Tips om tipping

Nordmenn elsker å tippe, og stadig flere norske spillere finner veien til de norske bettingsidene på nett. Dersom du er ny til tipping, og vil prøve å satse penger på sport for første gang, er det flere ting du bør tenke over.

I denne artikkelen gir vi deg våre beste tippingtips som vil gjøre deg til en bedre spiller.

Kunnskap er makt

Stadig flere nordmenn kaster seg på tippingbølgen, og stadig flere oppdager at det er langt flere steder å spille enn hos Norsk Tipping.

De norske bettingsidene på nett har titusenvis av fornøyde norske spillere, og gir deg muligheten til å spille på et enormt utvalg kamper, sport og hendelser fra hele verden.

For de fleste er tipping en ren hobby, der kan kanskje går litt i pluss over tid. For andre igjen er dette en beinseriøs aktivitet som man kan tjene gode penger på.

Uansett hva som er tilfelle for deg handler det å vinne på tipping om å vite hva du spiller på. Vår første tippingtips er derfor at du skaffer deg kunnskap om kampene, lagene og ligaene du ønsker å satse penger på.

Oddsen hos bettingselskapene settes av profesjonelle oddssettere som har sto kunnskap om kampene de jobber med. Oddsen representerer sannsynligheten for utfallet i en kamp, og de beste spillene du kan gjøre er der oddsen er satt «feil».

For at du skal finne de beste spillene der du mener oddsen er feil må du naturlig nok også ha mye kunnskap om sporten, kampene og lagene du spiller på. Du må rett og slett gjøre analysejobben litt bedre enn oddssetterne hos bettingsidene. Selv om dette kan høres vanskelig ut er det også dette som gjør tipping til en utrolig gøy fritidssyssel.

Du må naturligvis ikke være en fotballekspert for å spille på fotball. Mange spiller kun fordi det er morsomt, men uten mye kunnskap er du overlatt til å stole på flaksen, og da vil du antakelig tape mer enn du vinner over tid.

Et tips er å spille på litt særere ligaer og idretter der bettingsidenes oddssettere kanskje mangler litt kunnskap, f.eks. en lavere norsk eller engelsk fotballdivisjon. Eller hva med å kanskje satse på fotball fra Litauen? Mulighetene er mange, selv om de flest naturligvis spiller på Tippeligaen, Premier League og andre tilsvarende kjente ligaer.

Singelspill eller multispill / kombinasjonsspill?

Bettingsidene lar deg både spille singelspill og multispill. / kombinasjonsspill Mange lurer på hva som lønner seg.

Vårt tippingtips er at sjansen er større for å tjene penger om du kun spiller singelspill, dvs. ett spill på hver kupong. Det er spillere som gjør dette som bettingsidene normalt taper penger på, og de fleste profesjonelle tippere spiller kun singelspill.

Det betyr imidlertid ikke at du nødvendigvis må holde deg langt unna multispill eller kombinasjonsspill med flere kamper eller oddsobjekter på samme kupong. Skal du spille flere spill på en kupong er det imidlertid viktig å ikke spille for mange. Maks 3-4 spill per kupong burde være maks.

Det er ikke uten grunn at de fleste av bettingsidenes tilbud og oddsbooster krever at du spiller på flere kamper eller oddsobjekter samtidig. Da vet nemlig bettingselskapene at sjansen øker betraktelig for at du taper pengene dine.

Ønsker du å øke sjansen for å tjene penger på tipping er derfor er godt tippingtips å kun spille singelspill eller få kombinasjonsspill per kupong.

Lag et budsjett

Seriøse spillere har satt opp et budsjett før de begynner å spille, og de holder seg til budsjettet sitt.

Det er lett å spille for mer enn man har tenkt når man tipper på hos bettingsidene, og mange har gått på en smell her. Har du ikke kontroll på spillingen din er veien kort til spillavhengighet og økonomisk uføre.

Et viktig tippingtips er derfor at også du lager et budsjett som du følger. Du bør ha en bankroll som kun består av penger du har råd til å tape, og du bør ikke spille for mer enn maks 5 til 10 % av denne bankrollen per spill.

Om du spiller bort pengene du har satt opp i budsjettet ditt så er det viktig at du ikke setter inn mer penger, men heller tar en pause til neste gang du har ekstra penger som du kan spille for.

