Tippe på Tour de France 2024

Sist oppdatert:
Tippe på Tour de France

På denne siden

  Det er ikke mange idrettsarrangementer som kan måle seg med Tour de France når det gjelder popularitet nede på kontinentet. Sykkel er ikke blant de største publikumsidrettene i Norge, men også her er det stadig større interesse for de store landeveisrittene. Du kan tippe på Tour de France hos bettingselskaper på nettet for å gi seeropplevelsen litt ekstra spiss mens du følger med på årets franske sykkeleventyr. Les videre for å finne ut mer. 

  Norske bettingsider med Tour de France odds

  • Odds boost
  • Cashback
  • Mobilvennlig
  Oddsbonus
  3000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds på norsk idrett
  • Konkurransedyktig odds
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Norske nettsider
  • Lisens fra Malta
  • Betal med Visa
  Oddsbonus
  2100 NOK
  + 10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Odds boost
  • Cashback
  ODDSBONUS
  10% cashback
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Live betting
  • God oddsbonus
  • Døgnåpen support
  Oddsbonus
  2100 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • Betal med Visa
  • Norske nettsider
  ODDSBONUS
  100 EUR – Bonuskode: "WEL100"
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Innskudd med Visa
  • Norske nettsider
  • Innskudd med Bitcoin
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Betal med Visa
  • eSports betting
  • Cashback
  Oddsbonus
  950 NOK
  + flere oddsbonuser
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Innskudd med Visa
  • Norske nettsider
  • Innskudd med Bitcoin
  Oddsbonus
  2000 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+
  • Innskudd med Visa
  • Norske nettsider
  • Stor oddsbonus
  Oddsbonus
  3500 NOK
  Regler og vilkår gjelder. Spill ansvarlig. 18+

  Informasjon om mesterskapet

  Tour de France ble avholdt for første gang i 1903, og årets utgave er den 111. i rekken. Med andre ord mangler det ikke på historisk sus når alvoret starter nå i sommer.

  Tour de France 2024 skiller seg fra tidligere utgaver av denne sagnomsuste konkurransen på et par vesentlige punkter. Dette kommer nemlig til å bli den aller første Touren som ikke avsluttes med spurtetappe opp Champs-Élysées i Paris. All den tid det avholdes OL i Frankrikes hovedstad nå i sommer, måtte nasjonens fremste sykkelritt finne en alternativ plass å sette sluttstreken. Valget falt på middelhavsidyllen Nice, som altså blir den første byen som noensinne får ta imot vinneren av Tour de France utenom Paris.

  Det andre punktet som gjør Tour de France til et unikt ritt, er at de første etappene i år skal avholdes i Italia. Å starte konkurransen utenlands har lenge vært en etablert tradisjon, men aldri før har sykkelgale Italia fått lov til å stå som vertskap for etapper. Den italienske delen av Touren vil bestå av de 3 første etappene og dekke distansen mellom Firenze og Torino lengst nord i landet.

  I fjorårets Tour hadde vi for aller første gang et norsk lag med i konkurransen, Uno-X Mobility. De stiller til start nok en gang i år, med en rekke norske ryttere i stallen. De vil nok kjempe om en hederlig plassering et godt stykke bak de to soleklare forhåndsfavorittene: danske Jonas Vingegaard og slovenske Tadej Pogačar. De to har vunnet de siste 4 utgavene av Frankrike Rundt og ventes å nok en gang kive om den etterlengtede gule vinnertrøya. 

  Viktige datoer for årets Tour de France

  Startskuddet for Tour det France 2024 går den 29. juni. Rittet består av 21 etapper som skal gjennomføres i løpet av 23 døgn. De to hviledagene faller på den 8. og 15. juli. Det medfører at målstreken skal passeres i Nice den 21. juli. 

  Som alltid foreligger det en rekke steintøffe klatreetapper på programmet. I år skal deltakerne få bryne seg på fjellpartier med tøff stigning, sånn som Évaux-les-Bains til Le Lioran som står på menyen den 10. juli og Saint-Paul-Trois-Châteaux to SuperDévoluy den 17. juli. I alt skal rytterne tråkke seg gjennom drøyt 350 mil med landevei før de omsider kommer seg i mål. 

  Hvilke ryttere deltar? 

  Som alltid står hele den fremste sykkeleliten klar på startstreken når Tour de France starter i Firenze nå i sommer. Ryttere fra 22 lag stiller til start, noe som medfører at feltet i alt består av om lag 125 konkurrenter. 

  I favorittsjiktet er det to navn som skiller seg helt ut. Siden 2020 er det nemlig kun to syklister som har gått til topps i Touren. Slovenske Tadej Pogačar vant i 2020 og 2021. Den danske dynamoen Jonas Vingegaard fulgte så opp med gull i 2022 og 2023. Pogačar kom for øvrig på andre plass begge gangene. 

