt før du finner et selskap som lar deg tippe på hvem som blir kåret til beste keeper i fotball-VM.

  Deretter er det enkelt som bare det å spille på din kandidat. Dette er snakk om et vinneroddsspill, så alt som skal til er å føye navnet på keeperen du ønsker å tippe på til kupongen. Du kan ikke inkludere dette spillet i et system eller akkumulator. 

  Her har du en punktliste som viser deg akkurat hvordan du går frem for å tippe på Golden Glove-vinneren i VM 2022, steg for steg: 

  1. Finn en bookmaker med Golden Glove-odds på menyen
  2. Opprett konto og sett inn penger å tippe for
  3. Legg til navnet på han du tror vil vinne på kupongen
  4. Velg innsatsen du ønsker å spille med
  5. Klikk på «Gjennomfør spill», e.l.

  Golden Glove i VM i fotball 2022 – Våre favorittkandidater

  Å tippe på Golden Glove er på en måte det samme som å tippe på hvilket lag du tror kommer langt i VM. Det skyldes at måten vinneren velges på, favoriserer spillere som kommer langt. Siden 1998 har kun keepere som minst har nådd semifinalen (og dermed spilt maks antall kamper) blitt utnevnt til mesterskapets beste målvakt. 

  Dette er selvsagt noe oddssetterne har fått med seg, og favorittsjiktet domineres av sisteskansene til de store kanoene. La oss nå se litt nærmere på noen av de mest spennende kandidatene.   

  Alisson (Brasil)

  Liverpool brasilianske sisteskanse har ikke startet årets Premier League-sesong i sin typisk uslåelige stil. Allikevel er han favoritt til å vinne Golden Glove i fotball-VM. Det skyldes nok i stor grad at han representerer laget mange tror vil gå hen å vinne hele greia. 

  Alisson får en tøff start i gruppa, hvor blant annet Serbia og Sveits venter. Selv om brassene forventes å gå greit videre, er det ikke gitt at det blir rent bur mot sterk europeisk motstand. Når det er sagt er Alisson en glimrende keeper som spiller bak et svært rutinert og solid forsvar. 

  Det store spørsmålstegnet ved Alissons sjanse til å bli kårets til VMs beste keeper er faktisk om han i det hele tatt får spille. Bak seg i køen har han nemlig Manchester Citys teknisk briljante sisteskanse, Ederson, så det mangler ikke på keeper-kvalitet i Brasil.

  Manuel Neuer (Tyskland)

  Tysklands særs rutinerte keeper, Manuel Neuer, vant Golden Glove da tyskerne gikk til topps i VM 2014. Kan han gjøre det igjen åtte år senere? Oddssetterne anser det som alt annet enn umulig. 

  Neuer er kanskje ikke helt der han var for noen år siden, men han holder plassen på Bayern München og enn så lenge på landslaget. Går Tyskland langt i VM er det all mulig grunn til å tro at Neuer vil spille en avgjørende rolle. 

  I gruppespillet møter Tyskland både Spania og et farlig japansk mannskap. Her må Neuer være på tå hev fra første spark om det skal bli null hull i de innledende kampene. 

  Thibaut Courtois (Belgia)

  Belgias Thibaut Courtois er den andre spilleren på lista som reiser til VM med håp om å bli den første keeperen gjennom tidene som får smykke seg Golden Glove-tittelen to ganger. Real Madrids sisteskanse vant kåringen i 2018, og er meget god form for klubblaget. 

  Men om Courtois er i slag og sin beste alder, kan ikke det samme sies om resten av det belgiske mannskapet. Særlig midtforsvaret har slitt med å fornye seg. Det ventes at de to veteranene Vertonghen og Alderweireld kommer til å få godt med spilletid. Dette er ikke godt nytt for hverken Belgias drøm om å vinne VM, eller Courtois’ håp om å forsvare sin gylne hanske. 

  Belgia møter farlige Kroatia i gruppen, men det burde gå an å holde nullen mot Canada og Marokko.

  Emiliano Martinez (Argentina)

  Emiliano Martinez synes å ha løst det som har vært en aldri så liten problemposisjon for Argentina i de siste verdensmesterskapene. Mens resten av laget ofte har vært besatt av stort sett utelukkende stjernespillere, med selveste Lionel Messi som juvelen i kronen, har keeper-kvaliteten vært så som så. Den tiden er nå forbi. 

  Martinez er en såkalt sent blomstrende keeper. Karrieren skjøt først fart på ordentlig da han 28 år gammel meldte overgang fra innbytterbenken til Arsenal til fast plass på Aston Villa. Siden har det gått slag i slag. Han er nå veletablert  i Premier League, og ble kåret til mesterskapet beste keeper da Argentina vant Copa America i fjor. 