Det er lett å bli fristet til å øke innsatsen om man taper noen spill på rad for å vinne tilbake det tapte. Det er en klassisk felle som mange går i.  Vær konsekvent mot seg selv, og spill kun med en størrelse på innsatsen som matcher budsjetter ditt.

Velg en seriøs bettingside

Selv om de fleste bettingsider på nett er seriøse, så finnes det dessverre useriøse aktører der ute.

Vi anbefaler at du kun spiller på norske bettingsider som er tilrettelagt for norske spillere. Dette er typisk de sidene du ser i reklamer på tv-skjermen, som Guts, Betsson, Unibet, Rizk, Nordic Bet osv.

De norske bettingsidene har EU-lisens fra Malta, og følger et strengt regelverk som beskytter både identiteten din, pengene dine og sørger for at all spilling skjer på en rettferdig måte.

De norske bettingsidene har nettsider på norsk, norske kundebehandlere og aksepterer norske kredittkort og betalingsmetoder. Det er derfor det tryggeste alternativet for deg som ønsker en seriøs bettingside.

Sjekk oddsen hos flere bettingsider

Et godt tippingtips for deg som vil bli en smartere og bedre spiller er å sjekke oddsen hos flere bettingsider.

Du kan selvfølgelig kun spille hos én aktør, men da er det viktig å vite at du sjelden får den beste oddsen.

Oddsen varierer nemlig veldig mye fra bettingside til bettingside på ulike oddsobjekter, og er du en smart spiller så er du registrert hos flere ulike bettingsider. Når du finner et spill du har lyst til å plassere penger på bør du sjekke oddsen hos de ulike bettingsidene, og spille der oddsen er best.

Det «lønner» seg altså ikke alltid å være en trofast spiller dersom du synes at det er viktig å få den beste oddsen til enhver tid. Da bør du spiller hos flere bookmakere og huske å sjekke oddsen hos flere aktører får du plasserer innsatsen din.

Guide til cash-out

De norske bettingsidene på nett får stadig flere funksjoner og bedre tilbud, noe som ganger spillerne. En morsom funksjon som har blitt populær de siste årene er muligheten for cash-out. Dersom du ikke vet hva cash-out er og ønsker å lære mer om dette, bør du lese vår guide til cash-out. Hvordan fungerer cash-out? Cash-out er en funksjon som tilbys hos de fleste norske bettingsider på nett. Denne funksjonen lar deg avslutte et spill før kampen er ferdig. Dette betyr at du har mulighet til å ta ut pengene dine fra spillet før spillet faktisk er ferdig. Å bruke en cash-out kan både være lønnsomt og ikke-lønnsomt. Det avhenger av når du benytter deg av funksjonen. Dersom du casher ut mens spillet pågår, og mens resultatet er i tråd med det du spilte på, vil du få tilbake ekstra på innsatsen din. Men du vil ikke få tilbake like mye som om du venter til kampen er ferdig. Så dersom du tror at spillet ditt vil holde helt inn er du altså tjent med å vente til dommeren blåser av kampen. Skal du stole på din opprinnelige analyse og ditt opprinnelige spill eller skal du ta ut pengene underveis og heller ta til takke med litt lavere gevinst? Det er det store spørsmålet. La oss ta et eksempel: Si at du har spilt på at Everton slår Liverpool med en odds på  2.30. Dersom Everton går opp til 1-0 om det kun er kort tid igjen av kampen, er sjansen for at du vinner på spillet ditt stor. Her har du muligheten til å velge cash-out, og ta ut pengene før kampen er ferdig til en lavere odds (med fortsatt med gevinst), eller vente til kampen er ferdig og vinne på 2.30 i odds. Skulle imidlertid Liverpool gå opp til 1-0 med kun kort tid igjen av kampen er det en stor sjanse for at du vil tape spillet ditt. Også her kan du velge en cash-out før kampen er ferdig, men her vil du bare få tilbake en brøkdel av din opprinnelige innsats. Siden det fortsatt er en teoretisk mulighet for at Everton vinner kampen (den er jo fortsatt ikke ferdig), vil du antakeligvis likevel få mer igjen om du casher ut enn om du venter til kampen er ferdig og spillet er helt tapt. Hvilke spill kan man bruke cash-out på? De fleste norske bettingsider tilbyr cash-out. Det kan imidlertid variere hvilke markeder og kamper du kan bruke cash-out på. Du finner en oversikt over hvor du kan bruke cash-out i sportsbooken hos de ulike bettingsidene. Cash-out tilbys vanligvis på alle typer idretter, f.eks. fotball, tennis, boksing, basket osv. Du kan som regel også bruke cash-out både på singelspill og der du har flere spill på samme kupong. Mange bettingselskaper tilbyr også automatisk cash-out. Her kan du på forhånd registrere hvilken gevinst du vil være fornøyd med på spillet ditt, og deretter vil systemet automatisk foreta en cash-out dersom spillet utvikler seg slik at du kan vinne det forhåndsregistrerte beløpet. En del bettingsider lar deg også velge å cashe ut deler av spillet, og beholdet resten av spillet til kampen er ferdig.