  De aller færreste forventer noe annet enn at årets konkurranse og skal utspille seg om en real batalje mellom disse to fenomenale kamphanene. Hvem som til slutt går seirende ut, skal bli svært spennende å følge med på. Pogačar er faktisk noen år yngre enn rivalen og har formen inne etter seier i Giro d’Italia tidligere i år. 

  Like fullt mener oddssetterne at Vingegaard har nesten like gode vinnersjanser. Klarer han å innkassere Tour de France-seier nummer 3 på løpende bånd vil han etablere seg som en levende sykkellegende ved å tangere historiske navn som Eddy Merckx, Miguel Induráin og Chris Froome.

  Skal noen utfordre de to, kan det fort bli Tadej Pogačars landsmann, Primož Roglič. Han er en råsterk syklist som har vunnet Giro d’Italia en gang og Vuelta a Espana 3 ganger på rad, men aldri Tour det France. Tar han sin første seier i år vil det være et aldri så lite sjokk, men en soleklar medaljekandidat er han.

  Sett med norske øyne, er det selvsagt gledelig at vi i år som i fjor stiller med eget lag i Tour de France. Det er Uno-X Mobility som skal representere fedrelandet på de franske landeveiene i sommer. I stallen finner vi en rekke norske navn. Det inkluderer den meriterte veteranen Alexander Kristoff, og lovende Tobias Halland-Johannessen. Sistnevnte har lavest odds av de norske deltakerne i Touren, men befinner seg like fullt et godt stykke fra favorittsjiktet.

  Prognose og vinnerfavoritter

  Tour de France er like om hjørnet, og det begynner å bli på tide å plassere dine spill på eventen. Ønsker du å tippe på hvilken utøver som vinner sammenlagt, har du to favoritter å vurdere: danske Jonas Vingegaard og sloveneren Tadej Pogačar. I en event hvor to favoritter skiller seg ut, og har såpass lave odds, kan det frist mer å tippe each-way på at en utøver skal komme blant de 3 beste. Under vurderer vi duellen mellom de to favorittene og presenterer noen spennende kandidater for et each-way spill. I tillegg koster vi på oss noen ord om de norske utøvernes sjanser.

  Hvem vinner duellen mellom Vingegaard og Pogačar?

  Det er minimalt som skiller Jonas Vingegaard og Tadej Pogačar. Begge har vunnet Tour de France to ganger. Begge er i sin beste alder. Begge synes å være i topp fysisk form og har prestert godt så langt i sesongen. 

  Danske Vingegaard har vunnet Touren foran Pogačar to år på rad. Han en lynrask all-rounder hvis stil passer perfekt for løypa. Pogačar, på sin side, vant Giroen tidligere i år og har tronet øverst på verdensrankingen uavbrutt i nesten 3 år. Vi tør rett og slett ikke å utpeke en vinner. Her får hver enkelt stole på magefølelsen.

  Hvem kan være gode each-way tips?

  Vi anser Primož Roglič, som en klar medaljekandidat. Han er en råsterk syklist som har vunnet både Giro d’Italia og Vuelta a Espana. Det eneste som mangler på merittslita er Touren. Den 21-år gamle spanske debutanten Juan Ayuso spås et gjennombrudd, mens belgiske Remco Evenepoel også kan få en pangstart på sin Tour de France-karriere i 2024. Spanske Carlos Rodríguez blir også garantert farlig.  

  Hva kan vi vente fra de norske deltakerne?

  Ingen forventer at det norske laget Uno-X Mobility skal hevde seg i lagkonkurransen. Det er jo snakk om et lag som tilhører det som anses som en slags andredivisjon innen sykkelidretten, UCI Pro Teams, under UCI World Teams som utgjør det gjeveste nivået.

  Av lagets norske ryttere er Alexander Kristoff den klart mest erfarne. Han står med 4 etappeseiere i Tour de France fordelt over 3 ritt. Ikke mange forventer at han skal prestere på det nivået nå, i en alder av 36. Tobias Halland-Johannessen var sjette beste unge deltaker i fjorårets Tour de France. Anses som den beste norske rytteren i konkurransen. Optimister kan muligens tippe på en etappeseier. 

  Oddsobjekter på Tour de France 

  Tour de France er et av de viktigste rittene innen sykkelsporten. I mange europeiske land er det en av de mest populære idrettene som finnes. Dermed varter mange bettingselskaper opp med meget grundig dekning av eventen, og utvalget av ulike oddsobjekter er rikholdig.

  Det mest populære alternativet er å tippe på sammenlagtvinner i Tour de France. Odds foreligger gjerne lang tid i forveien. Jo lengre i forkant du plasserer dine spill, dess høyere odds får du gjerne på favorittene. Til gjengjeld risikerer du jo at din utvalgte rytter blir skadet eller må trekke seg av andre årsaker.

