Tippe på overganger i fotball, januar 2023

Sist oppdatert:
Tippe på overganger i fotball, januar 2023

På denne siden

  Overgangsvinduet i januar kan by på skikkelige sjokk og mange spennende kjøp og salg i alle de store ligaene i Europa. I 2023 blir et ekstra moro siden vi nettopp har hatt fotball-VM, og kan gå ut fra at noen av mesterskapets profiler kan være på flyttefot – for store penger. Du finner odds på overganger 2023 hos bettingsider på nettet. På den måten følger du markedet med ekstra spenning.

  • 3 + 1 freebet
  • 10% ubegrenset cashback
  • Raske uttak
  Oddsbonus
  500 EUR
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Cashback
  • Free bet
  ODDSBONUS
  100% comboboost + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  5000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Virtuell sport
  • Hyppige kampanjer
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + reloadbonus
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • God oddsbonus
  • Norske nettsider
  Oddsbonus
  300 NOK
  + ukentlig gratisspill
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  • Odds på norsk idrett
  Oddsbonus
  1000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Slik kan du tippe på overganger

  Det er stadig mer populært å tippe på overganger innen fotballen også her til lands. Odds på overganger har før om årene gjerne vært forbeholdt de britiske bookmakerne, men også her i Norden er disse objektene i stadig større grad å finne på menyen.

  Å tippe på overganger er meget enkelt. Odds foreligger for enkeltspillere, og du tipper på hvor spilleren har kontrakt når overgangsvinduet stenger. For eksempel kan du sette noen skillinger på at Frenkie de Jong har blitt hentet av Manchester United før den tid. Da vinner du såfremt overgangen inntreffer i løpet av inneværende vindu.

  Merk at du hos enkelte selskaper kan tippe på at en spiller blir værende der han er. Altså at han slettes ikke flytter på seg i vinduet. Dette objektet gir deg som regel svært lave odds, men i januar kan det friste. De store spillerne, de som har høy nok profil til å havne på oddsmenyene, rører generelt sett sjeldent på seg i dette vinduet. 

  Det er ingen tvil om at de virkelig digre overgangene som regel er forbeholdt sommervinduet. Dermed kan tippere som liker å spille med lave odds finne mye som frister her.

  Det skal også sies at du kan finne sjansen til å tippe på at en spiller går til en bestemt liga. For eksempel at Jude Bellingham går til Premier League fra Bundesliga i dette vinduet. Også da blir oddsen drastisk mindre enn om du satser på en bestemt klubb. Til gjengjeld synker risikoen betraktelig.

  Overganger i januar 2023: Våre spådommer

  Det koker tradisjonen tro på ryktebørsen nå som overgangsvinduet står vidåpent rundt om i Europa. Klubbene ser seg om etter gode handler, spillere prøver å sikre seg en lukrativ ny kontrakt, og vi tippere prøver å gjette hvem som havner hvor. 

  Oddssetterne har gjort seg sine tanker, de også, og byr nå på odds på overganger i januar-vinduet, 2023. La oss nå se på noen av de spillerne de tror kan være på vei til en ny klubb i løpet av årets første vindu. Vi tar også med våre egne vurderinger og tippetips.  

  Cristiano Ronaldo

  Dette er en kar som i hvert fall er tilgjengelig på markedet. Ronaldo ble som kjent løst fra kontrakten med Manchester United før VM, og er på aktiv klubbjakt. Om han trodde VM skulle arte seg som utstillingsvindu, ble nok den godeste Cristiano stygt skuffet. 

  Portugals mangeårige landslagskaptein endte opp på benken, og ett straffemål var ikke nok til å overbevise folk flest om at karrieren ikke er på hell. Før VM var storlag som Bayern München og Chelsea blant oddsfavorittene til å hente Ronaldo. Nå har bildet endret seg. 

  De fleste er enige om at ingen ambisiøse Champions League-klubber vil vurdere 37-åringen – den vanvittige merittlista til tross. Mest sannsynlig er overgang til en klubb i Saudi Arabia, og oddsen på det utfallet er tilsvarende lav.

  Declan Rice

  Declan Rice har lenge vært ansett som en av de beste og mest komplette defensive midtbanespillerne i Premier League. Han har vært linket med en overgang fra West Ham i flere sesonger nå. Etter meget solide prestasjoner for England i VM er han nok på blokka til flere storklubber enn noensinne. 

  Rice har vært i Chelseas søkelys en rekke ganger, og de blåkledte fra Stamford Bridge forblir favoritter til å signere den høyvokste Rice. Andre kandidater er Manchester United, Real Madrid og Liverpool. 