Tipping på spesialer

Tipping er en favorittsyssel blant mange nordmenn, og stadig flere norske spillere finner veien til bettingsidene på nett. Hos norske bettingsider finner du et stort antall spillmuligheter, og du kan spille på alt mellom himmel og jord. Selv om mange av bettingselskapene tilbyr samme type spill finnes det også egne utvalgte spill som er eksklusivt tilgjengelig hos de ulike bettingsidene. Dette kalles gjerne for «spesialer». I denne artikkelen ser vi nærmere på tipping på spesialer, og hvilke muligheter du har for å finne spesialer å spille på. Både sport, politikk og kjendiser Spesialer kan være så mangt, men i hovedsak dreier det seg om spesielle spillmuligheter som ikke er typisk det man finner hos bettingsidene. Tipping på spesialer er mulig hos de fleste norske bettingsider, og her finnes muligheten for spill ikke bare på sport, men også på politikk, kjendiser og andre begivenheter. Innenfor sport kommer spesialer i form av spesielle oddsobjekter eller spill som kun er tilgjengelig hos noen få bettingsider, gjerne kun hos én bettingside. Dette er gjerne spill som bettingsidene selv laget, og som er annerledes enn standardspillene. En spesial innen fotball kan kanskje være et kombinasjonsspill som består av at to hendelser skal inntreffe i samme kamp, f.eks. at en spiller skal score mål samtidig som laget vinner. Disse spesialene har gjerne en høyere odds enn markedet skulle tilsi for å friste spillerne til å satse på spesialen. Utenfor sportsverdenen kommer tipping på spesialer i mange varianter hos bettingsidene. Ofte dreier det seg om politikk, kjendiser, film og tv. En av de mest kjente kategoriene for spesialer er politiske valg, der du f.eks. kan satse penger på hvem som blir den neste statsministeren i Norge, eller hvilken kandidat som vinner den amerikanske presidentvalgkampen. Dersom du f.eks. tror at Donald Trump klarer å karre seg til en ny presidentperiode så tilbyr bettingsidene odds på dette (stadig høyere odds også vil vi tro). For de som driver med tipping på spesialer er også kjendiser, film og tv populært. Særlig innen realityprogrammer er spesialer vanlig, og programmer som Paradise Hotel, X-Factor, Big Brother, The Voice og Skal Vi Danse er programmer der du kan spille på resultater og hendelser. Selv om disse programmene kanskje kan fremstå som noe vanskelig å gjette seg frem til resultatet på, er det faktisk mulig å finne gode spill dersom man bruker litt tid på å sette seg inn i de ulike realitykonkurransene. Også prisutdelinger som Grammy Awards og Oscar-utdelingen er populære spesialer der bettingsidene lar deg spille på hvem som vinner de ulike prisene. Dette er populære spill som mange lar seg lokke av. De beste bettingsidene for spesialer Du finner spesialer hos de fleste norske bettingsider. Med norske bettingsider mener vi bookmakere som har tilrettelagt spesielt for norske spillere. Populære norske bettingsider der du har muligheten til å spille på ulike spesialer er Betsson, Unibet, NordicBet, Guts og Betsafe for å nevne noen. Hos disse bettingsidene et nettsidene på norsk, du kan spille med norsk valuta, du finner spesialer som retter seg særlig mot nordmenn og du får kontakt med norske kundebehandlere om du trenger hjelp.