  Har du trua på at Messi skal vinne VM på sitt siste forsøk, kan du like gjerne sette noen kroner på at Martinez vinner Golden Glove. Han vil nok måtte holde buret stengt om det skal bli suksess på de lyseblå- og hvitstripede. Møter Polen med Robert Lewandowski i gruppen, men har ellers overkommelig motstand.

  Hugo Lloris (Frankrike)

  Lloris er fransk landslagskaptein og regjerende verdensmester, så det sier seg nesten selv at han er på denne listen over oddsfavoritter til å vinne Golden Glove. Allikevel har vi vår tvil om hans vinnersjanser. 

  Frankrike reiser til VM med et av de klart sterkeste mannskapene. Spiller for spiller er det kun Brasil som kan måle seg og knapt nok det. Men laget spiller ikke godt. De fikk det ikke til å funke i Nations League, og i Frankrike er man bekymret. 

  Sisteskansen er alt annet enn solid for tiden heller. Han har begått brølere på klubblaget, Spurs, og heller ikke vært overbevisende hver gang han har vært i aksjon for Frankrike. Selvsagt kan ting endre seg når det er alvor i VM, og 35 år gamle Lloris har i hvert fall rutine til å takle presset med sine nærmere 140 landskamper.  

  Kasper Schmeichel (Danmark)

  Danskenes solide målvakt, Kasper Schmeichel, er ikke en av de heteste oddsfavorittene til å vinne Golden Glove, men vi tar han med i dette sammendraget likevel. Logikken er den at Danmark har vært så gode over de siste to årene, at vi ikke ser noen grunn til at de ikke skal gå langt – veldig langt – i VM 2022. Skjer det, så vil Schmeichel spille en avgjørende rolle. 

  Her har vi jo et historisk perspektiv også. Kaspers berømte målmann-pappa, Peter Schmeichel, var Danmarks beste spiller da våre naboer i sør sensasjonelt vant fotball-EM i 1992. Hvorfor kan ikke noe lignende inntreffe 30 år senere? 

  Schmeichel Jr. har trappet litt ned ved å forlate Leicester City og hektisk Premier League-hverdag for Nice på den franske riviera. Men for landslaget holder han så absolutt koken. Vi tror Danmark når langt, og mener at den høye oddsen på Kasper Schmeichel frister.

  Jordan Pickford (England)

  Jordan Pickford anses nok ikke som et av de sterkeste punktene i Gareth Southgates landslagstropp. Han er kjent for å gjøre noen skikkelige brølere, og kan særlig være overivrig i feltarbeidet med tidvis katastrofale følger. 

  Men han spiller på et lag som slipper inn svært lite mål. England spiller forsiktig, og Pickford har dyktige defensive spillere foran seg – både i forsvar og på midtbanen. Laget skal ut mot tannløs motstand i gruppa. Det skal være svært godt mulig å holde lakenet hvitt og rent mot lag som USA, Iran og Wales. 

  Du får i dag ganske så høye odds på Pickford som Golden Glove-vinner. Helt klart noe å vurdere for de som liker å spille med litt risiko (akkurat som Pickford selv).

  Tidligere vinnere av Golden Glove i fotball-VM 

  FIFA begynte først å dele ut et trofe til VMs beste keeper i 1994. Utnevnelsen bar da navnet Lev Jasjin-trofeet til ære for den legendariske Sovjetrussiske keeperen som av mange anses som tidenes beste målmann. 

  Den første vinneren var belgiske Michel Preud’homme – til tross for at laget hans røyk ut allerede i åttendedelsfinalen. Siden har samtlige vinnere enten tatt gull, sølv eller bronse i VM. 

  I 2010 skiftet utnevnelsen navn til Golden Glove. På lista over tidligere vinnere finner vi en rekke skikkelige legender som Iker Casillas og Oliver Kahn. Sistnevnte er den eneste målmannen som både har vunnet Golden Glove, og blitt kåret til VMs beste spiller. Det skjedde i 2002 da Kahn var instrumental i å sikre Tyskland et overraskende VM-sølv. 

  Tidligere Golden Glove-vinnere 

  • 2018: Thibaut Courtois (Belgia)
  • 2014: Manuel Neuer (Tyskland)
  • 2010: Iker Casillas (Spania)
  • 2006: Gianluigi Buffon (Italia)
  • 2002: Oliver Kahn (Tyskland)
  • 1998: Fabien Barthez (Frankrike)
  • 1994: Michel Preud’homme (Belgia)
  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.