  Merk at du kan tippe på hvem som vinner Tour de France på flere ulike måter. Mange liker å tippe each-way på dette objektet. Det vil si at du vinner dersom din rytter kommer blant de tre beste. Du kan også tippe på at en rytter skal bli blant de 5, eller 10 beste i sammendraget. 

  I Tour de France konkurreres det om mer enn sammenlagt seier. Også den beste klatreren og sprinteren får sine utmerkelser. Det samme gjelder den som får flest poeng sammenlagt. Også dette er objekter de bettingsidene som dekker Touren grundigst kan gi odds på. 

  Enkelte bettingselskaper byr også på parspill for Tour de France. Da setter de opp utvalgte ryttere i par, og du tipper på hvilken av de to som vil komme fremst i sammendraget. Det er mulig å kombinere flere slike spill på samme kupong som del av en kombo eller et system. 

  Når på året avholdes Tour de France? 

  Tour de France arrangeres midt på sommeren, som regel i juli. Det medfører at Touren er det midterste av de tre store europeiske etapperittene som avholdes hvert år. Giro d’Italia er først ute på forsommeren, mens Vuelta a Espana går av stabelen i månedsskiftet august-september. 

  Tour de France består som oftest av 21 etapper og varer i drøyt tre uker da det i tillegg skal iberegnes hviledager. Siden den franske sommeren kan være svært varm er det ikke sjelden at intense temperaturer kan innvirke på syklistenes prestasjoner. Heldigvis går jo en rekke etapper av stabelen oppe i fjellheimen hvor heten ikke er fullt så intens. 

  Merk for øvrig også at Tour de France så å si alltid starter med et lite knippe etapper i et annet land. Opp gjennom historien har startskuddet for konkurransen gått blant annet i Danmark, Spania og Irland. 

  Hvordan tippe på Tour de France 

  Å tippe på Tour de France er enkelt som bare det. Eventen foreligger hos ethvert større bettingselskap på nettet. Du leter deg frem til menyen enten ved å gå via sykkelmenyen eller via nettsidens søkefunksjon. Der velger du ønsket oddstype, sånn som sammenlagt vinner, parspill, eller lignende. Deretter er det bare å klikke på ønsket oddsobjekt for å føye det til din kupong, oppgi hvor stor innsats du ønsker å spille med og klikke for å plassere spillet. 

  For å kunne tippe på Tour de France må du ha en aktiv konto hos et online tippeselskap.

  Slik tipper du på Tour de France:

  1. Finn en bettingside hvor du trives og som har god dekning av Tour de France
  2. Fyll inn registreringsskjema på nettsiden
  3. Bekreft at du ønsker å opprette konto når du anmodes om det
  4. Overfør penger å spille for
  5. Tipp på det du ønsker

  Samtlige steg gjør du like kjapt og ubesværlig på datamaskin som på mobiltelefon. Hele prosessen tar kun noen få minutter.

  Øvrig om Tour de France 

  Tour de France er et av sykkelidrettens aller gjeveste konkurranser. Rittet har vært avholdt mer enn 110 ganger siden oppstarten i 1903. En lang rekke av de største navnene innen sykling har satt sitt preg på Touren opp gjennom årenes løp. På listen over tidligere vinnere finner vi legendariske navn som Tadej Pogačar, Alberto Contador og Eddy Merckx.

  Rittet består av en blanding mellom tøff klatring i fjellheimen og spurtetapper i lavlandet. Løypa er noe ulik hvert år, og det er fast takst at moroa starter med noen etapper utenfor Frankrikes grenser. 

  Ingen norsk syklist har enn så lenge vunnet Tour de France sammenlagt. Derimot har en rekke nordmenn prestert å kapre etappeseiere i Touren. Alexander Kristoff vant 4 etapper i 2014, 2018 og 2020. Edvald Boasson-Hagen innkasserte 3 etappeseiere i 2011 og 2017, mens Kurt Asle Arvesen og Dag Otto Lauritzen har 1 etappeseier hver.

  Sterkest av alle har Thor Husvold gjort det. Han har 10 etappeseiere på rullebladet, og gikk også til topps i poengkonkurransen i Tour de France to ganger, i 2005 og 2009.

  Vinnere siste 5 år

  • 2023: Jonas Vingegaard
  • 2022: Jonas Vingegaard
  • 2021: Tadej Pogačar
  • 2020: Tadej Pogačar
  • 2019: Egan Bernal
  18+

  Vi tar spillersikkerhet og spillrelatert problematikk på alvor. Denne nettsiden inneholder informasjon om gambling og betting, og derfor ber vi deg bekrefte at du er 18 år eller eldre, før du får tilgang til nettstedet.

  EU Flag

  Selv om mange av tjenestene som beskrives på denne siden kan brukes mens du er i Norge, er nettsidens innhold laget for norskspråklige individer som reiser- eller er bosatt utenfor Norges landegrenser. Hvis du befinner deg i Norge, anbefaler vi at du spiller hos Norsk Tipping.