Tipping på langrenn

Langrenn er kanskje den mest populære sporten i Norge, og Norges definitive nasjonalsport. Det mange ikke vet er at det også er mulig å spille på odds på langrenn. Stadig flere nordmenn oppdager gledene med tipping på langrenn, og mange av de norske bettingsidene tilbyr dette. I denne artikkelen ser vi nærmere på tipping på langrenn, og hva du bør vite om du ønsker å satse penger på vår nasjonalsport. Slik fungerer tipping på langrenn Nordmenn er født med ski på beina, og vi elsker langrenn. Dette er kanskje den mest populære sporten i Norge, og mulighetene for å satse penger på langrenn har etterhvert blitt veldig gode. Mange norske bettingsider tilbyr tipping på langrenn, og selv om langrenn kanskje er en snever sport på verdensbasis så er det stadig flere muligheter for å sette penger på langrenn hos bettingsidene på nett. Tipping på langrenn fungerer i stor grad likt som tipping på all annen sport. På forhånd setter bettingsidene odds på ulike hendelser i et løp, og det er opp til deg å velge en hendelse som du mener har gode nok odds til at du vil satse penger på den. Oddsobjektene på langrenn kan være så mangt, men vanligvis handler det om hvordan utøverne plasserer seg i konkurransen. Et typisk spill kan f.eks. være at Johannes Høsflot Klæbo vinner en konkurranse eller kanskje også at han vinner verdenscupen sammenlagt. Å satse pengene på at Klæbo vinner et renn gir deg antakelig ikke så høye odds. Skal du vinne mye penger på tipping på langrenn gjelder det å finne outsiderne, det vil si løperne som ikke er favoritter, men likevel kan vinne rennene litt overraskende. Her er oddsen gjerne langt høyere, men om spillet går inn får du også mer penger tilbake på innsatsen din. Langrenn kan være en uforutsigbar sport der både vær og ski kan spille en stor rolle, og der mye uventet kan skje. Dette gjør også tipping på langrenn til en spennende fritidssyssel som gjør livet litt mer artig. Hos bettingsidene som tilbyr spill på langrenn har du muligheten til å spille både på enkeltrenn verdenscupen, mesterskap som OL og VM, samt konkurranser som Tour de Ski. Stadig flere av bettingselskapene tilbyr også live tipping på langrenn, der du kan spille mens rennene pågår til odds som endrer seg hele tiden. Disse bettingsidene tilbyr langrenn Det er mange norske bettingsider som tilbyr tipping på langrenn. Under finner du kun noen eksempler på norske bettingsider som har satset på denne idretten. NordicBet er en av bettingsidene som tilbyr tipping på langrenn, og her kan du finne mange spuillmuligheter både innen verdenscuprenn, OL, VM og Tour de Ski. Betsson tilbyr nordisk vintersport, og da også odds på langrenn. Her finner du et solid utvalg av spill som inkluderer alle de største mesterskapene og cupene. Betsafe tilbyr muligheten til å satse penger på de fleste rennene i langrennssirkuset i løpet av en sesong, og er en av de norske bettingsidene som har satset litt ekstra på nasjonalsporten vår.