  Samtlige lag kan ha god bruk for en slik spilletype. Det som spørs er om West Ham lar han gå midt i sesongen. Rice er på utgående kontrakt og vil bli solgt snart. Vi tviler på at det skjer nå i vinter. Våre penger er på en overgang til Chelsea etter sesongslutt. 

  Frenkie de Jong

  De som følger med på ryktebørsen vil garantert ha fått med seg såpeoperaen som hadde Frenkie de Jong, eierklubben Barcelona og Manchester United som hovedpersoner i forrige vindu. Dramaet utspilte seg i løpet av ukevis med forhandlinger som til slutt kokte ut i ingenting. 

  De Jong ble værende på Camp Nou til tross for at Barcelona ville bli kvitt ham, og United strakte seg svært langt – både hva gjelder overgangssum og lønn. Stiller ting seg annerledes nå? 

  Barcelona har slettes ikke fått skikk på økonomien, og er avhengige av å få solgt attraktive objekter som den elegante nederlandske midtbanespilleren. United, på sin side, fikk skikk på midtbaneleddet ved å hente Casemiro fra Real Madrid. 

  Selv hadde de Jong et sterkt VM, og vil nok kunne velge ny klubb på øverste hylle. Så sta viste han seg å være forrige sommer, at vi ikke ser for oss at Barca blir kvitt han i januar. Han går nok kommende sommer, men neppe til United som i tror har brent fingrene nok som det er.  

  Jude Bellingham

  Bellingham er nok det aller heteste overgangsobjektet på denne listen. Den 19-år gamle engelskmannen fulgte opp en enorm sesongstart i Bundesliga for Borussia Dortmund med kjempeinnsats for England i VM. 

  Så å si alle de største klubbene i Europa linkes til Bellingham, herunder Real Madrid og PSG. Oddssetterne har større tro på et en retur til hjemlandet, og Premier League. Her kan han nok velge og vrake. Vi tipper samtlige lag i serien gladelig skulle hatt han på laget. 

  Men ikke alle har råd, og ikke alle frister en spiller som nå synes å ha verden for sine føtter. Liverpool er favoritt, og uten tvil en klubb som trenger løftet en kjempesignering som dette ville gi. Anfield-klubben er nok også desperate nok etter en svak sesongstart til å strekke seg fryktelig langt økonomisk. 

  Skal en overgang inntreffe nå, tipper vi det vil si Liverpool for Bellingham. Vi anser det dog som mer sannsynlig at han spiller ut sesongen i Dortmund, som nok heller vil selge han til sommeren.

  Cody Gakpo

  Nederland er kjent for å produsere storspillere for eksport, og alt tyder på at den målfarlige angrepsspilleren Cody Gakpo kan være nestemann på rullebåndet. Etter gjennombrudd i Æresdivisjonen i fjor, med 12 mål for PSV ble Gakpo kåret til årets spiller. Han fulgte opp med å utgjøre Nederlands hvasseste angrepsvåpen i VM. 

  PSV er utvilsomt villige til å selge den unge stjerna, men ikke for spottpris. Aller helst ser nok laget for seg å vente til sommeren, for å dra i gang en auksjon med flest mulig rike klubber involvert. Når det er sagt, kan det være mulig å sikre seg virkelig store penger på å selge til i januar. Da gjelder det å finne en klubb som både er desperat og har mye penger. 

  Det kan være en god beskrivelse av Manchester United i skrivende stund. Ikke nok med at klubben sjaltet ut Cristiano Ronaldo, nå i vinter. Like etter ble det klart at Anthony Martial er ute i lang tid med skade. Gakpo kan være akkurat det som trengs for berge sesongen. Vi anser dette som en av de klart mest sannsynlige overgangene på denne lista.

  Christian Pulisic

  Christian Pulisic har hatt en heller svak karriere i Chelsea så langt, og mye tyder på at den amerikanske vingen kan være på vei ut. Etter å ha briljert for Borussia Dortmund ble han hentet med brask og bram til Stamford Bridge i 2019. Der har det altså blitt få målpoeng, mindre og mindre spilletid, og han sitter nå mye på benken. 

  Det er sørgelig, for på sitt beste er lynvingen Pulisic i stand til å levere stor fotball. Vi tipper han svært gjerne vil komme seg videre i karrieren, og nok er på aktiv leting etter en ny klubb. Kommer et OK bud kan vi ikke se for oss at Chelsea setter seg på bakbeina.