Tipping på håndball

Håndball er en sport som er veldig populær i Norge. Mange nordmenn spiller håndball, og enda flere ser håndball på tv. Stadig flere nordmenn tester også ut tipping på håndball, og du har mange spillmuligheter hos de norske bettingsidene. I denne artikkelen ser vi nærmer på tipping på håndball og hva du bør tenke på før du satser penger på denne populære sporten. Slik fungerer tipping på håndball Håndball er en eksplosiv og actionfylt ballsport der det skjer mye og scores mye. Dette er en av grunnene til at håndball er en av de mest populære idrettene i Norge. Det som er ekstra gøy med håndball er at det også er en idrett der kvinnelagene er minst like populære som herrelagene. Tipping på håndball er en fritidssyssel for mange, og stadig flere nordmenn oppdager hvor gøy det er å satse penger på denne populære ballidretten. De fleste store norske bettingsider tilbyr tipping på håndball, og utvalget av kamper og oddsobjekter er stort. Om du vil teste ut tipping på håndball anbefaler vi at du tester i populære norske bettingsider som Betsson, Unibet, Guts, NordicBet og andre aktører som satser på norske spillere. Hos norske bettingsider er det enkelt å gjøre innskudd og uttak med Visa, Mastercard, Paysafecard eller elektroniske lommebøker som Skrill og Neteller. Så fort du har satt inn penger er du raskt i gang med spillingen. Velg kampen du vil spille på og hvilket oddsobjekt eller hendelse du vil plassere penger på. Du kan spille enkeltspill eller flere spill på samme kupong. Bettingsidene har satt odds på alle hendelsene du kan spille på. Jo høyere odds desto mindre sannsynlighet er det for at hendelsen inntreffer, men da får du jo desto mer penger i gevinst om du faktisk skulle vinne. De fleste bettingsider lar deg også spille live tipping på håndball mens kampen pågår. Oddsen endrer seg hele tiden, og med tanke på hvor actionfylt en håndballkamp faktisk er så er live tipping på håndball supergøy. Hva kan du spille på? Bettingsidene som tilbyr tipping på håndball lar deg spille på alle de mest kjente ligaene og mesterskapene, som f.eks. Champion League, EM og VM. Naturligvis kan du også spille på de norske ligaene på dame- og herresiden hos de norske bettingsidene. Det vanligste spillet er resultatet av kampen, det vil si hvilket lag som vinner. Her kan du spille på hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Bettingsidene har imidlertid langt mer å spille på en bare resultatet. Du kan f.eks spille på hva du tror stillingen blir, hvem som blir banens beste, hvor mange frikast et lag får eller hvor mange spillere som blir utvist. I forbindelse med mesterskap og viktige kamper er det heller ikke uvanlig at norske bettingsider kjører egne spesialer der du får oddsboost eller andre gode dealer om du spiller på en spesiell kamp eller et spesielt oddsobjekt. Uansett om du er nybegynner eller en erfaren spiller vil tipping på håndball garantert oppleves som en fantastisk morsom opplevelse som tar spillingen til nye høyder. Og er du håndballfan blir jo kampene enda morsommere når du i tillegg har satset penger på utfallet av kampen.

Tipping på fotball

Nordmenn er fotballgærne, og elsker også å spille på fotball. Tipping på fotball er en skikkelig gøy hobby, og noen klarer faktisk også å leve av dette. Hos norske bettingsider på nett er det masse muligheter for å satse penger på fotball, og i denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan tipping på fotball fungerer og hvor du bør spille. Slik fungerer tipping på fotball Tipping på fotball handler enkelt å greit om å satse penger på ulike hendelser i en fotballkamp. Det vanligste er å spille på hvilket lag som vinner kampen, men tippemulighetene og bettingsidene på nett er langt flere. Når du har funnet deg en side å spille på (les mer om hvor du bør spille under), og har registrert deg så er det enkelt å komme i gang med tipping på fotball. De fleste bettingsider gir deg et stort utvalg av kamper og ligaer fra ulike land du kan spille på, og du har mange ulike spillmuligheter. På forhånd har bettingsidene regnet ut oddsen på de ulike kampene og oddsobjektene. Her kan du se hvor mye du får igjen om du vinner. Jo mindre sannsynlig et utfall er desto høyere er oddsen (og jo mer får du igjen på innsatsen din). Bettingsidene lar deg sette inn penger med både Visa, Mastercard og elektroniske lommebøker som Neteller og Skrill. Disse betalingsmetodene kan du også bruke som uttaksmetode for gevinster. Når du plasserer ditt spill velger du også hvilken innsats du vil spille med. I begynnelsen lønner deg seg å spille med lave innsatser slik at du kan lære uten å ta en høy risiko. Når du tipper kan du velge å spille på en kamp eller flere kamper på samme kupong. Noen mener at man bare bør spille singler (dvs. et spill per kupong), mens andre synes det er gøyere å spille på flere spill på samme kupong og på den måten få lagt sammen oddsen så den potensielle gevinsten blir høyere. Hva kan du spille på? Bettingsidene på nett lar deg tippe på en rekke ulike ligaer og kamper. Populære ligaer er Premier League, Champions League, Bundesliga, La Liga, Serie A og Europa League. Norske spillere får også tilgang til Tippeligaen, OBOS-ligaen, Toppserien for kvinner og lavere divisjoner innen norsk fotball hos de mest populære bettingsidene. De fleste velger å spille på utfallet av en kamp, det vil si om det blir hjemmeseier, uavgjort eller borteseier. Du har imidlertid mange flere oddsobjekter du kan tippe på. Mulighetene er mange, og du kan spille på alt hvor mange cornere som gis til hvem som får gult kort og hva som blir stillingen på kampen. De fleste bettingselskaper lar deg også spille live tipping på fotball. Her spiller du mens kampen pågår til odds som endrer seg hele tiden. Mange bettingsider streamer også kampene live slik at du kan se kampen mens du spiller. De beste bettingsidene for tipping på fotball I Norge har Norsk Tipping monopol på markedsføring av tipping på fotball, men stadig flere oppdater et bettingsidene på nett som driftes fra utlandet har langt flere spillmuligheter og bedre odds enn den norske monopolisten. Vi anbefaler at du spille på seriøse bettingsider som Betsson, Unibet, NordicBet, Guts og andre som tilrettelegger for norske spillere.

Tipping på ishockey kamper

Ishockey er en av de mest populære lagsportene i Norge, og det er stadig flere nordmenn som satser penger på ishockey. Om du vil teste ut tipping på ishockey har du mange muligheter hos de norske bettingsidene på nett. I denne artikkelen ser vi nærmere på hvordan tipping på ishockey fungerer, og hva du bør tenke på før du satser penger på hockey. Slik fungerer tipping på ishockey Tipping på sport er veldig spennende, og om du er sportsinteressert så gjør tipping gjerne kampene enda mer gøy å se på. Mange nordmenn har tipping på ishockey som en hobby, og det er faktisk noen som klarer å leve av dette også. Enten du følger med på ishockey eller ikke så er tipping på ishockey noe du bør teste ut om du liker odds og betting. Ishockey er en av de største idrettene hos bettingsidene på nett, og du finner alltid et godt utvalg av tippemuligheter på ishockey. I Norge er ikke ishockey den største vinteridretten, men det er det i mange andre land, og i land som USA, Sverige, Tsjekkia, Russland og Finland er hockey en av de største idrettene. Dette gir deg naturlig nok mange spillmuligheter hos de norske bettingsidene. Vi anbefaler at du spiller hos seriøse norske bettingsider som Betsson, Unibet, Guts, NordicBet og andre aktører som satser på norske spillere. Mange velger å registrere seg hos flere bettingsider. Da er det enkelt å sammenligne oddsen og spille der oddsen er best. Det er enkelt å registrere deg hos bettingsidene, og du kan sette inn penger med Visa, Mastercard, Paysafecard eller elektroniske lommebøker som Skrill og Neteller. Så fort du har penger på konto er det enkelt å komme i gang med tipping på ishockey. Det er bare å klikke deg inn i spilloversikten og velge deg en kamp du vil spille på. Her finner du alle de store ligaene som NHL, Allsvenskan, russiske KHL og til med den norske Get-ligaen. Du kan spille på både utfallet av kampene og en rekke andre oddsobjekter. På forhånd har bettingsiden satt en odds som indikerer sjansen for et hendelse eller utfall i kampen skal skje. Desto mindre sannsynlighet for et utfall desto høyere odds og desto mer får du igjen om du vinner på spillet ditt. Første gang du forsøker deg på tipping på ishockey er det alltid lurt å begynne med en liten innsats. Etterhvert som du lærer deg mer om hockey og om lagene du spiller på kan du gradvis øke innsatsen din. Heldigvis finnes det mange hockeyblogger og eksperttips du kan lese på nett. Hva kan man spille på? Bettingsidene lar deg spille på en rekke ulike oddsobjekter når du spiller på ishockey. De fleste velger å spille på hvilket lag som vinner kampen, men mulighetene er mange. Du kan f.eks. spille på hvilken spiller som scorer mål, hva stillingen blir ved pause, hvilke spillere som blir utvist og hvor mange straffer som tildeles. Bettingselskapene tilbyr også live tipping på ishockey der du kan spille mens kampene pågår til odds som endrer seg hele tiden.