  Newcastle har blitt nevnt, og det høres fornuftig ut. Siden sebrastripene ble kjøpt av saudiarabiske interesser, har det blitt bygget jevnt og trutt på St James’s. Unge spillere har blitt hentet til gunstig pris, og Pulisic faller inn i den kategorien. Denne synes vi det kan være verdt å sette noen kroner på.

  Joao Felix

  Felix slo igjennom svært ung i Benfica. Han ble snart hentet for vanvittige €126 millioner av Atletico Madrid. Selv om den portugisiske angriperen utvilsomt har klasse så det rekker, har det ikke klikket helt for ham ved Wanda Metropolitano. Klubben har dessuten vært inne i en dårlig periode de siste sesongene. 

  At det ikke er Felix sin feil fikk vi en klar indikasjon på under VM. Der utmerket han seg som en av de klart beste spillerne i Portugals stjernespekkede angrepsrekke, sammen med karer som Bruno Fernandes og Bernardo Silva. 

  Atletico skal være ute etter å selge ham for å investere det de håper blir en anselig overgangssum i en oppgradering av resten av spillerstallen. Interesserte kjøpere skorter det garantert ikke på. 

  Barcelona er den store favoritten hos bettingselskapene. Det gir mening, all den tid Barca synes å være i gang med å bygge et nytt lag, anført av den nye treneren, Xavi. Men har de nok penger på kistebunnen? Vi mistenker at Manchester United, en klubb på desperat jakt etter å styrke angrepsrekka så snart som mulig, fort kan prøve å kapre denne.

  James Maddison

  Maddison er ikke blant de mest glamorøse navnene på denne lista for å si det mildt, men han er til gjengjeld en spiller som fort kan være på vei til ny klubb i januar. Det gjør han til et høyaktuelt objekt for de som har lyst til å tippe på overganger nå i januar.

  Den kreative midtbanespilleren har levert målpoeng jevnt og trutt i Premier League for Leicester. Maddison har mange beundrere i ligaens større klubber, og Leicester kan nok fristes til å selge. En elendig sesongstart kan bety at det er på tide å omrokere på stallen. Da trengs penger, og det vil de få godt av ved å selge Maddison. 

  Lenge ble Arsenal ansett som en naturlig destinasjon for spilleren som var i Englands VM-tropp, men ikke fikk et minutt på banen. Det er neppe tilfelle nå som Gunners er i storform, og Martin Ødegård regjerer som offensiv midtbanespiller. 

  Langt mer sannsynlig, tenker vi, er en overgang til Newcastle. Der renner kontoen over med saudiarabiske oljepenger, men det bygges allikevel tålmodig. En forholdsvis ung målpoeng-garantist som Maddison, vil være en naturlig investering.  

  Goncalo Ramos

  At Cristiano Ronaldo gikk på en stygg smell i VM, og endte opp som benkesliter hadde nok ingen sett for seg i forkant. Det samme kan vi si om at erstatteren hans som Portugals midspiss, 21-år gamle, Goncalo Ramos, skulle svare med å hamre inn et aldeles strålende hattrick mot Sveits i åttendeldesfinalen. 

  Benfica-spissen har hatt en god klubbsesong så langt, og var allerede før VM ansett som en het, ung spiss på overgangsmarkedet. Nå er han rett og slett rødglødende. 

  Mange klubber kan tenkes å være på spissjakt i januar. Manchester United er et åpenbart eksempel. Kanskje Ramos kan erstatte CR7 på klubblaget også? Det som taler imot er kostnad, og det faktum at United muligens vil gå for et sikrere, mer etablert valg på kort sikt. 

  Det skal også sies at Benfica neppe ønsker å miste stjernespissen sin midt i sesongen. De er videre til åttendedelsfinalen i Champions League, og har utvilsomt ambisjoner om å gå videre. Her må det nok blas opp med rekordsummer for å få kloa i Ramos.   

  Wilfried Zaha

  Vi tar med Crystal Palace-vingen Zaha også på listen fordi han er en spiller som svært gjerne kan være på flyttefot nå i januar. Etter mange års tro tjeneste i moderklubben, er den dribleglade og målfarlige vingen nemlig på utgående kontrakt. Han har allerede indikert at han ikke ønsker å skrive under for flere år på Selhurst Park. Det betyr salg nå, eller å vente til han går gratis til sommeren. 

  Så, hvilke klubber kan tenkes å ville hente Zaha, en av de jevneste vingene i Premier League de siste årene? Oddssetterne mener Chelsea er den mest sannsynlig destinasjonen. Det gir god mening – vel å merke om de blå kvitter seg med overflødige vinger som Christian Pulisic og/eller Hakim Ziyech i dette vinduet.

  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.