Tipping på hest: Vinn på veddeløp

Er det noe nordmenn elsker så er det tipping, og hest er noe av det mest populære å spille på blant norske spillere. Stadig flere nordmenn oppdager at tipping på hest kan være en gullgruve i tillegg til at det er veldig underholdende. Rikstoto vs. de utenlandske bettingselskapene Det er mulig å tippe på hest via Norsk Rikstoto. Sammen med Norsk Tipping har denne aktøren monopol på pengespill i Norge. Det er imidlertid mange grunner til å droppe Rikstoto til fordel for de utenlandske bettingsidene dersom du liker å spille på hest. En viktig grunn til dette er at du normalt vil få mye bedre odds hos de utenlandske aktørene, og de har også et langt bedre utvalg av løp. Slik fungerer tipping på hest Dersom du vil prøve deg på tipping på hest er det greit å sette seg inn i det grunnleggende. Når du spiller på hest har du muligheten til å spille på flere ulike oddsobjekter. Det vanligste er å spille på hvilken hest som vinner løpet. Før man spiller på hest er det lurt å gjøre litt research eller følge gode tippetips fra eksperter. Hvilken form en hest og kusken er i kan ha mye å si for hvordan hesten plasserer seg i et løp, selv om den normalt er favoritt. Det er altså mange faktorer som spiller inn, og forhåndskunnskap øker vinnersjansene dine. I hvert løp er det også en del usikkerhetsmomenter som ingen er herre over. Dyr er uforutsigbare, og det er ofte umulig å vite hvordan de oppfører seg under løpet. Dette gjør tipping på hest ekstra spennende. Lite hjelper det at en hest er favoritt på papiret om den plutselig går fra trav til galopp på oppløpssiden. Selv om bettingselskapene baserer oddsen på statistikk og kunnskap om de ulike hestene og kuskene så gjør uforutsigbarheten i hesteveddeløp det hele til en fantastisk spennende sport å spille på. Hva kan du spille på? Mulighetene er mange for deg som ønsker å teste ut tipping på hest. Det er masse forskjellige løp rundt om i verden, og hos bettingsidene kan du ofte spille på samtlige. Løpene foregår både i Norge og i utlandet, og det er som regel løp hver eneste dag som du har muligheten til å plassere penger på. Noen av de mest populære hesteløpene du kan spille på er The Arc, Oslo Grand Prix, Elitloppet og Hambletonian. Dette er imidlertid bare noen av spillmulighetene, og det er nesten alltid et løp som pågår og som du har tilgang til å spille på hos bettingselskapene. Tipping på hest på mobil Mobilen brukes til stadig mer, og naturlig nok så er tipping på hest på mobil også populært. De fleste bettingselskapene har designet nettsidene sine slik at de automatisk tilpasser seg alle skjermformater. Dette betyr at alt du trenger å gjøre for å få tilgang til tipping på hest på mobil er å besøke bettingsiden du vil spille på i mobilnettleseren din. Da kan du spille på hest mens du er på farten uansett hvor du befinner deg.

Basketball tipping: Slik vinner du penger på basketball

Basketball er kanskje ikke en typisk norsk sport, men stadig flere nordmenn følger med på denne idretten. Mange nordmenn elsker også å sette penger på basket, og de fleste norske bettingsider på nett tilbyr tipping på basketball. I denne artikkelen ser vi nærmer på hvordan tipping på basketball fungerer, og hva du bør tenke på før du spille på basketball. Slik fungerer tipping på basketball Basketball er kanskje ikke en like stor og utbredt sport i Norge som f.eks. fotball, men det er faktisk ganske mange nordmenn som følger med på basket fra USA og andre land som har kjente ligaer. Det er derfor ikke overraskende at tipping på basketball er ganske populært blant nordmenn, og de fleste norske bettingsider på nett tilbyr muligheten til å spille på de mest kjente basketligaene. Med norske bettingsider mener vi altså ikke Norsk Tipping. Denne aktøren tilbyr ikke tipping på basketball, men det gjør de norske bettingsidene som driftes fra utlandet, som f.eks. Betsson, Unibet, Guts, NordicBet og andre kjente aktører som er tilrettelagt for norske spillere. Det er enkelt å registrere seg hos bettingsidene, og du setter inn penger med Visa, Mastercard, Paysafecard eller elektroniske lommebøker som Neteller og Skrill. Med penger på konto er det enkelt å komme i gang med tipping på basketball. Du har mange spillmuligheter, ikke bare hvem som vinner kampen, og du kan spille på en eller flere kamper og oddsobjekter på samme kupong. I begynnelsen så anbefales det at du spiller med en lav innsats. Dette er en fin måte for deg å lære på uten at det koster deg for mye penger. Etterhvert som du blir mer erfaren kan du øke innsatsen din. Bettingsidene har på forhånd satt en odds på de ulike utfallene og hendelsene i kampen. Oddsen gjenspeiler sannsynligheten for at noe inntreffer. Jo høyere odds desto lavere sannsynlighet er det for at hendelsen inntreffer, men desto mer penger får du tilbakebetalt på innsatsen din om du vinner. Det er alltid lurt å lære seg mest mulig om sporten du spiller på, og basketball er intet unntak. Heldigvis er det mange gode nyhetskilde, blogger og eksperttips du kan lese på nett. Hva kan du tippe på? Tipping på basketball gir deg masse spennende spillmuligheter. Det vanligste spillet er kanskje ikke overraskende hvem som vinner kampen, men i hver kamp har du et stort antall oddsobjekter (eller hendelser) du kan spille på. Det kan f.eks. være hvor mange poeng som scores, hvilket lag som scorer det neste poenget, hvor mange feil et lag får, hvilke spillere som blir utvist osv. Tipping på basketball er både morsomt og actionfylt, og stadig flere av bettingsidene lar deg også spille live tipping på basketball. Her spiller du på ulike hendelser og oddsobjekter mens kampene pågår, og oddsen endrer seg hele tiden. En del norske bettingsider har også begynt å vise noen av de mest populære kampene live via stream på nettsidene sine. Dette gir deg en glimrende mulighet til å faktisk se kampen du spiller på, noe som er kult med tanke på at de færreste norske tv-kanaler satser noe særlig på basketball.

Hvordan tjene penger på betting

Nordmenn elsker odds og betting, og vi ligger blant verdenstoppen når det kommer til å spille på sport og idrett. For de fleste er betting kun en hobby. Noen klarer imidlertid å tjene penger på betting, og har spilling som et levebrød. I denne artikkelen gir vi deg noen tips til hvordan du kan tjene penger på betting. Flaks vs. dyktighet Som alle andre pengespill så handler betting i stor grad i flaks. Det er imidlertid ikke bare flaks som er avgjørende når du setter penger på sport. Kunnskap er minst like viktig. Dette gjør at betting er et pengespill som det faktisk er mulig å leve av, og som kan gi deg en stabil inntekt. Det finnes en håndfull spillere i Norge som lever godt av betting, og de fleste kan tjene penger på betting dersom man virkelig går inn for det. En nøkkel til å tjene penger på betting er å sette seg godt inn i idrettene, kampene og lagene man vil spille på. Ønsker man å tjene penger på å spille på fotball, er det en stor fordel å ha mye kunnskap om den eller de ligaene man spiller på. Bettingselskapene har god kunnskap om sport, og har ansatte som vet mye om kampene de setter oddsen på. Skal du ha en «edge» over bettingselskapene må du derfor ha mer kunnskap enn de som setter oddsen. Den enkleste måten å få en slik edge er å bruke mye tid på å gjøre research for å finne odds som er satt feil. Mange av de som tjener penger på betting spesialiserer seg ofte på litt særere ligaer og lavere divisjoner der bettingselskapene kanskje ikke har like stor kunnskap, men det er også mulig å slå oddsen på mer kjente ligaer som Premier League om man bare har kunnskap nok. Ikke spill mange spill på hver kupong En nøkkel til å tjene penger på betting er å spille på få kamper på hver kupong. Mange sverger til å kun spille singlekamper, det vil si en kamp per spill. Om man kun bør spille enkeltkamper eller flere kamper per kupong er en vurderingssak. Det som er sikkert er at statistikk viser at det er personene som kun spiller enkeltkamper eller få kamper på en kupong som bettingselskapene taper mest penger til. De bettingselskapene tjener mest på er spillerne som spiller mange kamper på hvert spill, der oddsen blir skyhøy og vinnersjansene forsvinnende små. Dette er også grunnen til at mange av tilbudene og kampanjene du finner hos bettingselskapene går på å spille minst fire eller flere kamper per spill. Bettingselskapene vet at du mest sannsynlig vil tape. Spill forsvarlig og disiplinert Skal du tjene penger på betting må du spille forsvarlig og disiplinert. Her handler det om å ha en «bankroll» som skal vare lenge, der du kun satser en liten prosentandel av det du har på kontoen din i hvert spill. Sett en plan og følg den. Om du taper noen spill på rad er det viktig å ikke «tilte», og begynne å spill urasjonelt for å vinne pengene tilbake. Hold deg til budsjettet ditt, og den opprinnelige planen så skal du se at du over tid til tjene penger på bettingen